Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

Milo mi je da ste sve bolje. Nastavite tako [emoji813]
Ne znam da li kasalj brze prolazi, ali meni kod bronhitisa pomaze "caj" od crnog luka. Napisacu kako se pravi, pa probajte, ne moze da odmogne svakako.
U litar hladne vode glavica crnog luka (precnik 6-7 cm - moze i veca, nista ne smeta), neoljustena, samo joj treba odseci onaj deo gde valjda izlazi koren i zadrzava se zemlja, i oprati je. Staviti na jaku vatru i kada uvri do oko 2dl procediti u solju i dodati malo vegete (meni omrazene tako da samo malo posolim).
Pije se sto toplije.
Meni ovo pomaze dosta brzo, osetim olaksanje cim popijem caj. Sumnjam da leci, ali smanjuje nadrazaj za kasalj.
Minus je to sto u akutnoj fazi luk treba kuvati tri puta na dan - bar je tako kod mene, tacno osetim da prolazi dejstvo i da moram novi.
Recept sam inace dobila od svoje stare lekarke opste prakse.
prilazem varijetet, malo poboljshanog ukusa:

2 jabuke sa korom i semenkama
2 luka neoljushtena, odseci samo brkove
shaka oraha u ljusci, 3-4

jabuke i luk na chetvrtine, oraje samo malo chvrknuti

2 litra vode, kuvati dok se ne redukuje na litar.

procedjeno u flashu i srknesh kadgod prodjesh. ne lechi luk, lechi uzas :D

sent from bubamoto

• Replies 8k
  • Views 766.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

Hvala. Ovaj čaj sa lukom sam pio nekada. Videću da uključim. Mislim da mi je pomagao.

Jozef, ako si u mogućnosti,  moj ti je savet da još jednom  proveriš pluća za svaki slučaj, bez obzira što više nemaš povišenu tt.

oksimetar doma i prati oksigenaciju.

8 hours ago, fren said:

+1. meni 14. dan suv kasalj. ispila 2 sirupa, inhalirala se fizioloskim 3% i dalje traje. moram da priznam da mi je najvise pomogao caj od belog sleza, ali ako ga ne pijem, kasalj se nastavlja. 

Levopront sirup, periferni antitusik. Odličan lek koji nema nuspojava (kao neki raniji na bazi kodeina)

Edited by Kelt

12 hours ago, gospa buba said:

prilazem varijetet, malo poboljshanog ukusa:

2 jabuke sa korom i semenkama
2 luka neoljushtena, odseci samo brkove
shaka oraha u ljusci, 3-4

jabuke i luk na chetvrtine, oraje samo malo chvrknuti

2 litra vode, kuvati dok se ne redukuje na litar.

procedjeno u flashu i srknesh kadgod prodjesh. ne lechi luk, lechi uzas :D

sent from bubamoto

Upravo došao da okačim sličan recept:

"U litar vode ceo luk (glavica) na cetvrtine, jedna jabuka, isto tako isečena. I jedan slomljen orah, ceo, jer su ekspektoransi u kori i onim opnama među jezgrom. Kuvati dok ne ostane pola litra, da se koncetriše. Te dve šolje čaja, ujutru i uveče... sa po kašikom meda!"

Ja od ponedeljka nemam temperaturu ali se i dalje osećam slabo. Idem na posao po par sati pa posle kući ležim.

zašto bre brt? zar ne možeš to odkuće

uz sve lekove, tečnosti, vitamine i suplemente odmaranje je najvažnije

Zaista, samo može da ti bude gore od akanja do posla i nazad.

teoretski, a i praktično, treba omogućiti organizmu da sve raspoložive resurse usmeri u borbu protiv virusa, bilo kakav fizički napor mu u tome odmaže

mozda ne voli sefa na poslu?

Jel ja opet moram da prozivam?
[emoji40][emoji40][emoji40]
Vizita ajmo...

.... Shiit has hit the fan!

• Popular Post
1 hour ago, Frank Pembleton said:

Jel ja opet moram da prozivam?
emoji40.pngemoji40.pngemoji40.png
Vizita ajmo...

Stanje redovno! 

Vanrednih događaja nema!