Jump to content

Školska godina i obrazovanje pod koronom

Деца у школу од 1.9 105 members have voted

1. 1. Деца у школу од 1.9

• Имам школско дете и не бих га послао у школу
      19
    • Имам школско дете и послао бих га у школу
      38
    • Немам школско дете, да имам послао бих га у школу
      25
    • Немам школско дете, да имам не бих га послао у школу
      23

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ništa od četvrtka, dušo :hihi:

Odluka o školama sutra.

• Replies 2.4k
  • Views 144.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nemam pojma, evo šta je o tome juče rekla Aleksandra iz petog četri.  

• Jesu, dolazila su, da se ne lazemo svasta se radi na svim nivoima, povodom bolesnog kretanja kroz masu, potpuno neverovatno ponasanje tokom leta al svih, evo sad se krste, nije moglo bez svadbi, matur

Posted Images

1 hour ago, Lena said:

Ništa od četvrtka, dušo :hihi:

Odluka o školama sutra.

Šta, šta? Nisam pratila

• Author

pa nije se obratio čika Ružić

a trebalo je? uaj? :unsure:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

zašto raspust nije produžen ja ne mogu da shvatim.

ne mogu da shvatim ni zašto je problem da se malo sažme do gradivo, smanji broj ocena. zašto se pravi hajp oko toga, kad je notorna činjenica da je sistem obrazovanja otišao u kurac krasni i da nikakva realna šteta neće da nastupi. mislim, šteta je nastupila odavno i nema veze sa koronom, a dal će deca da idu dve ili tri nedelje kraće ili duže u školu ove godine savršeno je irelevantno.

Čika Ružić je trebalo danas da nas obavesti kako ćemo raditi sledeće nedelje, pošto iz nekih škola traže da se ide potpuno onlajn zbog velikog broja zaraženih i nastavnika i učenika. Međutim, pomerio je to za sutra. Danas ne može da se smara s nama, slavi čovek :hihi:

@Ted

Svi znamo kakvo je stanje, ali ide se na to da se pravimo da nam nije ništa. Raspad je bio i pre korone, sad se sve samo bolje vidi. Forma je bitna, sa suštinom smo odavno ćao...

Edited by Lena

Nama se danas jedna mama na grupi obratila ovako:

Dragi roditelji, 

********* se juce u skoli pozalio na otezano disanje, testirali smo ga i pozitivan je. Juce je bio u skoli jer do tada nije imao nikakve simptome, pa javljam da znate da obratite paznju na svoju decu.

I šta, treba sutra* da pošaljem dete u školu a Ružić uzeo slobodan dan?

*dete smo povukli iz škole, tačnije nije ni krenuo posle raspusta jer je Najbolja +. To ne menja činjenicu da je sve ovo van kontrole.

U školama se slavi Sveti Sava, sve u šesnaest....

• Author

Ništa od onlajna, sve po starom

Nisu normalni, sa ovakvim brojkama biće pomora i u školama,, ali i medju zdravstvenim radnicima kad se popune kapaciteti i dodje do "zamora materijala"...

Edited by Jeremija

• Popular Post

Držo sam roditeljski pa da javim šta je bilo. ;/

Nisam imo nikakvu tremu, odremao kod kuće pa otišo (natrag, radio već prepodnevnu). Pre toga smo prošlu razrednu direktorka i ja poslali u Palmotićevu, žena tražila muž joj se buni mi joj rekli da se ne zajebava da ode ako oseća da treba, ja imao u telefonu već dobru preporuku i odma smo je uputili. 

Roditeljski je počeo sa dosta besa roditelja jer sam ja četvrti razredni. Ja sam bio vazda nasmejan i fin prema svima ali vajber grupa nema više. Mejl i šta je ozbiljno da me zovu telefonom. Štokako? Bolje se komunicira usmeno, da ne gubimo kontekst i energiju na emodžije i učtive poruke pozdrava i lepih želja tu su se neki već nasmejali a neki samo učutali. Neki su nastavili da pritiskaju, na foru ali mi smo na vajber grupi samo primali poruke od razredne i ništa nismo ćaskali i kukali, ja sam reko ali meni je ex razredna pokazala svoju viber komunikaciju i tu su samo ućutali. 

Posle mi je jedna mama koja nije bila na sastanku ali je predsednik saveta roditelja pisala da sam ja najbolja stvar koja im se desila, to upravi vrlo milo beše iako se izdrkala na njih što me nisu ranije iscimali. Ali eto, dobro da je dobro počelo za školu više će mi pomoći kad zatreba. 

Žalili su se na nastavnike koji su ne predaju uživo onlajn ili su drugačije nepravedni, ja sam im rekao idite pričajte sa njima pa se možda može nešto i pogurati. Pričajte, kukajte, objasnite, da sam ja ja bi tako. Oni kažu ne mogu da idu da pričaju to ne vredi ja sam reko da ja i ovako nemam neki osnov da propitujem kolege za bilo šta, a ako oni nisu bili da razgovaraju nemam nikakav. Ne mogu ja da dođem iz vedra neba i kažem kolega X što ste tolko zategli s učenikom Y da li možete doći do nekakvog sporazuma?  

U suštini sam bio prilično strog, ali posle kad se napravila ta mejling lista poslato obaveštenje zvao jednu mamu čije je dete slomilo nogu da se raspitam čini mi se da su se malo smirili. Mislim, jeste sve to cimanje i sigurno će biti mnogo teških momenata al baš zato neka razgovori budu konkretni a ja ću deci pomoći kolko mogu, naravno.

Eto, za sad nije neko ludilo ne znam kakvo. Trtemrte.

Edited by Hermetico

Kod mene danas prijavili dvoje pozitivnih u jednoj grupi.

A imala čas u odeljenju gde jedno od njih ima mlađu sestru, ona uredno došla u školu :isuse:

Nas danas obavestili da je još jedno dete iz odeljenja pozitivno. 4. razred osnovne.

Kod mene ispala jedna grupa (polovina) iz nastave u skoli, troje pozitivnih. 

Background Picker
Customize Layout