August 28, 20204 yr Oprostite za još jedan post, ali ovo mi deluje najpogodniji topik za pitanje: da li ima nekih onlajn časova za decu u Srbiji?
August 28, 20204 yr Išao sam da preuzmem udžbenike iz škole. Samo sam ja u školi imao masku. Ne samo preko lica nego uopšte. Recept za katastrofu.
August 28, 20204 yr Da li neko stvarno veruje da će se bilo kakve mere sprovoditi duže od 7 dana? I da će deca uzrasta 7-10 godina zaista moći da budu toliko disciplinovani da poštuju mere koje ne poštuju ni odrasli, ili da će učitelji i nastavnici nositi 8 sati masku i predavati? U školi u koju moje dete ide još uvek ne znaju šta će i kako će. Otprilike se nadaju da će neko sa strane doći i napraviti im plan. Apsolutno nemaju ni teorijsku šansu da organizuju sve kako treba, jer su i do sada improvizovali. U toaletima nema tople vode (nije ni predviđena), roditelji su slali po deci sapun i ubruse jer ni to nije predviđeno budžetom, a dobar deo godine se učionice dogrevaju sa klimom. Jedino se zna da će verovatno roditelji skupljati pare za sredstva za dezinfekciju i maske, a da će produženi boravak raditi normalno i da tamo nema ograničenja broja dece i da maske nisu obavezne
August 28, 20204 yr Tri nedelje će potrajati redovna školska godina. Važno je da se ovi iz ministarstva izreklamiraju kako je sve u najboljem redu, i da mogu sve organizovati uprkos virusu. Posle će realnost samo da opali još jedan očekivani šamar za nesposobnost i nemogućnost sprovođenja mera.
August 28, 20204 yr Kod mene organizacija bolja nego sto sam ocekivao. Obavezne maske za sve radnike skole, o trosku skole nabavljeno dovoljno maski za prva tri meseca (djaci mogu da skinu maske kad udju u ucionice ali jbg), nabavljeno dovoljno hemije i dezinfekcionih sredstava, nema menjanja ucionica izmedju casova itede. U ponedeljak dolaze prvaci i petaci da se upoznaju sa uciteljima i razrednim staresinama, prozivka ispred skole pa uvodjenje u ucionice, ali je roditeljima strogo zabranjen ulaz u skolu (recima direktora "to dodju i babe i dede i tetke i komsije i napravi se ispracaj u skoli"). Kako ce sve to funkcionisati u praksi videcemo.
August 29, 20204 yr ovaj....kakav je odnos izmedju cene besplatne i privatne osnovne skole? mislim u Srbiji. posto vidim da roditelji finansiraju sve i svasta od tog besplatnog, a ne znam koliko kosta privatna. cerkica sledece godine krece u osnovnu. ima li neko uopste iskustva sa privatnom osnovnom? Edited August 29, 20204 yr by Ted
August 29, 20204 yr 21 minutes ago, Ted said: ovaj....kakav je odnos izmedju cene besplatne i privatne osnovne skole? mislim u Srbiji. posto vidim da roditelji finansiraju sve i svasta od tog besplatnog, a ne znam koliko kosta privatna. cerkica sledece godine krece u osnovnu. ima li neko uopste iskustva sa privatnom osnovnom? Dobar pokazatelj kvaliteta privatnih škola u Srbiji su rezultati sa male mature od ove godine. Suma sumarum - podbacuju u nivou znanja.
August 29, 20204 yr 3-5k godišnje, moze na rate... Imam ja posredno iskustvo sa srednjom(tj. kolegin sin je isao), i djak i roditelji su bili jako zadovoljni... Dobijalo se ok znanje, mnogo drugaciji pristup casovima i ucenju i bolji odnos izmedju profesora i djaka... Mali je inace u osnovnoj bio extratalenat za fiziku, upisao zemunsku gimnaziju, spec. odeljenje fizike, i odlepio posle polugodista od idiotluka... Posle se prebacio u privatnu...
August 29, 20204 yr Fizika u srednjim školama je žalosna.Čast izuzecima,kao što je moja gimnazija Drugar i ja smo se čudili prošle godine na faksu koliki problem ljudi imaju sa fizikom,a sve zbog katastrofalne fizike u srednjoj. Edited August 29, 20204 yr by Milošica
August 29, 20204 yr 1 hour ago, radisa said: 3-5k godišnje, moze na rate... Imam ja posredno iskustvo sa srednjom(tj. kolegin sin je isao), i djak i roditelji su bili jako zadovoljni... Dobijalo se ok znanje, mnogo drugaciji pristup casovima i ucenju i bolji odnos izmedju profesora i djaka... Mali je inace u osnovnoj bio extratalenat za fiziku, upisao zemunsku gimnaziju, spec. odeljenje fizike, i odlepio posle polugodista od idiotluka... Posle se prebacio u privatnu... da, jake su cene....vise mi logike ima da stekam pare za period kad zavrsi srednju i kad bude odlucivala sta dalje
August 29, 20204 yr Fizika u srednjim školama je žalosna.Čast izuzecima,kao što je moja gimnazija [emoji3] Drugar i ja smo se čudili prošle godine na faksu koliki problem ljudi imaju sa fizikom,a sve zbog katastrofalne fizike u srednjoj.ima tu josh jedan problem, kad se nechemu pristupa sa tolikom kolichinom drushtveno podrzanih predrasuda, u tom vozu sve stanice postaju pogreshne, od pochetka pa celim putem to se radi matematici, to se radi fizici. skoro da je kul nemati pojma i hvatati se za glavu, kao jao. jao a kako matematika, jelda da je teshko. tetka techa stric strina, odmah od petog razreda, neprekidna chista sugestija. i ako ti nije strashno, bice...nije to samo fizika.sent from bubamoto
August 29, 20204 yr 6 minutes ago, Ted said: da, jake su cene....vise mi logike ima da stekam pare za period kad zavrsi srednju i kad bude odlucivala sta dalje Osnovna nema smisla, srednju je bolje platiti neko inostranstvo nego ovde... A onda i fax... Ako se ima, naravno...
August 29, 20204 yr Moja procena je da je fizika previše "zahtevna", ali ne za đake nego za roditelje!Ono kad dete krene da ti kmeči, i ti umesto da kmeči kako mu je teško, a ti kažeš :Ma šta su zapeli sa tom fizikom dete će mi pregoreti...To sam video i kao:Daj da vidim?A ono ništa preterano, mislim za nekog ko je upisao dobru srednju..... Shiit has hit the fan!