July 12, 20204 yr Nepušač, krvna grupa B+ Ja u to mnogo ne verujem, jedino da sprovedem anketu ovde po bolnici pa da vam javim Ono što je definitivno utvrđeno je da covid pravi trombove, da je dosta smrti uzrokovano čak ne ni gušenjem već plućnom embolijom, da vrednosti jetre jako skoče kao i LDH. To sve prate kad nam vade krv.
July 12, 20204 yr 11 minutes ago, Valkyrie said: Nepušač, krvna grupa B+ Ja u to mnogo ne verujem, jedino da sprovedem anketu ovde po bolnici pa da vam javim Ono što je definitivno utvrđeno je da covid pravi trombove, da je dosta smrti uzrokovano čak ne ni gušenjem već plućnom embolijom, da vrednosti jetre jako skoče kao i LDH. To sve prate kad nam vade krv. To sam ja cula od doktorskih vajber grupa, al mi bilo glupo da prenesem ovde. Ima citava analiza, da se virus hvata za neke receptore, proteine u plucima, to nije klasicna upala pluca. I ti ugrusci potom mogu da se stvore bilo gde u organizmu i takve smrti ovde ne podvode pod kovid.
July 12, 20204 yr 4 minutes ago, Valkyrie said: Daju, injekciju fraksiparina u stomak svaki dan. Pisala sam to već, čini mi se. Drzi se.
July 12, 20204 yr Drugu koji je imao ozbiljnu trombozu unutrašnjih vena prošle godine su lekari na Bežaniji, gde je ležao do pre nekoliko dana, rekli da je to što i dalje pije lekove za trombozu dobro i da će mu pomoći u borbi protiv covida.
July 12, 20204 yr 3 hours ago, Filozof manijak said: Moja interpretacija je da se ne može zaraziti neko ko je već zaražen, a kao odgovor na savet forumašice da ne ide na testiranje jer se može tamo zaraziti. Nigde nisam napisao da je jozefk preležao infekciju. Dobar dan forumašu Filozof manijak Mislila sam da se Jozef K. nije prethodno testirao i da je samo imao simptome i da mu je sada puno bolje. U toj situaciji, tako se meni čini, ja bih se suviše plašila mogućnosti da nisam imala koronavirus + mogućnost zaraze u ambulanti i ne bih išla na testiranje bez preke potrebe. Ali pošto je čovek imao koronu, sve to ne važi.
July 12, 20204 yr Dobar dan, pre svega Sve ok, skapirao sam da nisi uhvatila da je kolega već bio pozitivan. Šum na vezama
July 12, 20204 yr @Valkyrie @kud u maglu Simoviću hvala na pitanju, nije loše. 11. dan danas, nema većih problema osim što kašljem više nego na početku (što opet nije nešto strašno jako). Ali problem je što ja rezultat testa još nemam, a testirao se 3. jula. I kad god zovem, kažu nema me u bazi uopšte, šta god to značilo. Kad postaje učinkovito vaditi test na antitela? *i da, još uvek nemam čulo mirisa i ukusa Edited July 12, 20204 yr by dillinger
July 12, 20204 yr 2 minutes ago, dillinger said: @Valkyrie @kud u maglu Simoviću hvala na pitanju, nije loše. 11. dan danas, nema većih problema osim što kašljem više nego na početku (što opet nije nešto strašno jako). Ali problem je što ja rezultat testa još nemam, a testirao se 3. jula. I kad god zovem, kažu nema me u bazi uopšte, šta god to značilo. Kad postaje učinkovito vaditi test na antitela? Moja cimerka je radila 5.07. na Kanarevom brdu i jedva juče dobila nalaz i to je našli preko covid baze podataka a u samom sistemu je nekako nema. Isto misterija! Juri i diktiraj JMBG! Mene su zvali iz doma zdravlja Novi Beograd i rekli mi rezultat a ovde u bolnici ima i neki momak koji stalno proverava covid bazu i štampa nalaze za sve pacijente.
July 12, 20204 yr Pa da uzmem za svaki slučaj neki andol protect ili tako nešto? Šta je dobro za svaki slučaj da pijem još neko vreme?