Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

@Frank Pembleton

Hvala ti puno za ponudu!

Prijavljena sam ja uredno, ali ne moze tako, nego iskljucivo preko turistickog objekta i eTurista aplikacije. Zamisli tog debilizma, a administrativno ista stvar je u pitanju. 

Još samo da vidimo hoće li moći da me uknjiže s obzirom na to da sam prve dvije doze primila takođe u Beogradu. To mi malo pobuđuje skepsu, ali znaću za vikend na čemu sam (Sajam je vikendom je opredijeljen i za turiste)

Edited by morgana

On 18. 11. 2021. at 14:40, renne said:

pa jesu te upisali kao prvu?

Pa čekam sad, zvao sam e upravu da vidim hoće li biti objedinjavanja/priznavanja sertifikata, žena me ubjeđuje da bosanski sertifikati važe

On 18. 11. 2021. at 15:17, James Marshall said:

Pa čekam sad, zvao sam e upravu da vidim hoće li biti objedinjavanja/priznavanja sertifikata, žena me ubjeđuje da bosanski sertifikati važe

Drugarica je posle vakcinacije u USA uspela da se bustuje ovde, ali joj na našem sertifikatu stoje prve dve doze prazne tj. nisu objedinili to u jedan sertifikat, pa i dalje mora da nosa američko kartonče.

On 18. 11. 2021. at 15:21, Spooky said:

Drugarica je posle vakcinacije u USA uspela da se bustuje ovde, ali joj na našem sertifikatu stoje prve dve doze prazne tj. nisu objedinili to u jedan sertifikat, pa i dalje mora da nosa američko kartonče.

Pa da, i meni trenutno nude tu varijantu, trenutno ću sačekati koju sedmicu da vidim u kom pravcu će otići priča sa BiH sertifikatima

On 18. 11. 2021. at 15:17, James Marshall said:

ček, ti si tamo kod nas primio prve dve?

Edited by renne

On 18. 11. 2021. at 12:54, foto said:

ide 50mg za 1. i 2. dozu.

za buster 25mg, tako da je promenljivo to koliko treba modernih drugara da nakupite. ja imao srecu i potrosio poslednjih 25mg iz flasice.

Flašica Moderne ima 10 punih, odnosno 20 polovičnih, odnosno između 10 i 20 doza ako se daje i onima koji su u prvom ciklusu vakcinisanja i onima koji uzimaju buster, ali nešto nije u redu s tim tvojim jedinicama.

Odmah da naglasim da Modernin buster jeste jači od punog Fajzera po pitanju količine iRNK.

Za prve dve doze (puna doza) ide po 0,5 ml u kojima je 0,1 mg tj. 100 µg iRNK, a za buster pola od toga.

JIJ4lMB.jpeg

Sa sajta EMA za Modernu:

This is a multidose vial that contains 10 doses of 0.5 mL each or a maximum of 20 doses of 0.25 mL each.

One dose (0.5 mL) contains 100 micrograms of messenger RNA (mRNA) (embedded in SM-102 lipid nanoparticles). One dose (0.25 mL) contains 50 micrograms of messenger RNA (mRNA) (embedded in SM-102 lipid nanoparticles).

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/spikevax-previously-covid-19-vaccine-moderna-epar-product-information_en.pdf

Kod Fajzera/Bionteka, koji se razblažuje, jedna doza ima 30 µg iRNK, dakle 3,33 puta manje nego puna (1. i 2.) doza Moderne, odnosno 1,67 puta manje nego polovina doze Moderne tj. buster dat tom vakcinom.

DvarEac.jpeg

(količina iRNK nije navedena na bočici)

Sa sajta EMA za Fajzer:

One vial (0.45 mL) contains 6 doses of 0.3 mL after dilution, see sections 4.2 and 6.6.

One dose (0.3 mL) contains 30 micrograms of tozinameran, a COVID-19 mRNA Vaccine (embedded in lipid nanoparticles).

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_en.pdf

Dakle, da ponovim, puna Moderna ima 3,33x više korisne supstance, tj. iRNK nego Fajzer, a pola Moderne, kakva se daje za buster, ima 1,67x više iRNK nego Fajzer.

Edited by vememah

nadjoh neki PDF iz montane, a bilo i na jos nekom mestu da modernu daju 50mg redovno i 25mg buster.

e, moguce da svaka americka drzava ima svoju teoriju. ja prestao da trazim dalje kada sam nasao ovo sto mi se uklapa u proceduru na sajmu. koliko je ispravna mogu samo da se nadam u strucnjake iz montane.  :D

edit:

vidim da gresim u jedinicama, al neka bude 50 i 25 necega. ml, mg ili neceg treceg...

edit 2:

na sajmu su bocice sa prve fotke. znam jer sam poredio lot broj.

Edited by foto

ok

pricamo istu pricu samo sam ja pogresio u jedinicama

0.5mL za prvu i drugu i 0.25mL za buster dozu.

flasica je ista i daje 10 nornalnih i 20 bustera.

cenim da smo objasnili svima.

On 18. 11. 2021. at 15:50, renne said:

ček, ti si tamo kod nas primio prve dve?

Jes

Stigao mi rezultat iz laboratorije na antitela, malo hronologije dole može da pojasni:

02-03-2021 PCR test pozitivan, dakle dijagnostivikovan covid19

14-04-2021 I doza vakcine fajzer (zakazao, pa me zvali)

05-05-2021 II doza vakcine fajzer (pozvali putem sms i e-mail)

14-10-2021 rezultati testa SARS-CoV-2 IgG (CLIA)  75.24  AU/ml  (referenta vrednost <1.00)

08-11-2021 III doza vakcine fajzer (nisu uopšte zvali)

19-11-2021 rezultati testa SARS-CoV-2 IgG (CLIA)  >100.0 AU/ml  (referenta vrednost <1.00)

Sa ovim zadnjim rezultatom sam bar sebe uverio da vakcine rade i da nisam morao da žurim sa trećom, al' neka - za sada tvrdim da ne škodi. :)

P.S. nije bilo džabe, 1990+1990 RSD - troškovi radoznalosti  :mellow:

Edited by J-♣

Sto si uzeo trecu dozu posle manje od mesec dana od druge?

Edited by Milosh76

Trecu je uzeo posle manje od mesec dana od testiranja na antitela, a 6 meseci (i par dana) od druge doze.

Da... izgleda da sam previse umoran...

On 19. 11. 2021. at 14:14, Milosh76 said:

Da... izgleda da sam previse umoran...

Miloše, idi proveri se, nisi dugo. :D

Background Picker
Customize Layout