Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Author
7 hours ago, Sandradjer said:

Hiljadu strana o vakcinaciji. Cestitam :). Sve koje znam da su se zarazili u ovom talasu su vecinom nevakcinisani ili oko 6 meseci od vakcine. Konkretno ne znam nikoga da mu je potvrdjen kovid a da je primio trecu dozu. Ne kazem da ne postoji, ali iz mog okruzenja takvih nema. 

Na veliku srecu svi 65+ koji su busterovani se za sada drze dobro kod mene 

Eto me :isuse:

Proslo doduse za 3 dana. Maksimalna temperatura 37,4

1 hour ago, Tsai said:

Eto me :isuse:

Proslo doduse za 3 dana. Maksimalna temperatura 37,4

Sad si hodajuca antikorona. Nece se niko zaraziti ako je u tvojoj blizini. Sva antitela zrace. 3 doze+prelezao :)

7 hours ago, Aleksija said:

meni je nekako bilo logicno da buster nadmasi rezultate dve doze. sad ostaje pitanje dugotrajnosti - ako bi se i tu dobro pokazali, onda ima smisla napraviti novi protokol, sa 3 obavezne doze i razmakom koji se utvrdi kao najbolji. 

Izgleda je buster doza bas dala dobre rezultate. I to sve kombinacije. UAE se odlicno drze, a oni testiraju ili su testirali bas mnogo, love svaki slucaj. Samo da potraje 

7 hours ago, vememah said:

Novi podaci iz Engleske: Fajzer kao treća doza posle dva Fajzera ili dve AstraZeneke diže efikasnost zaštite protiv simptomatske bolesti kod osoba starijih od 50 godina na nivoe veće nego u bilo kom trenutku posle dve doze.

FEPtWbyVIAYdShu?format=png&name=4096x409

FEQObQKXoAk6w4R?format=png&name=large

Bili su skoro podaci da 3. buster doza cini isto kao 2.doza: podize zastitu ali vene istom brzinom kao i druga doza.

Bilo bi bas lepo ako je drugacije.

10 hours ago, dùda said:

ja sam mislila da se vi zečevi samo zafrkavate sa tom lojalnošću 

sad kad vidim da ste ozbiljni, malo mi to čudno 

ovde su ljudi kačili i rezultate istraživanja i izjave raznih imunologa, da se posle vektorske najbolje bustovati mrna vakcinom 

i to ne zato što su vektorske loše, već zato što je velika mogućnost da je telo već razvilo imunitet na virus-nosač, pa da buster uopšte nema efekta 

Ima smisla to što piše u istraživanjima, ali to su ipak strogo kontrolisane grupe i birani uzorak, posebno se gleda na reakcije osoba iznad 65 god.

S druge strane, takođe osluškujem reakcije svog tela i dosadašnje iskustvo nakon duple vakcinacije AZ-om. Meni se astrozeka pokazalo vrlo efikasnom, nije bilo reakcije nakon bodenja, nije bilo zaraze nakon više rizičnih situacija u kojima sam bio. I sad se nameće pitanje zašto menjati tim vakcinu koja pobeđuje?

^

Da, deluje da su preoptimističke procene da će već posle ove doze dalji busteri ići na godinu dana. Ako sad idu na 5-6, reklo bi pre bi se reklo će posle ove ići na 7-8 meseci.

Edited by vememah

3 hours ago, vememah said:

^

Da, deluje da su preoptimističke procene da će već posle ove doze dalji busteri ići na godinu dana. Ako sad idu na 5-6, reklo bi pre bi se reklo će posle ove ići na 7-8 meseci.

Videcemo svakako razvoj situacije. Tu i mutacije mogu biti dobre i lose. Svakako je takodje bitan faktor i to sto se mere zastite popustaju, pa ce u medjuvremenu izmedju doza doci i do prirodnog izlaganja virusu ovih vakcinisanih i samim tim produziti/pojacati zastita. 

