klimt Posted November 22, 2023 Author Posted November 22, 2023 19 hours ago, klimt said: „Please Kill Me: necenzurisana usmena istorija panka“, pretprodaja https://www.mascom.rs/sr/domaca-izdanja/knjiga/legs-meknil-i-dzilijan-mekejn-please-kill-me--pid-44041.1.135.html Naručio prekjuče i danas stiglo. Što znači da nije tačno ono što piše na sajtu: "Dostupno od: 1.12.2023." Knjiga je već odštampana i dostupna!
vladavsnarod Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 5 hours ago, klimt said: Naručio prekjuče i danas stiglo. Što znači da nije tačno ono što piše na sajtu: "Dostupno od: 1.12.2023." Knjiga je već odštampana i dostupna! Ko je preveo?
ultra plasticni Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 2 minutes ago, vladavsnarod said: Ko je preveo? Dejan Cukic 1 1
klimt Posted November 22, 2023 Author Posted November 22, 2023 19 minutes ago, vladavsnarod said: Ko je preveo? Slobodan Loka Nešović lično
vladavsnarod Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 6 minutes ago, klimt said: Slobodan Loka Nešović lično Nadam se da nema njegovih slika sa vinovnicima panka iz knjige
klimt Posted November 22, 2023 Author Posted November 22, 2023 16 minutes ago, vladavsnarod said: Nadam se da nema njegovih slika sa vinovnicima panka iz knjige Srećom nema. Avaj, u prvom minutu prelistavanja na 14. strani nađoh grešku: piše "sa Edijem", umesto najverovatnije "sa Endijem" (misli se na Vorhola), ili možda "sa Edi" (ako je u pitanju Sedžvik). U ovom poglavlju se govori o Velvetsima. Treba skrenuti pažnju da se u knjizi radi o američkom panku.
steins Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 On 9. 11. 2023. at 20:37, klimt said: Promocija knjige o Novom talasu u Nišu: Vesna Varda, Zvuk slobode - Novi talas u Ex Yu https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Promocija-knjige-o-Novom-talasu-u-Nisu-Sve-je-bio-instinktivni-naboj.sr.html Gde može da se nadje ova knjiga? SAd pokušavam da nadjem i onu drugu "Zvuk slobode Novi Talas" ali takodje bez uspeha
klimt Posted November 22, 2023 Author Posted November 22, 2023 21 minutes ago, steins said: Gde može da se nadje ova knjiga? SAd pokušavam da nadjem i onu drugu "Zvuk slobode Novi Talas" ali takodje bez uspeha "Zvuk slobode Novi Talas" Izdavač je SKC Niš Nisam ovu knjigu još kupio. Ja bih zvao telefonom i pitao da li šalju. tel. (+381 18) 523-364; 523-120; 523-411 (Они који желе да ово издање имају у својим кућним библиотекама, могу га купити у просторијама СКЦ Ниш сваког радног дана од 9 до 14 сати.) https://skc-nis.com/представљена-књига-zvuk-slobode-novi-talas-u-ex-yu-снежан/ Koja druga knjiga? Ako misliš na Please Kill Me, postavio sam link za Mascom u nekom od gornjih postova. Sad je pretprodaja, košta 2400. Puna cena će biti 3000.
