Jump to content
IGNORED

Stigli i frilenseri na red.

Kundera

Recommended Posts

Posted
43 minutes ago, radisa said:

On ima obavezu da plati, ali to su pare koje je zaradio radnik, tj to je deo plate... Tako i piše na listiću, koji dobiješ sa obračunom....

Treba prvo videti u životu platni list, ali lakše je boldovati i fontove povećavati.

Posted
52 minutes ago, radisa said:

On ima obavezu da plati, ali to su pare koje je zaradio radnik, tj to je deo plate... Tako i piše na listiću, koji dobiješ sa obračunom....

Pa svake pare u firmi zaradi radnik, msm, to je bar ocito, ne padaju sa neba, poenta je ovde ko je duzan da izmiri te obaveze i ko odgovara ako ih ne izmiri.

Posted
2 minutes ago, Kundera said:

Pa svake pare u firmi zaradi radnik, msm, to je bar ocito, ne padaju sa neba, poenta je ovde ko je duzan da izmiri te obaveze i ko odgovara ako ih ne izmiri.

Miašaš poentu, no nebitno, nastavi...

Posted
3 hours ago, Kundera said:

To je ucena slobodnog trzista rada, ljudi ce ici gde imaju veca prava i zaradu.

Naravno, ali zato oni koji ostanu ce se ponasati u skladu sa zakonom i placace poreze.

Ili svi ili niko, nema povlascenih.

Uzgred, mislim da vecina samo galami tako u medijima, velika vecina ce ostati ovde.

Zbog npr troskova zivota u Zapadnim zemljama, jezika, nostalgije itd.

Posted
1 hour ago, mackenzie said:

Jel onda mogu džabe da idem Milošem Velikim?

Ne mozes, ali placas manje od stranaca.

Takodje mozes magistralnim i lokalnim putevima da se vozikas do mile volje.

Posted
2 hours ago, mackenzie said:

Jel onda mogu džabe da idem Milošem Velikim?

Voziš se po istoj ceni kao i regularno zaposleni koji je svoj deo za Miloša Velikog pošteno platio. Red bi bio da se i ti učipiš.

Posted

A gde onda idu takse od najskupljeg goriva na planeti?

Posted

Sve drug Čabor do druga Čabora.. Svima da je sranje.. ako ja jedem govna svi da jedu. Ne sećam se da su stalno zaposleni ulazili u ovakve polemike onomad kad su poslodavci vikali da su veliki doprinosi opterećujući za privredu. Onda se niko nije pozivao na bruto priču i to sam ja zaradio. Godinu dana samo da vidim pojedine ovde u frilensu pa da vide kako se mesečno 3-4 puta dobija i gubi posao, bez ikakve ideje o stabilinosti, socijalnom programu ili planiranju budućnosti. Zinule zadnjice za nekakvim evrima koje stranci dele tako na lepe oči balkanskim lezilebovićima koji urušavaju ovu lepu državu neplaćajući porez. Vrhunska koska bačena nema šta.

• +1 8
Posted
12 minutes ago, mackenzie said:

A gde onda idu takse od najskupljeg goriva na planeti?

Gorivo u Srbiji nije najskuplje na planeti.

Posted
31 minutes ago, Kenjeee said:

Sve drug Čabor do druga Čabora.. Svima da je sranje.. ako ja jedem govna svi da jedu. Ne sećam se da su stalno zaposleni ulazili u ovakve polemike onomad kad su poslodavci vikali da su veliki doprinosi opterećujući za privredu. Onda se niko nije pozivao na bruto priču i to sam ja zaradio. Godinu dana samo da vidim pojedine ovde u frilensu pa da vide kako se mesečno 3-4 puta dobija i gubi posao, bez ikakve ideje o stabilinosti, socijalnom programu ili planiranju budućnosti. Zinule zadnjice za nekakvim evrima koje stranci dele tako na lepe oči balkanskim lezilebovićima koji urušavaju ovu lepu državu neplaćajući porez. Vrhunska koska bačena nema šta.

Najlakse se vidi kakav je neko kad udje novac u pricu.

Nekoliko respektabilnih clanova foruma se ozbiljno okliznulo na ovoj temi.

• +1 2
Posted
22 minutes ago, brusli said:

Gorivo u Srbiji nije najskuplje na planeti.

U odnosu na prosečna primanja, jeste.

Posted (edited)

pricha o radnichkim pravima je ozbiljna stvar. treba da obuhvati sva prava svih radnika. da bi se to desilo, pre toga treba da se radnici (ljudi koji lichno rade za novac) medju sobom prepoznaju kao zrtve istog mehanizma, sa isti/zajednichkim interesima. do tad/od toga izgleda nishta :sad:

Edited by gospa buba
Posted
4 minutes ago, gospa buba said:

pricha o radnichkim pravima je ozbiljna stvar. treba da obuhvati sva prava svih radnika. da bi se to desilo, pre toga treba da se radnici (ljudi koji lichno rade za novac) medju sobom prepoznaju kao zrtve istog mehanizma, sa isti/zajednichkim interesima. do tad/od toga izgleda nishta :sad:

Gospa Buba omanula s brijanjem.:D

Karl Marx: ten things to read if you want to understand him

Posted
25 minutes ago, mackenzie said:

U odnosu na prosečna primanja, jeste.

Nije.

Posted
7 minutes ago, gospa buba said:

+1

Naravno da je problem, jer radnik koji zarađuje 2K, ne vidi često sebe kao radnika ili bar ne kao i onog što zarađuje 300...

Problem je što su i mali preduzetnici u stvari isto radnici, u  sličnom položaju kao i oni koji rade za njih, ali nio to se ne vidi...

I onda imaš stalno trvenje, u suštini između ljudi iste klase i prokletstvo malih razlika, umesto da se ujedine protiv istih, a to je ova lopovska država...