3 hours ago, vememah said:

^

Pa taman jedan buster na 7-8 meseci i onda sledeće godine u oktobru kombinovana gripa-covid godisnja vakcina (vec je bilo kliničko ispitivanje kombinacije u USA).

U Beogradu je danas otvoren punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u tržnom centru „Rajićeva”.

Građanima su na tom punktu, koji se nalazi na trećem spratu tržnog centra, na raspolaganju Sinofarm, Fajzer i vakcina Sputnjik V proizvedena na institutu „Torlak”.

Radno vreme ovog punkta danas je od 9 do 17 sati, a već od sutra i svakog narednog dana od 12 do 20 časova.

Otvaranju punkta u tržnom centru „Rajićeva” prisustvovali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, javlja Tanjug.

Oni su najavili da će do kraja godine biti otvorena još tri vakcinalna punkta – u robnoj kući „Ikea”, tržnom centru „Stadion” i Beošoping centru.

Osim na punktu u tržnom centru „Rajićeva”, građani se mogu vakicnisati u tržnom centru Ušće” gde je rad vakcinalnog punkta produžen do 25. novembra, zatim na punktu u tržnom centru „Galerija” u okviru Beograda na vodi, kao i u hali 7 Beogradskog sajma. Takođe, na raspolaganju su im i punktovi u svim domovima zdravlja na teritoriji Beograda.

https://www.politika.rs/sr/clanak/492238/Otvoren-punkt-za-vakcinaciju-u-TC-Rajiceva

Edited by vememah

kao strani drzavljanin jos uvijek ne mogu da primim buster. sad sam probala.

svasta.

Edited by morgana

ajm a ligl ejlijen

ajm en monteniger in belgrejd :D

Evo primih treću dozu. Zasada, samo se poboljšao prijem na mobilnom, ovaj novi čip Bila Gejtsa je valjda poboljšan.

32 minutes ago, Filozof manijak said:

ajm a ligl ejlijen

ajm en monteniger in belgrejd :D

isto bi bilo i da sam sa aljaske

ici cu u herceg novi po buster ako ga ovdje ne dobijem do pocetka decembra

• Popular Post

Overio sam se danas Pfizer busterom u Batutu, nakon dve Zeke i SMS/emaila od eUprave koji sam dobio jutros. Inicijalno sam imao u planu da idem na Sajam da uzmem Modernu, ali sam se prilagodio činjenici da mi majka leži u Internoj B na kardiologiji, a Batut je odmah pored. Za sada nemam nikakvih problema, osim što malo osećam mesto gde sam dobio inekciju.

Inače, mama mi je jedva pretekla sinoć od pritiska, išao je u jednom trenutku i preko 250/200. Da je Hitna došla 10 minuta kasnije, verovatno bi dobila edem pluća, i onda ko zna šta bi bilo, kad su je odvezli sinoć rekli su mi da je na ivici. Sada su je stabilizovali, ali su je zadržali da je ispitaju kardiološki jer je imala infarkt 2009. godine. Odneo sam joj stvari i čuo se sa njom, zvuči kao da se ništa nije desilo juče.

Overio sam se danas Pfizer busterom u Batutu, nakon dve Zeke i SMS/emaila od eUprave koji sam dobio jutros. Inicijalno sam imao u planu da idem na Sajam da uzmem Modernu, ali sam se prilagodio činjenici da mi majka leži u Internoj B na kardiologiji, a Batut je odmah pored. Za sada nemam nikakvih problema, osim što malo osećam mesto gde sam dobio inekciju.

Inače, mama mi je jedva pretekla sinoć od pritiska, išao je u jednom trenutku i preko 250/200. Da je Hitna došla 10 minuta kasnije, verovatno bi dobila edem pluća, i onda ko zna šta bi bilo, kad su je odvezli sinoć rekli su mi da je na ivici. Sada su je stabilizovali, ali su je zadržali da je ispitaju kardiološki jer je imala infarkt 2009. godine. Odneo sam joj stvari i čuo se sa njom, zvuči kao da se ništa nije desilo juče.
Držte se!

... Shiit has hit the fan