steins Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 9 minutes ago, klimt said: "Zvuk slobode Novi Talas" Izdavač je SKC Niš Nisam ovu knjigu još kupio. Ja bih zvao telefonom i pitao da li šalju. tel. (+381 18) 523-364; 523-120; 523-411 (Они који желе да ово издање имају у својим кућним библиотекама, могу га купити у просторијама СКЦ Ниш сваког радног дана од 9 до 14 сати.) https://skc-nis.com/представљена-књига-zvuk-slobode-novi-talas-u-ex-yu-снежан/ Koja druga knjiga? Ako misliš na Please Kill Me, postavio sam link za Mascom u nekom od gornjih postova. Sad je pretprodaja, košta 2400. Puna cena će biti 3000. ja čitam dijagonalno Moram sutra da probam da ih pozovem
wayfaring stranger Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 (edited) 3 hours ago, klimt said: Slobodan Loka Nešović lično Verovatnoca da je on sedeo i prevodio 500 strana nije nula, vec ide u minus. Samo se potpisao na neciji prevod. Pri tome pdf se moze skinuti na engleskom na skoro svakom drugom sajtu koji ima e-books. Edited November 22, 2023 by wayfaring stranger
klimt Posted November 22, 2023 Author Posted November 22, 2023 (edited) 42 minutes ago, wayfaring stranger said: Verovatnoca da je on sedeo i prevodio 500 strana nije nula, vec ide u minus. Samo se potpisao na neciji prevod. Pri tome pdf se moze skinuti na engleskom na skoro svakom drugom sajtu koji ima e-books. Zato sam i napisao "Slobodan Loka Nešović lično". Potpisao se i kao prevodilac knjige Simor Stajn (sa Garetom Marfijem) - Pesma sirene: moj život u muzici Imam je i ja negde u pdf-u. Samo što to što imam u pdf-u uglavnom ne pročitam nikad, a kad je kupim u štampanom izdanju onda je verovatnoća mnogo veća. Edited November 22, 2023 by klimt 1
Filozof manijak Posted November 23, 2023 Posted November 23, 2023 Nije prava tema za moje pitanje, ali kapiram da su ovdašnji poznavaoci muzičke scene najpozvaniji da mi odgovore na pitanje... Elem, već godinama pokušavam da pronađem pesmu ( i bend) koju smo devedestih u srednjoj slušali do imbecilnosti. Domaći bend je u pitanju, nisam siguran kako se zvao, mislim da mi je negde u malom mozgu ostalo Oblaci, iz Niša, ali ništa nisam uspeo da pronađem pretragom po netu. Čitava pesma je kukanje i i naricanje uz zvuk gitare: kuku lele lele lele, kuku lele lele lele, kuku lele le le kukuruku kuku kuku, i sve tako dok u pozadini ide zavijanje gitare. Nigde nisam uspeo da pronađem ni najmanji info o pesmi ili bendu, a jako bih voleo da je opet čujem, Hvala svakom ko ima neku informaciju, nadam se da sam uspeo barem malo da objasnim
vladavsnarod Posted November 24, 2023 Posted November 24, 2023 On 22. 11. 2023. at 23:39, klimt said: Simor Stajn (sa Garetom Marfijem) - Pesma sirene: moj život u muzici Ovde je besramno ubacio više svojih slika sa gospodinom Stajnom, zato sam i pitao. Inače, zanimljiv uvid u (sada već istoriju) muzičke industrije iz prve ruke.
vladavsnarod Posted November 24, 2023 Posted November 24, 2023 On 23. 11. 2023. at 9:44, Filozof manijak said: Nije prava tema za moje pitanje, ali kapiram da su ovdašnji poznavaoci muzičke scene najpozvaniji da mi odgovore na pitanje... Elem, već godinama pokušavam da pronađem pesmu ( i bend) koju smo devedestih u srednjoj slušali do imbecilnosti. Domaći bend je u pitanju, nisam siguran kako se zvao, mislim da mi je negde u malom mozgu ostalo Oblaci, iz Niša, ali ništa nisam uspeo da pronađem pretragom po netu. Čitava pesma je kukanje i i naricanje uz zvuk gitare: kuku lele lele lele, kuku lele lele lele, kuku lele le le kukuruku kuku kuku, i sve tako dok u pozadini ide zavijanje gitare. Nigde nisam uspeo da pronađem ni najmanji info o pesmi ili bendu, a jako bih voleo da je opet čujem, Hvala svakom ko ima neku informaciju, nadam se da sam uspeo barem malo da objasnim Ova tema je malo adekvatnija. Da nisu Nablesnotesni?
Filozof manijak Posted November 24, 2023 Posted November 24, 2023 mislio sam da postavim pitanje, ali ova pesma koju tražim nema spot (barem mislim da nema) i totalno je opskurna Nisu Nablasni, oni su previše pank za ovo što tražim
Recommended Posts