Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

16 minutes ago, čekmeže said:

Sme al šta ako ti bude loše, može ti samo biti lošije. Iskuliraj 1 dan.

Kasno sad... jbg.. :blush:

Ja dobio poziv, u julu primio drugi Sinofarm. Idem u ponedeljak da bustujem!

FElO2f-VIAMvRaB?format=jpg&name=4096x409

FElQ-oUVcAAltjk?format=jpg&name=4096x409

FElVHaLVgAAyK7n?format=jpg&name=4096x409

FEmWfKPVcAAgy-r?format=jpg&name=4096x409

8 hours ago, Hermetico said:

Ja dobio poziv, u julu primio drugi Sinofarm. Idem u ponedeljak da bustujem!

sučim ćeš se bustati?

https://rs.n1info.com/vesti/n1-u-belgiji-sertifikat-radi-i-kada-je-samo-treca-doza-fajzer/

Naša ekipa testirala je QR kodove u jednom od ugostiteljskih objekata u Luvenu.

Dogodilo se ono što smo i znali – kod naše reporterke i snimatelja QR kodovi nisu mogli da budu očitani jer su primili vakcine proizvođača Sinofarm i Sputnjik, koje u Belgiji nisu priznate.

Dvojica kolega iz drugih redakcija uspeli su da očitaju svoje QR kodove, od toga jedan kolega koji je primio dve doze proizvođača Fajzer, ali što nas je iznenadilo i što je bilo interesantno – QR kod uspeo je da očita i jedan kolega koji je primio dve doze Sinofarma i treću dozu proizvođača Fajzer.

... Shiit has hit the fan

35 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

sučim ćeš se bustati?

Ću se fajziram ili kako se izgovara ne znam jedni me ispravljaju drugi me ispravljaju :happy:

„Ko je zakasnio sa buster dozom, takođe se razboleo. Vakcina je jedini lek, to je ono što znamo i što treba da iskoristimo“, kazao je Lončar.

https://rs.n1info.com/vesti/loncar-ko-je-primio-dve-doze-a-zakasnio-sa-busterom-razboleo-se/

Ne znam kada je tacno zvanicno stavljeno da se treci kinez daje posle 5 il 4, mi smo se drzali one zvanicne verzije za posle 6, pa je ministar kod nas u pravu, iako je ovde uveliko registrovan proboj na kinezu, negde kada su i ljudi na terenu primetili. Treci kinez nam je izasao iz bolnice juce , ostavicu datume kao info jer sad mozda dolazi vreme da ispratimo stanja i zarazavanja nakon trece, daleko bilo. Tacan datum bustera je 13.10 a pozitivan je od 4.11. Citam izvestaj gde pise da je primljen osmi dan od pocetka bolesti. Obostrana upala, do 9.11 pogorsanje a zatim postepena regresija, sve vreme na facijalnoj maski jer bez nje je padala saturacija. Kada se to regulisalo pusten je sa kontrolom kod kardiologa za 7 i RTG-om srca i pluca i kks za dve nedelje. Moguce da treba obaviti ultrazvuk srca kao sto je @kipo napomenuo. Na prijemu crp bio 164, ne vidim ddimer al svakako je dobijao antikoagulantnu terapiju.

Da li je i koliko delovala treca tj da li je stigla...ovako je sada bilo, ja sam bio za fajzera kao treceg al sam porazen od medicinskog dela kriznog staba. Nismo nikada radili antitela jer nisam hteo da rizikujem zarazu.

Edited by villiem

Hvala na izvestaju, bice sve ok, nadam se da si i ti dobro :)

2 hours ago, Sandradjer said:

Hvala na izvestaju, bice sve ok, nadam se da si i ti dobro :)

