October 2, 20213 yr Bukvalno. Od svih doktora sam čuo da bukvalno treba čuvati svaki procenat energije.Da ova boleština traži da se svi resursi u telu podrede tome. ... Shiit has hit the fan
October 2, 20213 yr Popular Post 9 hours ago, decak Kejt said: izgleda je i epidemija upale sinusa, znam bar petoro koji trenutno boluju (i to baš baš), yours truly included - a počelo je kao slinavljenje i glavobolja pre dve nedelje, pošto se kolega sa istim simptomima testirao i bio pozitivan odem i ja da se testiram i nije korona, nastavi se glavobolja, da bi pre nedelju dana krenuli nesnosni bolovi u predelu sinusa i gremlini iz nosa i temperatura 37.5 dva dana za redom. treći dan sam na panklavu, gremlini se povlače, ali glavobolja ne. Kod mog kolege iz kancelarije bilo dve nedelje sinusa, alergije, kijanja na sve strane (a ja preko puta njega na 2 metra, dele nas dva monitora)...i pretprošlog četvrtka se ne pojavi na poslu, testiran, korona. Vakcinisan sa dve doze u februaru, odlagao da primi boost. Zvao ga nekoliko puta (poslednji put juče), iscrpeo ga kašalj i teško mu da govori, pa mi njegova žena prenosi u kakvom je stanju (i ona je zakačila, ali je dosta lakša slika). Njemu temperatura već danima ne spada, tipa 38-39, slab je, izmrcvaren, ali snimali su pluća, tu je sve čisto. Ja sam bio izložen direktno od njega, a indirektno od još jednog kolege koji je od prošlog ponedeljka potvrđeno pozitivan, od koga je inače bez problema mogao da mi prenese drugi kolega iz njegovog ofisa, s kojim se svaki dan vozim na posao, pošto živimo u istom kraju, ali nije pokazao simptome za sad, a nemam ih ni ja...boost sam primio pre oko mesec dana. Sasvim je moguće da radi, da ne ureknem.
October 3, 20213 yr Popular Post Odradio sam kontrolu danas, u covid ambulanti krv (osim crp koji je skočio, bio je normalan pre 6 dana, ostalo ok) i snimak pluća, nakon čega sam upućen kod pulmologa u Gradski z (početne promene na plućima), gde sam i dobio novu terapiju: klacid, pronason, nolpaza, pored vitamina i aspirina. Preostaje mi da proverim ddimer ovih dana, pa kontrola za narednih 7. Poranio sam jutros u covid ambulantu (Knez Danilova) i bio spreman na višesatnu torturu, međutim svega petoro ljudi ispred mene, a zatim i činjenica da su danas radila dva lekara (što u ponedeljak nije bio slučaj) doprineli su da sve brzo obavim. U Gradskom zavodu su izgleda dobro organizovani, pa sam tamo proveo ne više od 45 min. Ima ljudi, ali ništa što bih okarakterisao kao navalu.
October 3, 20213 yr @Ras veoravtno si više puta rekao... kojom si beše vakcinisan i da li si primo buster?
October 3, 20213 yr Popular Post Novi apdejt: ona je ko nova, nema temp vec dva dana. prekosutra ide na analizu krvi. meni nista jos uvek. odradio booster poso (nadam se) Tok zaraze joj je bio Utorak uvece - 37,4 i bol u grlu Sreda - 37,5 - 38,8 Cetvrtak - 37,4 do 36,9 Petak do danas - bez temp Culo ukusa i mirisa i dalje onako, na 30% recimo edit: kaze da je u cetvrtak samo u jednom trenutku osetila kao da se organizam naoruzao i da pocinje masakr nad virusom. Gejcu ozeni me!! Edited October 3, 20213 yr by Tsai
October 3, 20213 yr On 2.10.2021. at 16:25, renne said: i ja imam glavobolje epskih razmera pridružujem se, ima dana kada mi se čini da imam po 2 kamena negde u nosnim šupljinama i iznad očiju. Glava ubija povremeno, a nit imam temperaturu niti sam vanredno slinava. Niti više znam sa čim da se lečim
October 3, 20213 yr 17 minutes ago, Jumanji said: @Ras veoravtno si više puta rekao... kojom si beše vakcinisan i da li si primo buster? AZ, druga doza skoro tačno 4 meseca pre zaražavanja.
October 3, 20213 yr 6 minutes ago, ljuttko said: pridružujem se, ima dana kada mi se čini da imam po 2 kamena negde u nosnim šupljinama i iznad očiju. Glava ubija povremeno, a nit imam temperaturu niti sam vanredno slinava. Niti više znam sa čim da se lečim baš tako, taj osećaj
October 3, 20213 yr Dva kineza i jedan fajzer, a mesec dana nakon 3. doze tj. početkom prošle nedelje kijavica i curenje iz nosa i glavobolja, nema temperature, niti kašlja. Uzmem rinasek koji zaustavi kijanje i curenje nosa u roku od 24 sata, a popijem i panadol, ali nekako sam bila malaksala i imala sam utisak da imam temperaturu (a nemam, sve max 36,7). Već sam počela da se oporavljam, ali nisam bila mirna pa odem u četvrtak u kovid ambulantu, AG i PCR negativni. Glava još pomalo boli ali pijem panadol extra advance 1 dnevno i drži stvari pod kontrolom, uglavnom. A osećaj je da nije sve baš u homeostazi. Verujem da je ovo neki drugi virus (grlo i nos, a možda i sinusi) koji sam inače ranijih godina sretala. Edited October 3, 20213 yr by halloween
October 4, 20213 yr ovo sto si opisala je identicno onome sto imaju svi iz mog okruzenja, moja zena takodje, upala sinusa.
