December 11, 20204 yr CRP me je 10, granica je, 5Ddimer je 1.7, granica 0.5. Dok se ta dva parametra ne spuste, nema sanse da me puste.Pluca jos uvek imaju upalu. Sto bi se reklo, sledeci presek je novo vadjenje krvi I mozda rtg plucaA to racunam najranije u nedelju.
December 11, 20204 yr da li neko moze da mi rastumaci da li je saturacija od 93% na 10 litara kiseonika ok ili ne? da li je zabrinjavajuca ili ne? uglavnom sta god mi kazete o tome mi puno znaci. hvala vam svima!!!! edit: zbunjuje me tih 10l kiseonika. ranije sam samo znao saturaciju, a sada sre prvi put pominje kolicina kisika. aj pomagajte plizzz. Edited December 11, 20204 yr by foto
December 11, 20204 yr Aha ok. A kako se ti osećaš ?Ja sam dobro, nemam temp od nedelje, saturacija 97-99 kako kad.Foto, to otprilike znaci da nekome treba pomoc kiseonika da bi dostigao tih 93 saturacije, odn. da bi bez toga mozda bila dosta losija
December 11, 20204 yr ok, on je na kisiku vec par dana i vrti se oko te brojke nego danas prvi put pominju tih 10 litara. da li je to sve zajedno: sranje, manje sranje, veliki problem, itd ili je tih 10l bilo i ranije samo nisu pominjali. ed: ako nesto znaci, nema temperature, a PCR je negativan od 8. XII Edited December 11, 20204 yr by foto
December 11, 20204 yr 1 hour ago, foto said: da li neko moze da mi rastumaci da li je saturacija od 93% na 10 litara kiseonika ok ili ne? da li je zabrinjavajuca ili ne? uglavnom sta god mi kazete o tome mi puno znaci. hvala vam svima!!!! edit: zbunjuje me tih 10l kiseonika. ranije sam samo znao saturaciju, a sada sre prvi put pominje kolicina kisika. aj pomagajte plizzz. 10 litara je "doza" kiseonika tj. max protok kroz spravicu koja ide na nos (nosna kanila) 10l je neki maksimalni protok koji se na taj nacin aplikuje tako da ova saturacija od 93% nije sjajna jer pokazuje da pluca jos uvek ne mogu cak ni uz pomoc tog "dodatnog" O2 da obezbede saturaciju preko 95% koja je zadovoljavajuca. Naravno da bih neku siru sliku mogao da vidim potrebno je jos informacija. S obzirom da je pacijent na O2 znaci da je u bolnici i da ga prate 24h tako da verujem da ce biti ok. Moj otac je bio primljen sa 89% pa se posle par dana popravio i oporavio u potpunosti Drzim palceve! edit: dobro je da nema temperature Edited December 11, 20204 yr by cartman
December 11, 20204 yr Popular Post Đe ste, ljudi. Apdejt: ćale i dalje u bolnici, dan 18. Oseća se dobro ali upala i dalje traje, neće da ga puste kući dok se to sasvim ne smiri, tako mu kažu. Neke lekove su mu ukinuli, hoće da nateraju i organizam da se bori (opet - tako mu kažu). Ni u jednom momentu nije bio na kiseoniku, ni cevčica ni maska. U ponedeljak ponovo rendgen (treći put), krvna slika u proseku na svaka 3-4 dana. Čuvajte se i čuvajte svoje ljude.
December 11, 20204 yr 3 hours ago, Milosh76 said: CRP me je 10, granica je, 5 dobro je ovo, smiruje se upala, koliko se sećam bio si na 70-80.
December 11, 20204 yr @foto Tolika saturacija na toliko kiseonika znači da je totalno zavistan od kiseonika, pola sata bez kiseoničke maske bi ga već odvelo u stanje koje baš ne valja. Takođe, nije isto kad drži tu saturaciju na 15 udisaja/minutu ili na 40.
December 12, 20204 yr Popular Post Pustili me na kucno lecenje. Fraxiparin nedelju dana, razni lekovi nedelju dana, probiotik mesec dana, 14 dana izolacije.Sam radim kontrolnu laboratoriju za 10 dana. Posle izolacije kovid ambulanta ako je potrebno... To je prepricana otpusna lista, sigurno sam nesto zaboravioHvala svima na brizi I podrsci. Ako nekome nisam odgovorio na PP, ne zamerite.
December 12, 20204 yr 24 minutes ago, Milosh76 said: Pustili me na kucno lecenje udri muva na međeda a međedu ni abera