Jump to content
IGNORED

Champions League 20/21

renne

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Jean-Luc Picard said:

Da li Pionir iz Subotice treba da prestane da proizvodi "Negro" bombone, pošto iz relativno pouzdanih izvora znam za par epizoda gde su tamnoputi sportisti koji nastupaju za naše klubove, bili poprilično negativni prema činjenici da tako nešto postoji,  kad su ih viđali po domaćim proavnicama?

Naravno da ne. Resenje bi bilo da oni popune rupe u obrazovanju.

• +1 1
Posted
1 minute ago, Moonwalker said:

Ovo je bila medjunarodna utakmica, nije domace prvenstvo. Ucesnici su ljudi koje od kuda. Isto kao sto se radi u multinacionalkama. Sudi i onaj nas sudija sad negde u Kini. Kako im se obraca na kineskom ili pantomimom?

I tim principom se stedi novac, zivci i nema izgubljenih u prevodu.

Pa sta? Najlosija pravila su ona koja nisu univerzalna vec vaze za jedan deo iste stvari dok za drugi deo iste stvari vaze drugacija. Potpuna je besmislica izvoditi komplikovane krive Drine i uvoditi sluzbeni jezik u fudbal zbog ovakvih bezveznih stvari koje se dogadjaju jednom u deset godina. Zapravo, pre deset godina ne bismo ni pricali o ovome. Da i ne pocinjem s tim da nema razloga zasto bi bas engleski jezik bio sluzbeni. Cak i u tenisu koji se stotinama godina igrao samo u Engleskoj sudije u Francuskoj izgovaraju rezultat na francuskom, u Italiji na italijanskom, u Spaniji na spanskom i slicno. Od English speaking drzava jedino se u Velikoj Britaniji fudbal smatra jednim od bitnijih sportova, vise bi imalo smisla da spanski bude sluzbeni jezik. A to bi bas bilo zabavno posto je u pitanju takodje romanski jezik.:D

Posted
5 minutes ago, Glass Joe said:

Od 14:40...Ako nas secanje vara tu je jutjub

Ajde neka bude da je samo tapsao i da me secanje vara, da ne jurim dokaze iz tadasnje stampe.

Posted

Jbt pa vidis da mu sam sudija gestikulacijom objasnjava zbog cega mu daje crveni karton, a ti bi opet radije da verujes nasim novinarima

Posted (edited)
6 minutes ago, harper said:

Pa sta? Najlosija pravila su ona koja nisu univerzalna vec vaze za jedan deo iste stvari dok za drugi deo iste stvari vaze drugacija. Potpuna je besmislica izvoditi komplikovane krive Drine i uvoditi sluzbeni jezik u fudbal zbog ovakvih bezveznih stvari koje se dogadjaju jednom u deset godina. Zapravo, pre deset godina ne bismo ni pricali o ovome. Da i ne pocinjem s tim da nema razloga zasto bi bas engleski jezik bio sluzbeni. Cak i u tenisu koji se stotinama godina igrao samo u Engleskoj sudije u Francuskoj izgovaraju rezultat na francuskom, u Italiji na italijanskom, u Spaniji na spanskom i slicno. Od English speaking drzava jedino se u Velikoj Britaniji fudbal smatra jednim od bitnijih sportova, vise bi imalo smisla da spanski bude sluzbeni jezik. A to bi bas bilo zabavno posto je u pitanju takodje romanski jezik.:D

Nista “bolje” ovako. Pa neka se natezu ko je u pravu i ko koga i uz kojih razloga nije razumeo, uvredio, nije uvredio.

Ne, nije sluzbeni jezik uopste besmislica, a kamoli potpuna besmislica. Besmislica je ono sto se desilo i to vrlo skupa, ne samo u finansijskom smislu.

Edited by Moonwalker
Posted

Samo sam jednom video da se ovo desilo u fudbalskoj utakmici, iskljucenje zbog aplauza. Isto je bio ITA sudija i bio je nas covek. (Pogodite ko?) 

Posted
Just now, Moonwalker said:

Nista “bolje” ovako. Pa neka se natezu ko je u pravu i ko koga i uz kojih razloga nije razumeo. 

Naravno da je bolje. Objasnjenje rumunskog sudije je savrseno nebitan detalj u celom skandalu, moze da bude tacno ali i ne mora. Praviti od toga problem koji mora sistemski da se resava komplikovanim metodama, koje potencijalno mogu da stvore dosta otpora i u sustini su diskiriminatorske, potpuno je nepotrebno.