October 4, 20213 yr Vidim svi spominju sinuse, ja sam bio na snimanju za zub i tu mi zubarka uhvati na snimku blagu upalu sinusa što nikada pre nisam imao. Posle je dodala da pošto nemam nikakve druge simptome van snimka da je verovatno od disanja u masku. Svakako bolje to nego kovid.
October 4, 20213 yr Apdejt onog mog posta od pre dva dana - kolega se izvukao, jutros me zvao, temperaturu preko 39 imao svaki dan u naletima, pogotovo uveče, groznica u jednom momentu, preznojavanje u drugom, užasno izmrcvaren posle svega, slab, veoma promukao, ali se ipak oporavlja i sad se oseća mnogo bolje. Naravno, kaje se što je odlagao tu booster dozu, pošto je sinofarm izgleda u potpunosti izlapeo nakon 6 meseci.
October 4, 20213 yr @renne @ljuttko @halloween @Кристофер Лумумбо i svi ostali sa upalom sinusa Mama potpuno iste simptome pre 7 dana kao svi vi i vasi, nesnosna glavobolja, zapusen nos, krene da curi da se opet zapusi i sve tako. Jedan dan gubitak mirisa, sledeci dan se vrati miris na 15%. Imala pola dana u sredu temperaturu 37,2, a glavobolja prestala negde oko cetvrtka. Tada u ponedeljak je privatno uradila antigenski test i bi pozitivan, pisao sam tad, u kovid ambulanti nisu hteli da joj rade pcr. Jutros isla da vadi nalaze, sve u normali. Miris se vratio, nos minimalno zapusen. Primila kineza pre 6 meseci, danas joj stigla poruka za trecu dozu. Posto nije radila pcr, ja sad pocinjem da tripujem dal je uopste bila korona ili upala sinusa, ili je kinez odradio avoje uradice antitela sledece nedelje pa cemo videti Edited October 4, 20213 yr by de Sisti
October 4, 20213 yr 1 hour ago, de Sisti said: @renne @ljuttko @halloween @Кристофер Лумумбо i svi ostali sa upalom sinusa Mama potpuno iste simptome pre 7 dana kao svi vi i vasi, nesnosna glavobolja, zapusen nos, krene da curi da se opet zapusi i sve tako. Jedan dan gubitak mirisa, sledeci dan se vrati miris na 15%. Imala pola dana u sredu temperaturu 37,2, a glavobolja prestala negde oko cetvrtka. Tada u ponedeljak je privatno uradila antigenski test i bi pozitivan, pisao sam tad, u kovid ambulanti nisu hteli da joj rade pcr. Jutros isla da vadi nalaze, sve u normali. Miris se vratio, nos minimalno zapusen. Primila kineza pre 6 meseci, danas joj stigla poruka za trecu dozu. Posto nije radila pcr, ja sad pocinjem da tripujem dal je uopste bila korona ili upala sinusa, ili je kinez odradio avoje uradice antitela sledece nedelje pa cemo videti Iste simptome imao moj kolega, samo sto je on dobio prvo vitamine u kovid ambulanti, a kad je temperatura porasla do 37.6-7 dali su mu 2 kutije hemomicina. Temperaturu je imao 3 dana, miris mu se vratio skoro u isto vreme kad je nestala temperatura. Isto Kinez, proslo 6 meseci, nije hteo trecu dozu. Edited October 4, 20213 yr by Milosh76
October 4, 20213 yr Popular Post Da se upišem i ja na ovu temu. Tačnije, da upišem celu porodicu. Prvo su supruga i starija ćerka testirane u utorak i obe su bile pozitivne. Zatim je i mlađa ćerka osetila simptome, ali je ona bila negativna na brzom testu. Pošto su se simptomi povukli, nisamo je testirali ponovo (ionako je u izolaciji zbog pozitivne sestre), ali čvrsto verujem da bi i ona bila pozitivna da smo ponovili test. Onda smo i moja majka i ja dobili simptome i juče smo testirani kao pozitivni. Svi (odrasli) smo vakcinisani, supruga i ja Zekom™ a mama Sputnikom (sad je trebalo da idemo po booster, nismo stigli). Suprugi se danas pogoršalo stanje i prebačena je u bolnicu. Nije se nažalost ranije ponovo javila lekaru, sve u nadi da će antibiotici konačno proraditi i da će joj biti bolje. Ona je dijabetičar, i nadamo se da će se potvrditi statistika da vakcinisani nemaju najteže ishode. Čuvajte se, naročito roditelji školske dece. I ako osetite i najmanje pogoršanje, odmah kod lekara.