November 20, 20213 yr Veliku stetu su naneli zlonamerni debili ili samo debili, kao npr. uredenik Bilda koji je pre neki dan na naslovnu stranu zalepio: preko 40% hospitalizivanih su vakcinisani, da li vakcine imaju smisla? Ono sto nije napisao na naslovnoj strani (a verovatno ni u tekstu, nisam citao) je da je kvota vakcinisanih oko 70% i da mu time bazna populacija vakcinisanih i nevakcinisanih nije jednaka i da je na naslovnoj strani upravo dokazao da vakcinacija ima i te kako smisla.
November 20, 20213 yr 51 minutes ago, burekdzija said: Veliku stetu su naneli zlonamerni debili ili samo debili, kao npr. uredenik Bilda koji je pre neki dan na naslovnu stranu zalepio: preko 40% hospitalizivanih su vakcinisani, da li vakcine imaju smisla? Ono sto nije napisao na naslovnoj strani (a verovatno ni u tekstu, nisam citao) je da je kvota vakcinisanih oko 70% i da mu time bazna populacija vakcinisanih i nevakcinisanih nije jednaka i da je na naslovnoj strani upravo dokazao da vakcinacija ima i te kako smisla. još dodati i na to da su vakcinicani koji dolaze na intenzivnu nažalost većinom ljudi sa već teškim oboljenjima, stari i ostale rizične grupe. Kod nevakcinisanih je to raspoređeno i po mladima i onima koji su pre covida bili zdravi.
November 20, 20213 yr 3 hours ago, Boycie said: još dodati i na to da su vakcinicani koji dolaze na intenzivnu nažalost većinom ljudi sa već teškim oboljenjima, stari i ostale rizične grupe. Kod nevakcinisanih je to raspoređeno i po mladima i onima koji su pre covida bili zdravi. Imas li neku statistiku za ovu tvrdnju, bas mi trebaju za jednu raspravu sa antivaxom
November 20, 20213 yr 9 minutes ago, Lezilebovich said: Imas li neku statistiku za ovu tvrdnju, bas mi trebaju za jednu raspravu sa antivaxom Rado bi ti dao izvore ali ja se informišem primarno preko medija na nemačkom, siguran sam da @vememah može da nađe nešto na engleskom na tu temu. Nisam nešto upoznat sa izvorima na engleskom, ali ovo je najbliže onome što sam mogao na minut da nađem preko google https://www.theguardian.com/society/2021/oct/20/deaths-among-the-double-vaccinated-what-is-behind-the-australian-statistics A oko rasprave sa avax, tu sam skeptičan pošto imam utisak da avaxi jako selektivno gledaju na brojke bez (pokušaja) da razumeju širu sliku i igru velikih brojki. Ukratko ako je 100% populacije vakcinicano, isto tako će 100% mrtvih od covida su oni koji su vakcinisani - ali smrtnost je mnogo manja nego da imaš nevakcinisane.
November 21, 20213 yr 17 hours ago, burekdzija said: Veliku stetu su naneli zlonamerni debili ili samo debili, kao npr. uredenik Bilda koji je pre neki dan na naslovnu stranu zalepio: preko 40% hospitalizivanih su vakcinisani, da li vakcine imaju smisla? Ono sto nije napisao na naslovnoj strani (a verovatno ni u tekstu, nisam citao) je da je kvota vakcinisanih oko 70% i da mu time bazna populacija vakcinisanih i nevakcinisanih nije jednaka i da je na naslovnoj strani upravo dokazao da vakcinacija ima i te kako smisla. Oko toga nema govora porede se babe i zabe i donosi zakljucak. Problem je taj herd immunity i sada se opet ide sa istom pricom da ce ga biti kad se djeca izbodu a svi znamo da nece i da ova stvar mora da dodje do svakoga sa vakcinom ili bez nje.
November 21, 20213 yr Popular Post 6 hours ago, Moracikus said: Oko toga nema govora porede se babe i zabe i donosi zakljucak. Problem je taj herd immunity i sada se opet ide sa istom pricom da ce ga biti kad se djeca izbodu a svi znamo da nece i da ova stvar mora da dodje do svakoga sa vakcinom ili bez nje. niko vise ne govori o herd immunityju, prezupcio si. bitno je da se svi vakcinisu da bi se zastitili, a i smanjili cirkulaciju virusa. virus nece nestati, ali je nada da ce biti suzbijen, merama zastite i vakcinacijom, na nivo gripa koji se javlja sezonski. optimisti se dodatno nadaju da ce vremenom virus izazivati tegobe ne jace od obicne prehlade (dugorocno). retardi i dalje ne mogu da skapiraju ovo i nece da nose maske, bune se protiv mera i vakcina.
November 21, 20213 yr evo ja ne znam ja znam ali uopshte vishe nisam zainteresovana.sent from novi mnogo jak bubamoto.
November 21, 20213 yr 29 minutes ago, beta kentauri said: @villiem i ostali oboleli javljajte kako ste. Imam jos sutra kontrolu, smatram se nezarazenim, pa sam se upisao u vakcinisane . Cekamo ostale da se jave.
November 21, 20213 yr 10 hours ago, precog said: retardi i dalje ne mogu da skapiraju ovo i nece da nose maske, bune se protiv mera i vakcina. Ali zasto i dalje da nosim masku ako od 30 kontakta nisam nikog zarazio a bio 5 dana potpuno aktivan u zajednici. Mjere moraju da zdravo-razumske i dugorocnop odrzive a reci covjeku da treba da nosi ovo smece na licu nakon sto se svi ljudi vakcinisu je jos retardnije
November 21, 20213 yr 7 minutes ago, Moracikus said: Ali zasto i dalje da nosim masku ako od 30 kontakta nisam nikog zarazio a bio 5 dana potpuno aktivan u zajednici. Mjere moraju da zdravo-razumske i dugorocnop odrzive a reci covjeku da treba da nosi ovo smece na licu nakon sto se svi ljudi vakcinisu je jos retardnije To smece na licu u Aziji vec dugo nosi svako ko je prehladjen, ne da bi sebe zastitio, vec da ne bi zarazio druge. To je tamo stvar opste kulture, vaspitanja i solidarnosti. Ali kome ja objasnjavam, ti si slobodan covek i to dokazujes time sto ne moras da nosis smece na licu. Putuj igumane.
November 21, 20213 yr 7 minutes ago, Moracikus said: Ali zasto i dalje da nosim masku ako od 30 kontakta nisam nikog zarazio a bio 5 dana potpuno aktivan u zajednici. Mjere moraju da zdravo-razumske i dugorocnop odrzive a reci covjeku da treba da nosi ovo smece na licu nakon sto se svi ljudi vakcinisu je jos retardnije zato sto nisi ti centar sveta i jedino merilo + zdravorazumski (laicki) ne znaci ispravno. poenta je da se virus suzbije na nivo endemskog, sto jedino moze vakcinama i merama.
November 22, 20213 yr Popular Post ljudi, prijatelji, prijateljice, drugovi i drugarice hajmo da bacimo malo pozitivnih misli za ove naše saborce