Jump to content
IGNORED

Bundes Liga 20/21


John Coltrane

Recommended Posts

Večerašnjim duelom Bajern-Šalke počinje nova sezona Bundes Lige. Ne treba podsećati da je Bajern uzeo sve, baš kao i Lewa. U LŠ idu BVB, RBL i BMG, a u LE Bayer, Hoffe i Volfsburg ako prodje ekipu Desne iz Ukrajne. Iz lige su ispali Paderborn i Fortuna, a Verder se spasao u play off-u protiv Hajdenhajma. U ligu su ušli Arminija (posle 11 godina) i Štutgart koji je u zadnje 3 sezone ispao 2 puta. 

 

Bajern je doveo Sanea i Nubela (ko je rekao Nojera?!), a prodao Tiaga Alkantaru čime velika odgovornost pada na sve boljeg Gorecku, Perišić se vratio u Inter, Koutinjo u Barsu. Niko ne sumnja da će Flik u rotaciju ubaciti još dece, ali da li će oni biti dovoljno dobri da se ponovi tripla kruna videćemo.

 

BVB je sa druge strane bila aktivnija i pazarila Belingema (Birmingem) koji se dugo povezivao sa UTD, Muniea (PSG) na free, dete Reiner (pozajmica iz Reala). Ostali su bez Gecea (slobodan igrač), Hakimija (Inter), Shurle (penzija, mada on i nije bio prošle sezone u klub), Toprak (Verder). Po mom mišljenju najveće pojačanje bi bilo ako zadrže Sanča, ali i da su se rešili Favra. Mislim da su za jednog world class stopera daleko od salatare, ali uz iskune braniće™ i junoše u napadu sve je moguće.

 

RBL završio sezonu u stilu, 1/2finale LŠ kao najveće iznenadjenje i kao potvrda odličnog rada Nagelsmana. Ostali su bez Vernera ali i druge opcije u napadu pošto je Šiku istekla pozajmica, a ubrzo je iz Rome prešao u Leverkuzen - zamena je stigla iz salzbuške podružnice u vidu He Chun Vana koji je već upisao gol i asist u utakmici Pokala protiv Nirnberga, a i u LŠ je briljirao prošle sezone (znaju ga igrači Fantazija :D ) Iz Monaka je stigao na pozajmicu Hendriks (ex Lever), a i Anhelinjo iz Sitija je produžen. 

 

BMG pod Roseom se vraća u LŠ, klub je ostao bez dva veterana koji su obeležili zadnjih 5 sezona-Rafaela i Fabiana Djonsona, a na pozajmice su stigli Valentino Lazaro (desni bek bio u Herti prošle sezone, Interov igrač ) i Hanes Volf (povredjen dobar deo prošle sezone). Ako ih ne slomi tempo utorak-sreda realno je da se opet umešaju u borbu za LŠ kao i da otkinu Bajernu 4 boda :D

 

Elita™ ove sezone u trileru za LŠ ostala kratka i cela sezona je bila ups&downs sa ogromnim brojem rotacija u 11, ali i sa puno puno povreda. Patrik Šik je došao da bude novi Kisling tj. pomogne Alariju i Pohjanpalu koji je pola sezone skupljao ligamente, a drugu polovinu zabio 10 golova za HSV. Stigao je i Lenart Gril, mladi golman iz Kajzerslauterna iz treće lige, nemam pojma kakav je, a i Tin Jedvaj se vratio sa pozajmice. Foland je prešao u Monako, a Kai Haverc u Chelski. Očekujem borbu za LŠ i da Boš više vremena posveti pronalaženju prvih 11 umesto konstantnih rotacija. Od Bejlija i Diabija očekujem mnogo u ovoj sezoni.

 

Hoffe vodi sin Ditera i sestrić Ulija Henesa, inače trener koji je vodio Bajernov drugi tim i odveo ih do titule u 3.ligi. Videćemo kako će se uklopiti u tim koji je kupio Gaćinovića i to bi bilo to otprilike. Otišao je drugi golman Gobel (u Štutgart) i Bitenkur u Verder koji je i prošlu sezonu proveo kod zelenih na pozajmici. Hoffe je bio Red Bull pre Red Bulla ali nije uspeo da se vine do istih visina. U zadnjih 5 sezona od LŠ do za malo ispadanja - jedva čekam da vidim šta donosi promena trenera.

 

VfL W kreće u novu sezonu praktično bez odbrane - 1 stoper prodat, 1 povredjen, plus oba beka van stroja. Da li će ih dostojno zameniti Dzefri Bruma (vratio se sa pozajmice) i izvesni Lakroa iz Sošoa tek ćemo videti. Ostatak tima uglavnom bez promena, Arnold i Šlager drže sredinu, u špicu Veghorst plus Bialek iz poljske lige.

 

SC Frajburg je dobru sezonu brzo unovčio Luka Valdšmit 15mil Benfika, golman Svolov u Hertu 8mil, Robin Koh 13mil u Lic (onaj što je napravio penal na Enfildu). Iz Anžea je stigao zadnji vezni Santamaria.

