Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

@villiem, nisam nipošto mislila na tebe i tvoje da ste antivakseri

izvini ako je tako zazvučalo.

1 minute ago, dùda said:

@villiem, nisam nipošto mislila na tebe i tvoje da ste antivakseri

izvini ako je tako zazvučalo.

Ma znam da nisi, izvini ti. Jos smo lomljivi a i ja se nerviram zbog tri kineza plus su tanki zivci od korone, bukvalno.

Cetvrta ce valjda biti kako ja kazem.

Podrška.

Drži se, proći će sve to, samo treba vremena.

• Author
1 hour ago, namenski said:

Gospodja Dudo, da se ne uvredite, ali - na ovakve napomene naprosto nemate prava.

Otprilike su istog zvuka kao ono cuveno gospodjo, ko vam je ovo radio....

Ljudi ovde donose odluke na osnovu istih pretpostavki koje i ti pominjes: relevantnih i dostupnih misljenja.

Uz sopstvenu sposobnost da ta misljenja procene, izvagaju i primene na sebe.

U - po njihovom misljenju i iskustvu - sopstvenom najboljem interesu.

Buduci da - koliko znam :) - ni ti ni ja nismo lekari, na stranu cinjenica da je - i da jesmo -korona toliko izmesala stvari da kategoricnim pobogu zasto pitanjima - nema mesta.

Hocu reci - jedno obicno zasto treci kinez? - bez pobogu! - bilo bi sasvim dovoljno... :)

Mozda bismo culi i odgovor. 

bez pobogu naravno. nismo ni ti ni ja lekari ali umemo da citamo. i bukvalno svaka istrazivanja od emirata do kanade daju vise nego solidnu prednost mRna i vektorskim vakcinama u odnosu na sinofarm

54 minutes ago, Tsai said:

bez pobogu naravno. nismo ni ti ni ja lekari ali umemo da citamo. i bukvalno svaka istrazivanja od emirata do kanade daju vise nego solidnu prednost mRna i vektorskim vakcinama u odnosu na sinofarm

OK.
Dakle: ljudi koji prime sinofarm su?

Idioti, kinezofili, zapadofobi?

BTW, meni su lekari iz: Svedske, SAD, Francuske, zvanicno, napismeno savetovali - sinofarm.

Zarad formalnog zadovoljenja nekih uslova i ostajanja u prihvatljivoj zoni rizika zarad, doduse ispunjenja nekih administrativnih zahteva.

Ali - sinofarm.

Vakcinisao sam se Pfizer-om.

I - nece biti da smo mi, forumski vladaoci umeca citanja, usisali sva znanja, predubedjenja, ako se hoce i predrasude i to u tolikoj meri da prisvajamo sebi pravo da presudjujemo za koga je koja vakcina najbolja - kako stvari stoje, a mislim da je to uzasna psiholoska greska prepustanje izbora vakcina pojedincima je greska koja ce i profesiju i nas kao vrstu poprilicno da kosta.

Ali sta je tu je.

BTW, ja namerno ne pratim nista sto se tice vakcina, terapija, iskustava: prica o vakcinama se, naprosto, pretvorila u onu ogavnu pricu o automobilima.

Otprilike taj i taj auto je - sranje, katastrofa, bolje da si bacio pare...

Toliko da se covek pita da li 10-ne hiljada ljudi koji su svoj tesko steceni novac dali upravo za taj auto treba proglasiti za maloumne, oduzeti im poslovnu sposobnost...

Sve u svemu, dovoljno je, a ako mene pitas i korektno, dozvoljeno da 1 Tsai kaze: ja sam odlucio da na osnovu onoga sto sam procitao primim vakcinu XXXXX.

A sumnjam da si kvaifikovan da procenjujes studije od Kanade do Emirata.

Trenutno na Planeti Zemlji to nije niko.

Pa i  Vememah... :D 

pre pola sata primio trecu. ovaj put pfajzera. prva dva puta kinez.

I mom ocu su savetovali samo kineza kao booster,zbog pratecih bolesti.

Mi ostali smo uzeli fajzera.

Inace,danas tacno deseta osoba koju poznajem je otisla zbog korone,od toga  dve iz familije.

Edited by Bogotac

ceo niz

Edited by Frank Pembleton

Znači i Bajernu je u interesu da im igrači poumiru od vakcina.

@namenski 

ja sam iskreno napisala da mislim da sam pogrešila kada si me ti upozorio, jasno je i zašto, pisala sam u afektu i žao mi je zbog toga.

ali mislim da ovde ničija ambicija nije da glumi lekara ako to već nije 

s tim da nisu ni svi lekari imunolozi, pa je na žalost bilo onih koji su trudnicama preporučivali da se ne vakcinišu. između ostalog, bilo je toga još, da sad ne nabrajam.

ovde su ljudi samo prenosili stavove relevantnih osoba i ništa više 

a da meni ili nekome mom,lekari savetuju samo sinofarm, prvo bih se zapitala čime je ta kategorija osetljivih vakcinisana recimo u USA. ništa dalje od toga.

15 minutes ago, dùda said:

@namenski 

ja sam iskreno napisala da mislim da sam pogrešila kada si me ti upozorio, jasno je i zašto, pisala sam u afektu i žao mi je zbog toga.

ali mislim da ovde ničija ambicija nije da glumi lekara ako to već nije 

s tim da nisu ni svi lekari imunolozi, pa je na žalost bilo onih koji su trudnicama preporučivali da se ne vakcinišu. između ostalog, bilo je toga još, da sad ne nabrajam.

Cenim tvoj gest, uostalom meni nije bila namera da ti solim pamet, jednostavno sam ti skrenuo paznju...

