October 19, 20213 yr Kako su mi rekli, nije da mi ne priznajemo nego ONI nisu u bazi podataka. Jer, DIGITOLIZOCIJOOOO znam da priznaju za neke operacije, doneseš dokaz da nisi koronaš, ali ovo gde imaš respiratorne tegobe misle valjda da sam fotošopirala nalaz because reasons. Nemam reči, stvarno, ja sam tako belo gledala doktorke u covid kako mi izlažu PLAN da verovatno misle da sam mentalno izazvana. Kažu, sad kod njih antigenski pa da čekam 45-60 min pa ako je negativan onda PCR pa će to sutra biti gotovo i ako je i on negativan onda mogu u dom zdravlja na pregled i po lekove za bronhitis. Ovo mi je sve karma jer zajebavam Tsaija stalno. A šta si ti njima rekla zašto si došla?Mog ortaka odbili u kovidu jer nema 38+ temperaturu. ... Shiit has hit the fan
October 19, 20213 yr 6 minutes ago, Zli Gli said: Resio sam da prvo probam zdravorazumski bar jednom u zivotu, sveo sam pracenje sporta na minimum jer onda imam i manju zelju za pogadjenjem ishoda i automatski i za kladjenjem. Od 19. juna uplaceno 0 tiketa i 0 dinara, bez zelje za povratkom iako imam bliskih drugova koji i dalje igraju. Mislim da tu nece biti problema oko vracanja poroku ali trajno ostecenje mozga ostaje dozivotno, bas nisam verovao da se meni to moze desiti ali jbg. Inace, spustio temperaturu prvo na 37.1 pa 36.9 od podneva. Cini mi se da brufen od 400mg sljaka bolje nego paracetamol od 500 jer je juce isla i do 38.6 a danas kad sam ubacio i brufen je vec dosta bolje. Sent from my SM-G973F using Tapatalk Slične si gradje kao ja (doduše, imaš manje kila), ne ide Paracetamol od 500, uzmi barem 1000 ako budeš morao da uzimaš...
October 19, 20213 yr Pitajte nekog dr oko doziranja paracetamola ili brufena u zavisnosti od toga koliko osoba ima kg. Na koliko sati sme i koja je ukupna dnevna doza da se ne prekoraci
October 19, 20213 yr Paracetamol ne vise od 2g u zbiru dnevno (razmak od 4h izmedju dve doze) Ibuprofen max dnevno 20mg po kg telesne mase (podeljeno u 3 pojedinacne doze sa razmakom od 6-8h) preporuka je da se nazimenicno uzimaju paracetamol i ibuprofen da bi se ispostovala ova gore pravila.
October 19, 20213 yr 2 hours ago, Frank Pembleton said: A šta si ti njima rekla zašto si došla? Mog ortaka odbili u kovidu jer nema 38+ temperaturu. Da me ne primaju u dom zdravlja iako imam negativan antigenski test a objektivno imam bronhitis i neophodni su mi antibiotici.
October 19, 20213 yr Da me ne primaju u dom zdravlja iako imam negativan antigenski test a objektivno imam bronhitis i neophodni su mi antibiotici. Jeste da kosta, a sto ne odes u MediGrup? Dobices antibiotike bez problema, a posle vidi kako ces se svetiti DZu
October 19, 20213 yr Brufen je odradio posao i spustio temperaturu ispod 37 ali sad ne znam da li da ne uzimam nista, nastavim sa brufenom preventivno ili sa paracetamolom koji je kao slabiji? Mislim da ce biti jos skokova, nije to za dva dana reseno trajno, verovatno.Sent from my SM-G973F using Tapatalk
October 19, 20213 yr @Milosh76 Da je samo do antibiotika to je mogla da mi napiše drugarica koja je orl. Ja polazim od toga da treba da se svi ponašamo kako treba, po uređenom protokolu a ne kako ko hoće tj može. Nije da tražim nešto specijalno, obično slušanje pluća i adekvatnu terapiju. Ako i za to moram da plaćam privatno - jebi ga, neću. Stvarno imam na šta preče da trošim te pare. Dovoljno sam podilkanila što sam za džabe bacila 3k na test privatno kojim mogu dupe da obrišem, očigledno. Kako bih se tačno sad nakon dva dana drndanja i onda odustajanja i plaćanja privatniku ja osvetila domu zdravlja? Zabole ih baš. Edited October 19, 20213 yr by Valkyrie
October 19, 20213 yr Brufen je odradio posao i spustio temperaturu ispod 37 ali sad ne znam da li da ne uzimam nista, nastavim sa brufenom preventivno ili sa paracetamolom koji je kao slabiji? Mislim da ce biti jos skokova, nije to za dva dana reseno trajno, verovatno.Sent from my SM-G973F using Tapatalkne uzimash nishta dok (opet) ne prebacish 38.5. mora mashina neshto da radi i sama. sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 19, 20213 yr na brzi antigenski bilo kog proizvodjacha se ulazi na hospitalizaciju koliko ja znamal eto dom zdravljasent from novi mnogo jak bubamoto.Tacno. Trenutno sam u zemunskoj bolnici na nekom ispitivanju (nadam se nista ozbiljno), a na prijemu u petak ujutru izmedju raznih analiza sto su mi radili u startu, radili i brzi antigenski, juce ujutru sestra ponovia isti na odeljenju.Inace u bolnici ima kovid pozitivnih, bas od jucerasnjeg dana 10ak, svi odmah izolovani ili vec gde su, medju njima i bakuta iz sobe [emoji849]Posete nisu dozvoljene, logicno.Ali koliko ih defiluje svako jutro do negde ranih popodnevnih sati, od promene smene, vizita, studenata, dr na specijalizaciji, cistaca raznih vrsta, svi direktno sa ulice, pa mislim...
October 19, 20213 yr naravno, alfu sam dobila sa klinichkog centra srbije, deltu sa beogradskog univerziteta. pucam visoko sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 19, 20213 yr dvaput okužena? [emoji185]kako se prave mutacije, tako cu i ja da sledim. a izmedju cu se vakcinisati [emoji38]ol:sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 19, 20213 yr Just now, Filozof manijak said: dvaput okužena? einmal ist keinmal! 12 minutes ago, Jumanji said: Tacno. Trenutno sam u zemunskoj bolnici na nekom ispitivanju (nadam se nista ozbiljno), a na prijemu u petak ujutru izmedju raznih analiza sto su mi radili u startu, radili i brzi antigenski, juce ujutru sestra ponovia isti na odeljenju. Inace u bolnici ima kovid pozitivnih, bas od jucerasnjeg dana 10ak, svi odmah izolovani ili vec gde su, medju njima i bakuta iz sobe Posete nisu dozvoljene, logicno. Ali koliko ih defiluje svako jutro do negde ranih popodnevnih sati, od promene smene, vizita, studenata, dr na specijalizaciji, cistaca raznih vrsta, svi direktno sa ulice, pa mislim... Javi se i ti, da ne brinemo!