Jump to content
IGNORED

Knjige o muzici

klimt

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, klimt said:

Naručio prekjuče i danas stiglo.

Što znači da nije tačno ono što piše na sajtu: "Dostupno od: 1.12.2023."

Knjiga je već odštampana i dostupna!

Ko je preveo?

Posted
2 minutes ago, vladavsnarod said:

Ko je preveo?

Dejan Cukic:srdoc:

• Haha 1
  • Tužno 1
Posted
19 minutes ago, vladavsnarod said:

Ko je preveo?

Slobodan Loka Nešović lično

Posted
6 minutes ago, klimt said:

Nadam se da nema njegovih slika sa vinovnicima panka iz knjige

Posted
16 minutes ago, vladavsnarod said:

Nadam se da nema njegovih slika sa vinovnicima panka iz knjige

Srećom nema.

Avaj, u prvom minutu prelistavanja na 14. strani nađoh grešku: piše "sa Edijem", umesto najverovatnije "sa Endijem" (misli se na Vorhola), ili možda "sa Edi" (ako je u pitanju Sedžvik). U ovom poglavlju se govori o Velvetsima.

Treba skrenuti pažnju da se u knjizi radi o američkom panku.

Posted
21 minutes ago, steins said:

Gde može da se nadje ova knjiga?

SAd pokušavam da nadjem i onu drugu "Zvuk slobode Novi Talas" ali takodje bez uspeha

"Zvuk slobode Novi Talas"

Izdavač je SKC Niš

Nisam ovu knjigu još kupio. Ja bih zvao telefonom i pitao da li šalju.

tel. (+381 18) 523-364; 523-120; 523-411

(Они који желе да ово издање имају у својим кућним библиотекама, могу га купити у просторијама СКЦ Ниш сваког радног дана од 9 до 14 сати.)

https://skc-nis.com/представљена-књига-zvuk-slobode-novi-talas-u-ex-yu-снежан/

Koja druga knjiga?

Ako misliš na Please Kill Me, postavio sam link za Mascom u nekom od gornjih postova. Sad je pretprodaja, košta 2400. Puna cena će biti 3000.

Posted
9 minutes ago, klimt said:

"Zvuk slobode Novi Talas"

Izdavač je SKC Niš

Nisam ovu knjigu još kupio. Ja bih zvao telefonom i pitao da li šalju.

tel. (+381 18) 523-364; 523-120; 523-411

(Они који желе да ово издање имају у својим кућним библиотекама, могу га купити у просторијама СКЦ Ниш сваког радног дана од 9 до 14 сати.)

https://skc-nis.com/представљена-књига-zvuk-slobode-novi-talas-u-ex-yu-снежан/

Koja druga knjiga?

Ako misliš na Please Kill Me, postavio sam link za Mascom u nekom od gornjih postova. Sad je pretprodaja, košta 2400. Puna cena će biti 3000.

ja čitam dijagonalno :frust:

Moram sutra da probam da ih pozovem

Posted (edited)
3 hours ago, klimt said:

Verovatnoca da je on sedeo i prevodio 500 strana nije nula, vec ide u minus. Samo se potpisao na neciji prevod.
Pri tome pdf se moze skinuti na engleskom na skoro svakom drugom sajtu koji ima e-books.

Edited by wayfaring stranger
Posted (edited)
42 minutes ago, wayfaring stranger said:

Verovatnoca da je on sedeo i prevodio 500 strana nije nula, vec ide u minus. Samo se potpisao na neciji prevod.
Pri tome pdf se moze skinuti na engleskom na skoro svakom drugom sajtu koji ima e-books.

Zato sam i napisao "Slobodan Loka Nešović lično".

Potpisao se i kao prevodilac knjige

Simor Stajn (sa Garetom Marfijem)

- Pesma sirene: moj život u muzici

Imam je i ja negde u pdf-u. Samo što to što imam u pdf-u uglavnom ne pročitam nikad, a kad je kupim u štampanom izdanju onda je verovatnoća mnogo veća.

Edited by klimt
  • +1 1
Posted

Nije prava tema za moje pitanje, ali kapiram da su ovdašnji poznavaoci muzičke scene najpozvaniji da mi odgovore na pitanje...

Elem, već godinama pokušavam da pronađem pesmu ( i bend) koju smo devedestih u srednjoj slušali do imbecilnosti.

Domaći bend je u pitanju, nisam siguran kako se zvao, mislim da mi je negde u malom mozgu ostalo Oblaci, iz Niša, ali ništa nisam uspeo da pronađem pretragom po netu.

Čitava pesma je kukanje i i naricanje uz zvuk gitare: kuku lele lele lele, kuku lele lele lele, kuku lele le le kukuruku kuku kuku, i sve tako dok u pozadini ide zavijanje gitare. 

Nigde nisam uspeo da pronađem ni najmanji info o pesmi ili bendu, a jako bih voleo da je opet čujem,

Hvala svakom ko ima neku informaciju, nadam se da sam uspeo barem malo da objasnim

Posted
On 22. 11. 2023. at 23:39, klimt said:

Simor Stajn (sa Garetom Marfijem)

- Pesma sirene: moj život u muzici

Ovde je besramno ubacio više svojih slika sa gospodinom Stajnom, zato sam i pitao. Inače, zanimljiv uvid u (sada već istoriju) muzičke industrije iz prve ruke.

Posted
On 23. 11. 2023. at 9:44, Filozof manijak said:

Nije prava tema za moje pitanje, ali kapiram da su ovdašnji poznavaoci muzičke scene najpozvaniji da mi odgovore na pitanje...

Elem, već godinama pokušavam da pronađem pesmu ( i bend) koju smo devedestih u srednjoj slušali do imbecilnosti.

Domaći bend je u pitanju, nisam siguran kako se zvao, mislim da mi je negde u malom mozgu ostalo Oblaci, iz Niša, ali ništa nisam uspeo da pronađem pretragom po netu.

Čitava pesma je kukanje i i naricanje uz zvuk gitare: kuku lele lele lele, kuku lele lele lele, kuku lele le le kukuruku kuku kuku, i sve tako dok u pozadini ide zavijanje gitare. 

Nigde nisam uspeo da pronađem ni najmanji info o pesmi ili bendu, a jako bih voleo da je opet čujem,

Hvala svakom ko ima neku informaciju, nadam se da sam uspeo barem malo da objasnim

Ova tema je malo adekvatnija. Da nisu Nablesnotesni? :)

Posted

mislio sam da postavim pitanje, ali ova pesma koju tražim nema spot (barem mislim da nema) i totalno je opskurna

Nisu Nablasni, oni su previše pank za ovo što tražim