Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vakcinacija

Vakcinacija 329 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      67%
      221
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      17%
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      4%
      16
    • Ne, nikako
      6%
      20
    • Ne znam
      4%
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      44%
      145
    • Moderna
      4%
      14
    • Sputnik V
      7%
      25
    • AstraZeneca
      6%
      21
    • Sinopharm China
      3%
      10
    • Svejedno mi je
      34%
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

@Frank Pembleton

Hvala ti puno za ponudu!

Prijavljena sam ja uredno, ali ne moze tako, nego iskljucivo preko turistickog objekta i eTurista aplikacije. Zamisli tog debilizma, a administrativno ista stvar je u pitanju. 

Još samo da vidimo hoće li moći da me uknjiže s obzirom na to da sam prve dvije doze primila takođe u Beogradu. To mi malo pobuđuje skepsu, ali znaću za vikend na čemu sam (Sajam je vikendom je opredijeljen i za turiste)

Edited by morgana

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

36 minutes ago, renne said:

pa jesu te upisali kao prvu?

Pa čekam sad, zvao sam e upravu da vidim hoće li biti objedinjavanja/priznavanja sertifikata, žena me ubjeđuje da bosanski sertifikati važe

Just now, James Marshall said:

Pa čekam sad, zvao sam e upravu da vidim hoće li biti objedinjavanja/priznavanja sertifikata, žena me ubjeđuje da bosanski sertifikati važe

Drugarica je posle vakcinacije u USA uspela da se bustuje ovde, ali joj na našem sertifikatu stoje prve dve doze prazne tj. nisu objedinili to u jedan sertifikat, pa i dalje mora da nosa američko kartonče.

Just now, Spooky said:

Drugarica je posle vakcinacije u USA uspela da se bustuje ovde, ali joj na našem sertifikatu stoje prve dve doze prazne tj. nisu objedinili to u jedan sertifikat, pa i dalje mora da nosa američko kartonče.

Pa da, i meni trenutno nude tu varijantu, trenutno ću sačekati koju sedmicu da vidim u kom pravcu će otići priča sa BiH sertifikatima

33 minutes ago, James Marshall said:

ček, ti si tamo kod nas primio prve dve?

Edited by renne

3 hours ago, foto said:

ide 50mg za 1. i 2. dozu.

za buster 25mg, tako da je promenljivo to koliko treba modernih drugara da nakupite. ja imao srecu i potrosio poslednjih 25mg iz flasice.

Flašica Moderne ima 10 punih, odnosno 20 polovičnih, odnosno između 10 i 20 doza ako se daje i onima koji su u prvom ciklusu vakcinisanja i onima koji uzimaju buster, ali nešto nije u redu s tim tvojim jedinicama.

Odmah da naglasim da Modernin buster jeste jači od punog Fajzera po pitanju količine iRNK.

Za prve dve doze (puna doza) ide po 0,5 ml u kojima je 0,1 mg tj. 100 µg iRNK, a za buster pola od toga.

JIJ4lMB.jpeg

Sa sajta EMA za Modernu:

This is a multidose vial that contains 10 doses of 0.5 mL each or a maximum of 20 doses of 0.25 mL each.

One dose (0.5 mL) contains 100 micrograms of messenger RNA (mRNA) (embedded in SM-102 lipid nanoparticles). One dose (0.25 mL) contains 50 micrograms of messenger RNA (mRNA) (embedded in SM-102 lipid nanoparticles).

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/spikevax-previously-covid-19-vaccine-moderna-epar-product-information_en.pdf

Kod Fajzera/Bionteka, koji se razblažuje, jedna doza ima 30 µg iRNK, dakle 3,33 puta manje nego puna (1. i 2.) doza Moderne, odnosno 1,67 puta manje nego polovina doze Moderne tj. buster dat tom vakcinom.

DvarEac.jpeg

(količina iRNK nije navedena na bočici)

Sa sajta EMA za Fajzer:

One vial (0.45 mL) contains 6 doses of 0.3 mL after dilution, see sections 4.2 and 6.6.

One dose (0.3 mL) contains 30 micrograms of tozinameran, a COVID-19 mRNA Vaccine (embedded in lipid nanoparticles).

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_en.pdf

Dakle, da ponovim, puna Moderna ima 3,33x više korisne supstance, tj. iRNK nego Fajzer, a pola Moderne, kakva se daje za buster, ima 1,67x više iRNK nego Fajzer.

Edited by vememah

nadjoh neki PDF iz montane, a bilo i na jos nekom mestu da modernu daju 50mg redovno i 25mg buster.

e, moguce da svaka americka drzava ima svoju teoriju. ja prestao da trazim dalje kada sam nasao ovo sto mi se uklapa u proceduru na sajmu. koliko je ispravna mogu samo da se nadam u strucnjake iz montane.  :D

edit:

vidim da gresim u jedinicama, al neka bude 50 i 25 necega. ml, mg ili neceg treceg...

edit 2:

na sajmu su bocice sa prve fotke. znam jer sam poredio lot broj.

Edited by foto

ok

pricamo istu pricu samo sam ja pogresio u jedinicama

0.5mL za prvu i drugu i 0.25mL za buster dozu.

flasica je ista i daje 10 nornalnih i 20 bustera.

cenim da smo objasnili svima.

1 hour ago, renne said:

ček, ti si tamo kod nas primio prve dve?

Jes

Stigao mi rezultat iz laboratorije na antitela, malo hronologije dole može da pojasni:

02-03-2021 PCR test pozitivan, dakle dijagnostivikovan covid19

14-04-2021 I doza vakcine fajzer (zakazao, pa me zvali)

05-05-2021 II doza vakcine fajzer (pozvali putem sms i e-mail)

14-10-2021 rezultati testa SARS-CoV-2 IgG (CLIA)  75.24  AU/ml  (referenta vrednost <1.00)

08-11-2021 III doza vakcine fajzer (nisu uopšte zvali)

19-11-2021 rezultati testa SARS-CoV-2 IgG (CLIA)  >100.0 AU/ml  (referenta vrednost <1.00)

Sa ovim zadnjim rezultatom sam bar sebe uverio da vakcine rade i da nisam morao da žurim sa trećom, al' neka - za sada tvrdim da ne škodi. :)

P.S. nije bilo džabe, 1990+1990 RSD - troškovi radoznalosti  :mellow:

Edited by J-♣

Sto si uzeo trecu dozu posle manje od mesec dana od druge?

Edited by Milosh76

Trecu je uzeo posle manje od mesec dana od testiranja na antitela, a 6 meseci (i par dana) od druge doze.

Da... izgleda da sam previse umoran...

20 minutes ago, Milosh76 said:

Da... izgleda da sam previse umoran...

Miloše, idi proveri se, nisi dugo. :D

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.