Sto se tice lekara koji su savetovali trudnicama... - sklon sam da imam nesto razumevanja: sa zeljno cekanim i jedva docekanim vakcinama, u pocetku narocito, bilo je itekako razumljive konfuzije: kritikovati ih i meriti istim metrom kao antivakcinase - ne ide, ne pije vodu.

ovde su ljudi samo prenosili stavove relevantnih osoba i ništa više 

1. postoji danas na Planeti Zemlji dovoljno relevantna osoba, institucija, pa i vlada koja ce decidirano, jasno i glasno, ubedjeno barem koliko i ti :) da izjavi da je vakcina XXXXX jedina i nenadjebiva, a da vakcinu YYYYY treba izbegavati.

2. Sve i da postoji, naci ce se jos toliko relevantnih da to ospore....

3. pogledaj pod 1.

a da meni ili nekome mom,lekari savetuju samo sinofarm, prvo bih se zapitala čime je ta kategorija osetljivih vakcinisana recimo u USA. ništa dalje od toga.

Tak tako?

I to na osnovu procitanog, pracenog na forumu?

Pa sad..

Ne znam sta da ti kazem... :) 

Edited by namenski

• Author

@namenski

pa sto si se vakcinisao pfizerom ako je preporuka sinopharm? btw, cudno je da lekari iz zemalja u kojima se sinopharm i ne daje preporucuju isti ispred vakcina koje se daju u tim zemljama

37 minutes ago, namenski said:

OK.
Dakle: ljudi koji prime sinofarm su?

Idioti, kinezofili, zapadofobi?

BTW, meni su lekari iz: Svedske, SAD, Francuske, zvanicno, napismeno savetovali - sinofarm.

Zarad formalnog zadovoljenja nekih uslova i ostajanja u prihvatljivoj zoni rizika zarad, doduse ispunjenja nekih administrativnih zahteva.

Ali - sinofarm.

Vakcinisao sam se Pfizer-om.

I - nece biti da smo mi, forumski vladaoci umeca citanja, usisali sva znanja, predubedjenja, ako se hoce i predrasude i to u tolikoj meri da prisvajamo sebi pravo da presudjujemo za koga je koja vakcina najbolja - kako stvari stoje, a mislim da je to uzasna psiholoska greska prepustanje izbora vakcina pojedincima je greska koja ce i profesiju i nas kao vrstu poprilicno da kosta.

Ali sta je tu je.

BTW, ja namerno ne pratim nista sto se tice vakcina, terapija, iskustava: prica o vakcinama se, naprosto, pretvorila u onu ogavnu pricu o automobilima.

Otprilike taj i taj auto je - sranje, katastrofa, bolje da si bacio pare...

Toliko da se covek pita da li 10-ne hiljada ljudi koji su svoj tesko steceni novac dali upravo za taj auto treba proglasiti za maloumne, oduzeti im poslovnu sposobnost...

Sve u svemu, dovoljno je, a ako mene pitas i korektno, dozvoljeno da 1 Tsai kaze: ja sam odlucio da na osnovu onoga sto sam procitao primim vakcinu XXXXX.

A sumnjam da si kvaifikovan da procenjujes studije od Kanade do Emirata.

Trenutno na Planeti Zemlji to nije niko.

Pa i  Vememah... :D 

da mi je da vidim te lekare iz sad, svedske i francuske koji zvanicno savetuju uzimanje sinofarmove vakcine, a u njihovim zemljama ista nije autorizovana te nemaju iskustva u primeni iste, na osnovu cega istu preporucuju.

sto se tice procenjivanja studija, zato postoje naucni casopisi i recenzija. bolji casopis, bolja recenzija, vise citiranja i ponavljanja istrazivanja i slicno.

u principu se slazem sa poentom tvog posta, ali postoji dovoljno informacija koje ukazuju koja je vakcina bolja. 

@namenski

Admirale da ostavimo ideolosku pricu skroz u stranu, vecina Evrope je svoje starije (red velicine do 100 godina) i imuno ugrozene vakcinisala Fajzerom i to prve u redosledu

Izginula sam i uspela da se sestra i zet posle dva Kineza i prethodno prelezane korone busteruju  Fajzerom i mamu, em matoru, em bolesnu dijabeticar da dobije 2X Fajzera (avgust je bio). Plasili smo se zbog sloga koji je dozivela bukvalno kad je epidemija kod nas bila u zaletu i godinu dana je cuvali i cuvala se sama. Veruj mi ideologija mi je zadnja rupa na svirali kad je neko moj u pitanju. 

Mami je lekar preporucivao Kineza jer su ih tako instruisali, ali se nije bunio kad je insistirala na Fajzeru. Obzirom na zdravstveno stanje podnela je obe vakcine bez nekih problema osim onog standardnog ovde pomenutog. Jeste secer varirao 3-4 dana.

Ako je svim starim Evropljnima valjao Fajzer, a jeste, valja i starijim Srbima i mi smo gentikom Evropa, doduse malo zaguljena i antiprotivna.

Nasi doktori mucenici koji nisu imali priliku da se obaveste samostalno (pisem o onom karakternom delu) su izlozeni nenormalnim spinovima znas vec koga kao i lovaca u mutnom koji valjaju svasta nesto.

Edited by Moonwalker

3 minutes ago, Tsai said:

@namenski

pa sto si se vakcinisao pfizerom ako je preporuka sinopharm? btw, cudno je da lekari iz zemalja u kojima se sinopharm i ne daje preporucuju isti ispred vakcina koje se daju u tim zemljama

Pa to sve zavisi veruješ li da je zapravo politička odluka da se u određenoj zemlji ne daje vakcina.

Ja verujem da jeste.