 

Ajntraht  za dlaku ostao bez Evrope, ali iskreno nisu ni zaslužili - samo bleda senka one ekipe od pre 2 sezone. De Guzman, Rus, Želson Fernandez su otišli u penziju, Gaćinović u Hoffe, Rebić u Milan, Pacienca u Šalke na pozajmicu, Joveljić u Volfsberger u AUT ligu. Vratio se Andre Silva, a Kostiću bi trebalo da pomogne Stiven Zuber. Sve više se priča o odlasku Basa Dosta (u Totte) koji je bio više nego solidan prošle sezone obzirom na povrede (10 golova u sezoni).


Herta je vratila Trusarda, obzirom da im je otišao Grujić, a za 15mil je stigao Kordoba iz Kelna, špic i golman iz Frajburga. Ja i dalje čekam Piateka da eksplodira ili promeni sredinu. Herta svakako može mnogima otkinuti bod, ali mislim da ostaje oko 10te pozicije. Ibišević je otišao u Šalke kao slobodan igrač.

 

Union Berlin  je opravdao simpatije diljem PPP ostankom u Bundesu, mislim da će njima ubedljivo najviše faliti podrška sa tribina u onoj "kutiji šibica". Švedjanin Anderson, najbolji strelac, je prešao za 7mil u Keln, a nikog značajnog nisu doveli, uglanom pozajmice i potpisi na free.

 

Mainc, Keln (prvog špica Kordobu zamenio Andersonom iz Uniona, a stigao je i Duda iz Herte), Augsburg, Verder (bez Pizara će biti kao neslana čorba, Nuri Sahin je takodje otišao, a potpisali su Betankur i Omer Toprak igrači koji su i bili pozajmeljeni prošle sezone dok SKY UK Rašicu seli u Aston Vilu što bi bila zanačajna finansijksa inekcija)  klubovi od kojih i ove sezone očekujem borbu za opstanak, dok mi je najveća enigma Šalke (da li će Ibišević i Pacienca promeniti šta?!)

 

Arminija ponovo u elitnom rangu posle 11 sezona, a Štutgart sa Hiclsbergerom na čelu kluba, prvim "Amerikancem" kao trenerom i Uve Gospodarekom kao trenerom golmana (mislim da za A tim Bajerna nije odigrao 5 tekmi za 5 godina ali mi je njegovo ime i prezime uvek moćno zvučalo u ušima) u misiji zvanoj opstanak.

 

 

 

  • +1 2
  • Hvala 1
Link to comment

Je l' će se Bajern pojačavati? Ili će im biti gušt da sa klincima pokore Evropu? Čudi me da Perišića nisu zadržali, Tijaga su lako pustili, Kutinjo nije ni bio u planu za ostanak. Skraćena im je rotacija, još je i Alabin novi ugovor pod velikim znakom pitanja. 

Edited by Facundo Orellana
Link to comment

Doveli su rezervnog golmana, nadaju se naslednika Nojera. U zadnjoj liniji imaju igrače koji mogu i na stopera i na beka (Alaba, L. Hernandes, Boateng, Pavar), samo je Sule klasičan stoper, Kimih može i na beka i u vezu, H.Martinez može na stopera i u vezu, već sam pisao da je Gorecka vidjen sa više ofanzivnih zaduženja, a tek u napadu imaju dovoljno opcija Sane popunjava prazninu odlaskom Perišića.

 

@Strahan

Kakva je situacija sa Arpom iz HSV, on je prošlu sezonu dugo bio povredjen i ono što je igrao bilo je za Bajern II?

Link to comment

@John Coltrane Zar Javi Martinez isto nije bio u priči za odlazak kući u Bilbao?

 

Rekao sam prije nekog vremena, nađite sebi u životu ko će ti se saginjati kao Schalke Bayernu. Petarde, šestarde i sve drugo što je do juče HSV ljubomorno čuvao za sebe.

Link to comment
51 minutes ago, ArleKino said:

@John Coltrane Zar Javi Martinez isto nije bio u priči za odlazak kući u Bilbao?

 

Rekao sam prije nekog vremena, nađite sebi u životu ko će ti se saginjati kao Schalke Bayernu. Petarde, šestarde i sve drugo što je do juče HSV ljubomorno čuvao za sebe.

 

Jeste, ali pišem na osnovu trenutnog stanja, dok još niije done deal. Prozor je otvoren do 5. oktobra tako da ima još vremena.

 

 

 

Danas u 18:30 duele dve Borusije, a u 15:30 nema prenosa na ES.

Link to comment
4 hours ago, John Coltrane said:

Doveli su rezervnog golmana, nadaju se naslednika Nojera. U zadnjoj liniji imaju igrače koji mogu i na stopera i na beka (Alaba, L. Hernandes, Boateng, Pavar), samo je Sule klasičan stoper, Kimih može i na beka i u vezu, H.Martinez može na stopera i u vezu, već sam pisao da je Gorecka vidjen sa više ofanzivnih zaduženja, a tek u napadu imaju dovoljno opcija Sane popunjava prazninu odlaskom Perišića.

 

@Strahan

Kakva je situacija sa Arpom iz HSV, on je prošlu sezonu dugo bio povredjen i ono što je igrao bilo je za Bajern II?

arp trenutno nije blizu klupe prvog tima,tu je zirkze zacementirao mesto. evo arpa u drugom timu,startuje sada u 14. vise sam ocekivao od njega ali povrede i formaa zirkzea mu nisu dale minutazu u prvom timu

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...