Posted
7 hours ago, levi said:

apsolutno netačno, standardi se upravo prave po tome kako Webo i Demba to doživljavaju, da ne bi došli u situdaciju da Milivoje iz Srbije kaže Ajde Crni igraj nije to ništa, mi to tako kažemo kod nas u selu, get over it

Standardi su originalno inspirisani time kako se ko oseća, ali kad se jednom uspostave, oni potpuno zamenjuju taj subjektivni osećaj na koji bi ti i @Redoran da se oslonite. Upravo zato i postoje - da se ne bi prilikom svakog incidenta išlo u beskrajna cinculiranja kakva su zaposela ovaj plemeniti topić.

Dakle kad postoji zabrana svake reference na bilo čiju boju kože i rasno/etničku pripadnost (kao što postoji npr. u EPL) onda Milivoju iz Srbije ne vredi da se vadi sa "ajde Crni igraj nije ti ništa". Bitnije, nije ni potrebno da Crni™ kmeči i vuče sudiju za rukav i povlači ekipu sa terena kako bi dokazao koliko ga je reč pogodila i tako isterao pravdu. 

Mislim, ovo su očigledne stvari, ne znam zašto je potrebno da se crta. Tehnokratski principi, koliko god meni inače bili odbojni, na ovom nivou rade posao savršeno. IF x THEN y, i zdravo đaci. A gde ne postoje ti principi, gde jasno definisana zabrana određenog rečnika nije uspostavljena, tu žalim slučaj. Tu kmečite i ubeđujte i dokazujte uvredu, pa će se principi možda jednog dana uspostaviti.

5 hours ago, Redoran said:

Mogu da dam i kontraprimer u vidu Luke Dončića. Da sam ja bio tamo u njegovim patikama, i da je onaj lik meni rekao ono što je njemu rekao ("bitch ass white boy"), bez trunke premišljanja bih posle utakmice napisao prijavu disciplinskoj komisiji. Neka oni tu prijavu odbiju jer BLM i šta god, ali ja bih je napisao i poslao jer smatram to za rasnu uvredu. Uopšte me ne bi tangirali svi terabajti objašnjenja koje je levi američki tviter ponudio na tu temu i objasnio kako nije rasizam kada crnac vređa belca na osnovu boje kože i kako ovaj može da kaže Luki šta god mu padne na tupavi mozak a Luka nema pravo da se ljuti jer je... beo. Kažem, to je moje mišljenje i ja bih tako postupio. Ne bih čekao da vidim koju kodifikaciju će NBA da potegne zavisno od težine političkog momenta. If you see something, say something.

Ne znam kako zamišljaš da bi tvoja disciplinska prijava imala ikakvog efekta ako ne postoje goreopisani standardi. Šta ćeš da radiš, da ubeđuješ nadležne da si se baš loše osećao, da te je steglo oko srca kad ti je protivnik rekao šta ti je rekao? :cry: To niko normalan ne uzima u obzir, taj subjektivni doživljaj na kom insistiraš. Kao neki opšti princip naravno, ali kao konkretna regulativa naravno da ne. 

• +1 1
Posted

Kakvo metiljavo poluvreme na Ajax-Atalanta.:isuse: Ajax kao da pokusava da odigra 0-0, iako im to ne odgovara.

Posted

Engleska i Nemacka vec po tri ekipe u 16 (Nemci imaju sansu i za cetvrtu); Italija i Spanija po dve (i jedni i drugi jos uvek imaju sansu za po 4)

• +1 1
Posted
3 minutes ago, mrdja said:

Engleska i Nemacka vec po tri ekipe u 16 (Nemci imaju sansu i za cetvrtu); Italija i Spanija po dve (i jedni i drugi jos uvek imaju sansu za po 4)

Jedna rec: dosadno. Zato i ne gledam grupnu fazu.

Posted

Sudija i moroni iz vara koji gledaju penal ali ne i ofsajd pre toga.Pas mater.

Posted

U Danskoj izjednačio Mićeland™ iz neobičnog penala.

Istrčao čovek u kontru, golman ga sapleo, pomoćnik mahao ofsajd, glavni rekao ofsajd... ali onda ga iz VAR sobe zovu i pokažu mu snimak golmanovog faula :blink: On se predomisli i kaže nije ofsajd nego penal.

Posted

Ofsajd ne poništava gošinu nameru da napravi faul, samim tim je penal stariji po činu od ofsajda :Jova:

Posted
5 minutes ago, Bogotac said:

Sudija i moroni iz vara koji gledaju penal ali ne i ofsajd pre toga.Pas mater.

Ja računam možda su ofsajd već proverili i odlučili da ga nije bilo, pa posle kao samo vratili faul sudiji da proveri. 

Ali nije tako izgledalo, skoro odmah je izašlo "checking potential penalty". Možda nisu skapirali šta je bila odluka na terenu?