October 26, 20204 yr @duda. u pravu si. za odrasle idu tablete civilno, a za decu samo tercijarne ustanove. zajeban antibiotik.sent from bubamoto
October 26, 20204 yr 19 hours ago, Tale said: Dva puta pitala da li sam alergičan. Jesi dobio recept za antibiotike, ili se mogu kupiti?
October 26, 20204 yr @goofs valjda je ovo ok savet Normalne vrijednosti saturacije O2 se kreću između 95-100%. Ako postoje problemi sa plućima i srcem vrijednosti saturacije će biti smanjene čak i u mirovanju. Osobe sa adekvatnom izmjenom plinova imaju SpO2 u rasponu između 98% i 100% . Saturacija kisikom manja od 94% smatra se hipoksijom, a kod vrijednosti ispod 90% hipoksija se smatra izraženom i potrebno ju je terapijski korigirati. Idealno mjesto za postavljanje senzora pulsnog oksimetra je ono koje je dobro prokrvljeno, relativno nepokretno, lako dostupno i udobno za pacijenta. Najčešća mjesta su jagodica prstiju šake i resica ušne školjke.
October 26, 20204 yr Mog druga su hospitalizovali kada je imao 92%, posle mu se spustila čak i ispod 90%, pa je bio na kiseoniku. Nije gubio svest ili zapadao u teška stanja, ali je otežano disao i zbog toga je bio poslat u bolnicu na Bežaniji, gde je proveo desetak dana. Edited October 26, 20204 yr by napadaj
October 26, 20204 yr 15 minutes ago, Filozof manijak said: Jesi dobio recept za antibiotike, ili se mogu kupiti? Jedan od ova dva je išao na recept, uz doplatu. Za drugi se plaćala puna cena.
October 26, 20204 yr 36 minutes ago, goofs said: Koji beše nivo saturacije je za uzbunu i hospitalizaciju? Pisali smo o tome ovde ali ne mogu da pronadjem. Staramajka bolesna, oseca se ko da ju je pregazio kamion, sve je boli, temperatura promenljiva - ima/nema. Bila prvi put kod doktora, nisu joj radili test (?!?), samo snimak pluca i krv, i dali sumamed. E sad, ja imam onaj aliexpress oksimetar, nemam pojma koliko je taj aparatic precizan, meni kad testiram pokaze 97-98%, kod mame 92-93%. 92-93% nije dobro, probajte da odradite test, verovatno lekar, ako je DZ, ima instrukcije da ne koristi testove dok pluca i krv ne pokazu rezultate koje ukazuju na koronavirus.
October 26, 20204 yr Hvala ljudi, ima zakazanu kontrolu za sutra, al probacemo danas da odemo negde zbog testa
October 26, 20204 yr Idite svakako danas još ako ikako možete, preciznost tog tvog oksimetra uzmi sa velikom rezervom. Šte je pokazao snimak pluća? Moju kevu danima mučile stomačne tegobe i blaža temperatura/malaksalost. Nema temperaturu više, prolazi je valjda šta god da je. Respiratornih simptoma nije imala. Edited October 26, 20204 yr by mraki
October 26, 20204 yr Pa pokazao je jako blage promene na plucima, valjda nedovoljno velike da digne uzbunu. Moguce da smo “prerano” otisli kod doktora, dok se jos nije razvilo posto mi se sad cini da joj je losije nego tad pre dva dana
October 26, 20204 yr Ja kada sam imao koronu bio sam na nekih 91%. Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk