Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

dobili priliku da se kolektivno testiramo na antitela u higijenskom zavodu

nisam planirala al me povuklo i tacno mi bilo dva meseca od fajzer bustera (nakon dva kineza mi bbilo 11,8 na ref.vrednosti 1, dakle bedno)

jel moze neko da mi kaze sta su ova dva podatka

Spoiler

IMG-20211119-WA0002.thumb.jpg.c505c9629e6daf6136e173d362df0238.jpg

a ovo dole od jedne koleginice koja nit je imala kovid nit se vakcinisala mi fascinantno da je u jednoj stavci pozitivna..ejl to znaci da je bila asimptomatska bila il sta..?

Spoiler

IMG-20211119-WA0003.thumb.jpg.202118c4567410374641a9da262b544d.jpg

kaze drug"serem im se u referentne  laboratorije kada nevekcinisani imaju at na s protein":mellow:

Edited by InvisibleLight

Koja to analiza potvrđuje da ste imali koronu, bez simptoma?

... Shiit has hit the fan

Obična IgG antitela. 

...koja su povišena posle bilo koje infekcije, ne samo koronom.

IgG na SARS covid-19 su povišena samo nakon infekcije tim virusom, smatrala sam da se podrazumeva bold. 

6 minutes ago, Filozof manijak said:

...koja su povišena posle bilo koje infekcije, ne samo koronom.

antitela na covid 19 budu povisena posle prehlade (neke respiratoren virusne infekcije npr)?

edit - istovrmeno sa valk

Edited by InvisibleLight

U jednom trenutku sam mislila da sam pohvatala konce, ali sada ponovo nisam sigurna - kada vakcinisana osoba dobije pozitivan igG test ne moze da se utvrdi da li su antitela tu (samo) zbog uspesne vakcinacije, ili potencijalno i asimptomatske zaraze virusom?

pa za vakcinisane ne moze, valjda..mozda moze ako radis ovaj drugi test na n protein i imas antitela na n protein a ti se vakcinisao fajzerom koji proizvodi s protein. onda ti ta at dodju od infekcije virusom

a za nevakcinisane ako imaju bilo s protein bilo n prtoein at imao si koronu a da nisi znao (ukoliko nisi znao, tj bio bolestan  a ignorisao)

edit - ne zahvaljuj, manje vise lupam. nije na kraju ni bitno , bitno je jedino da se sto vise ljudi vakcinise i da je zasticen ogroman procent ljudi istovremeno u nekom visemesecnom vremenskom periodu..

Edited by InvisibleLight

tako je, ne lupaš :happy:

at na n protein ukazuju da je organizam bio u kontaktu sa virusnom rnk, at m ukazuju na isto, ovo m je od proteina membrane virusa

jel sme da se upražnjava marihuana posle vakcine ili mora kao alkohol da se čeka 24h?

Samo udri

Spoiler

Provereno

Edited by Filozof manijak

Sme al šta ako ti bude loše, može ti samo biti lošije. Iskuliraj 1 dan.

3 hours ago, Mercuzzio said:

jel sme da se upražnjava marihuana posle vakcine ili mora kao alkohol da se čeka 24h?

a gde si video to za alkohol?

5 minutes ago, munze said:

a gde si video to za alkohol?

Pa bilo to svuda po medijima kada su se tek pojavile vakcine... Čini mi se i da su mi to rekli u DZ posle prve vakcine.