Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

i ja danas busterovana fajzerom nakon dve AZ.  krenuli u Pasterovu, no saobraćajna gužva nas usmerila na NBG, reko' ajde da obavim brzi šoping i busting u Ušću. 
i zadovoljna i jednim i drugim!

Edited by decak Kejt

On 15.11.2021. at 15:37, pt 2.0 said:

Molim za info.

Dobila sam poziv za buster dozu danas (da se javim u najblizi DZ)

Proverila u svom DZ na sajtu, daju vakcine od 8-15h i to samo Sinofarm i Fajzer.

Pitanje1: ima li negde Astro Zeke?*

Pitanje2: radi li BelExpo i dalje vakcinaciju?

*a da nije sajam, tamo stvarno ne mogu da idem

rekose ti vec ove brojeve za prijavljivanje.

vidim da ne mozes na sajam, ali danas sam bio tamo oko 13h i imali su sve vakcine (mozda nije bilo sputnjika jer nisam obratio paznju).

biloje i zeke, i ljudi koji su ponovo uzimali zeku, a bilo je i moderne.

nije guzva, pa ako mozes dogegaj se do sajma, deluje kao naj sigurnija varijanta. ja u 2 DZ nisam nasao modernu i zavrsio na sajmu.

35 evra.

I u Austriji se priklonili sada već uočljivom trendu da kao treću dozu daju samo iRNK vakcine. Za Džonson i Džonson daju još dve iRNK doze, jednu 28 dana posle, a drugu 6 meseci posle toga.

Here in Austria, booster doses were rolled out to people in at-risk groups and aged over 65 starting from late August.

As of November 3rd, everyone aged 12 and over is encouraged to get a third jab, and can do so as long as at least six months have passed since their second dose.

The vaccine you get depends on what your first and second doses were, and your age. For people under 30, the Pfizer jab is recommended. Over the age of 30, either Pfizer or a half-dose of the Moderna vaccine is also possible if you got one of the following: two doses of AstraZeneca; a first dose of AstraZeneca and a second dose of Moderna or Pfizer; or two doses of Pfizer or Moderna.

Those who have had the one-dose Johnson and Johnson vaccination are encouraged to get a second dose with an mRNA vaccine (Pfizer or Moderna) at least 28 days after their shot, and a booster six months after this.

https://www.thelocal.at/20211109/how-does-austrias-booster-jab-campaign-compares-to-other-countries/

Edited by vememah

Moji roditelji su trebali (kako se ovo uopste kaze na srpskom?) da prime drugu dozu Fajzera 4. novembra, ali jos uvek nisu :isuse: jer se majka u medjuvremenu prehladila i pila antibiotike. Sta sada da se radi, dodjavola? Hoce li im uopste funkcionisati vakcina ako prime drugu dozu?

Danas Fajzer posle dve Astre

Skvo me proziva za izdaju

Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk

17 minutes ago, Meazza said:

Moji roditelji su trebali (kako se ovo uopste kaze na srpskom?) da prime drugu dozu Fajzera 4. novembra, ali jos uvek nisu :isuse: jer se majka u medjuvremenu prehladila i pila antibiotike. Sta sada da se radi, dodjavola? Hoce li im uopste funkcionisati vakcina ako prime drugu dozu?

bice ok, rezultati istrazivanja govore u prilog tome da veci interval izmedju vakcina od preporucenog i ispitivanog u studijama (3 nedelje) dovodi do jaceg imunog odgovora.

edit pisem sa telefona

Edited by precog

Jao, sad mi je lakse, hvala ti puno!

19 hours ago, foto said:

rekose ti vec ove brojeve za prijavljivanje.

vidim da ne mozes na sajam, ali danas sam bio tamo oko 13h i imali su sve vakcine (mozda nije bilo sputnjika jer nisam obratio paznju).

biloje i zeke, i ljudi koji su ponovo uzimali zeku, a bilo je i moderne.

nije guzva, pa ako mozes dogegaj se do sajma, deluje kao naj sigurnija varijanta. ja u 2 DZ nisam nasao modernu i zavrsio na sajmu.

Hvala ti puno, poslušala sam te i upravo primila buster dozu Astra Zeneke na Sajmu.

Sve je kao sto si opisao, brzo ide, ispred ulaza ceka oko 20-30 ljudi, puštaju u grupama po 10.

Ponesite hemijsku olovku, i za buster se popunjava onaj papir. 
Cela procedura traje 20 min.

Odradio treci pelcer Fajzerom u domu zdravlja na Vracaru. Solidna guzva, ali brzo ide. Iznenadilo me malo sto puno ljudi prijavljuje prvu dozu, no neka ih, better late than never.

2 hours ago, Meazza said:

Jao, sad mi je lakse, hvala ti puno!

sto posto tacno. u uk se sve vakcine (ne samo az) daju s razmakom od tri meseca jer su primetili da se tako dobije dosta jaci imunitet.

ne se sekiras. sve ok.

8 hours ago, April said:

Danas Fajzer posle dve Astre

Skvo me proziva za izdaju

Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk

Ja isto uzeo juče booster Fajzera nakon dve Astre. Hteo sam Modernu ali nisam hteo da se cimam do Sajma.

Uopšte se ne sećam da sam u ponudi video AZ, samo Kineza, Sputnjik i Fajzer.

Od nuspojava osećam mesto uboda, plus sam se danas probudio u pola pet ujutru sa 100 misli u glavi (što možda i nema veze sa vakcinom s obzirom da je naišao prilično stresan period).

7 hours ago, goofs said:

Odradio treci pelcer Fajzerom u domu zdravlja na Vracaru. Solidna guzva, ali brzo ide. Iznenadilo me malo sto puno ljudi prijavljuje prvu dozu, no neka ih, better late than never.

Jel treba da se najavljuje ili zove nešto za booster? Ja planiram u petak da odem u DZ Vračar po Fajzera posle 2 Zeke.

@Mercuzzio ja samo banuo tamo, rekao im treci Fajzer i to je to. Cenim i ostali ljudi tako. Vidim da sad stizu neki SMSovi za prijave, ja to nisam dobio, a ne verujem ni da bih se prijavljivao tako.

E da, jos jedan stos koji sam ukopcao tamo - ako trazite rusku vakcinu morate da cekate da se skupi petoro zainteresovanih, pa svi djutute to odradite, valjda su takva pakovanja i nece raspareno da otvaraju. Neko dvoje mucenika tamo cekali da se pojavi jos ljudi. 

Meni stigao danas SMS od Batuta, na MTS-ov broj…

Sent from my iPhone using Tapatalk