Pa siguran sam da me vakcina zastitila, dobio sam sms za novu dozu :D, jedino sto je mene virus cudno odradio, imam problem sa nogom, to sutra imam zakazano snimanje kod vaskhirurga(hvala @Valkyrie). Ono sto me bolelo je isto bilo podmuklo, jednostavno sam osetio koliko je zajeban, moras mirovati ako se spusti na pluca pogotovo, al sam ok, uopste npr nisam imao neku temperaturu dugo. Ima tu stres related bolova ako imas nesto hronicno. Kinez 3x je zastitila naravno lupetam da ne znam, samo sam se naslusao tih ljudi jer sam visio u kovidu(4 puta merim, tacka.) a oni jbg rade, ne citaju, ne stizu a i ne zanima ih, odmaraju, misle o drugim stvarima kada to vec hendluju svakodnevno, pa npr. cujem kako nisu zadovoljni sinofarmom, to im je utisak direktno iz soba po spratovima. Tata je srcani bolesnik, sa ostecenjem pluca od pre nekoliko godina( bio neki teski grip), u jednom momentu smo imali intervenciju psihijatra itd. Zaboravio sam da kazem da ima dosta ljudi zarazenih a prelezali su ranije sa blazim slikama. 

Ali zašto treći kinez pobogu.

Pa nije trebalo ići dalje od ovog foruma da bi se shvatilo šta je bolje.

Od početka se mnogi ovde trude da prenesu sva relevantna i dostupna mišljenja što na temu vakcinacije, što na ostale teme vezane za kovid. 

Meni je to značilo, hvala svima na tome. Želim da ljudi znaju da nisu ovde pisali uzalud.

12 minutes ago, dùda said:

Gospodja Dudo, da se ne uvredite, ali - na ovakve napomene naprosto nemate prava.

Otprilike su istog zvuka kao ono cuveno gospodjo, ko vam je ovo radio....

Ljudi ovde donose odluke na osnovu istih pretpostavki koje i ti pominjes: relevantnih i dostupnih misljenja.

Uz sopstvenu sposobnost da ta misljenja procene, izvagaju i primene na sebe.

U - po njihovom misljenju i iskustvu - sopstvenom najboljem interesu.

Buduci da - koliko znam :) - ni ti ni ja nismo lekari, na stranu cinjenica da je - i da jesmo -korona toliko izmesala stvari da kategoricnim pobogu zasto pitanjima - nema mesta.

Hocu reci - jedno obicno zasto treci kinez? - bez pobogu! - bilo bi sasvim dovoljno... :)

Mozda bismo culi i odgovor. 

9 minutes ago, namenski said:

Hocu reci - jedno obicno zasto treci kinez? - bez pobogu! - bilo bi sasvim dovoljno... :)

U pravu si, izvinjavam se, neka svi smatraju da sam se ispravila prema ovom citiranom tekstu.

Malopre sam slušala neku groznu antivaksersku priču. Pola familije opasno nadrljalo, druga polovina i dalje pametuje :isuse:  Iznervira me to, kolikogod da sam navikla. A valjda su se živci više istanjili :cry:

20 minutes ago, dùda said:

Pa nije trebalo ići dalje od ovog foruma da bi se shvatilo šta je bolje.

Od početka se mnogi ovde trude da prenesu sva relevantna i dostupna mišljenja što na temu vakcinacije, što na ostale teme vezane za kovid. 

Meni je to značilo, hvala svima na tome. Želim da ljudi znaju da nisu ovde pisali uzalud.

Napisao sam da sam za fajzer, ja i ne idem dalje od ovog foruma al zivot nije tako jednostavan. Ja sam fajzerovan, za tatu su doktori u familiji doneli odluku da je bolje da nastavi sa kinezom. Da se znanje i stavovi sa ovog foruma primenjuju napolju ziveli bi bolje. Preneo sam iskustva jer mozda ima forumasa kojima su stariji isto tri puta cipovani sa najlosijom vakcinom. Super bi bilo da ja svima pokazem statistiku i iskustva sa pppa i da oni kazu e hvala, al to ne ide tako.

Dok, razboleo sam se fajzerovan, po mojim proracunima u trenutku kada sam bio najjaci, ima jos detalja al nisam zavrsio pa cu konacan stav doneti na kraju. Kod mene niko nije antivakser, bili su sukobi u vezi vakcinisanja a ja se bavim elektronikom i sve znam najbolje i dodje medicinska tematika pa ti vidi kakve su mi sanse.