Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2020/2021: Aut derbi, aut nihil

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, Dimitrije said:

Po mom sudu, Kanga i Ivanic najbolji.  Initligentni, dobri tehnicari i kreativni.  Uz njih, Borjan - daleko najbolji igrac Zvezde u odbrani vec duze vreme.  Sanogo je zabrljao utisak onim faulom, ali kada je zamenjen, videlo se koliko je bitan igrac i koliko je Zvezdina odbrana slabija bez njega u timu.  Lepo od njega sto je pri zameni prvo otisao do trenera Cukarickog da se izvini.  Nikolic od klinaca najbolji.

Sanogu neko treba da skrene paznju da se ne zajebava u Evropi i ne kupi kartone bespotrebno jer mi za njega nemamo zamenu. Ovo sto igra Petrovic od pocetka sezone tesko da uopste moze da se kvalifikuje kao profesionalni fudbal. Jezivo je los i nezainteresovan kad udje u igru, bukvalno deluje kao da se inati s nekim i namerno busi ekipu. Bez Sanoga mi nemamo nijednog igraca u ovolikom rosteru koji ume da cuva ledja veznom redu a jos pri tom zna nesto i da odigra.

Nikolic je, po mom misljenju, danas bio ocajan. Doduse, jeste bio najbolji od klinaca posto Gavric i Petrovic nisu odigrali nista.

Mada, za sredu je nama ubedljivo najveci problem to sto se Boaci opet povredio. Taman smo poceli malo da ga uvodimo u ritam, jedan doskok i cao. Vidim ja da ce Ben opet u spic na Kipru.

Posted

Mislim da je povreda Boacija ovog puta nova - skocni zglob.  Videcemo koliko je ozbiljna.  Ostao je na klupi, sto ukazuje da nije trebalo da hitno ode na snimanje.  Moguce je da je povreda laksa i da ga je Stankovic izveo da izbegne teze povredjivanje.  Ako Boaci bude spreman, onda na Omoniju sa njim u spicu, Kataijem Kangom i Benom iza Boacija, Ivanicem i Sanogom iza ove trojce, i odbranom koja je danas pocela utakmicu.  Samo nikako sa Degenekom na beku i Pankovim u stoperskom tandemu, makar igrao Gobeljic.

Posted
15 minutes ago, Dimitrije said:

Ako Boaci bude spreman, onda na Omoniju sa njim u spicu, Kataijem Kangom i Benom iza Boacija, Ivanicem i Sanogom iza ove trojce, i odbranom koja je danas pocela utakmicu.

Da, to je otprilike najjaca postava Zvezde u ovom trenutku, dok ne vidimo sta moze ovaj Italijan. Nikolic je u Tirani pokazao da je jos zelen za takve utakmice, tim pre sto Omonija ima izuzetno iskusne igrace. Gobeljic umesto Rodica na poluvremenu, njemu je ionako svejedno na kojem beku igra jer ne ume da centrira ni levom ni desnom. "Eksperiment Pankov" i Degenek na levom beku da se ne sprovodi na bitnim utakmicama.

Posted

Kanga je večeras bio MOTM, stalno je bio na lopti i jedva da je grešio. Ivanić dobar, ali ume da nestane sa terena. Sanogu je neko od naših igrača rekao da ode da se izvini Veselinoviću. 

Ja sam skoro siguran da će Ben u špic na Kipru, iza Katai, Kanga i Ivanić, a da će Sanogo i Vladika da budu ispred odbrane. Očekujem i Jovančića na klupi. Gobeljić je očigledno povređen, u Tirani je igrao rovit. 

Posted

'Ne, Vladiku, ako Boga znades!'

Bolje Nikolic, ako vec nema ko drugi, nego Petrovic.  Uostalom, Spiridonovic je isto tako opcija na krilu, pa i Gavric (iako je zelen), tako da Ivanic moze da ostane tamo gde smo mu odredili.  Sve je to, po meni bolje nego Petrovic u startnoj postavi.

Posted
1 hour ago, fandorin said:

Kanga je večeras bio MOTM, stalno je bio na lopti i jedva da je grešio. Ivanić dobar, ali ume da nestane sa terena. Sanogu je neko od naših igrača rekao da ode da se izvini Veselinoviću. 

Ja sam skoro siguran da će Ben u špic na Kipru, iza Katai, Kanga i Ivanić, a da će Sanogo i Vladika da budu ispred odbrane. Očekujem i Jovančića na klupi. Gobeljić je očigledno povređen, u Tirani je igrao rovit. 

Ne znam za koji krivi bi Njegos Petrovic trebalo da igra uopste, kamoli tako vaznu utakmicu. Ako je do njegovih famoznih (i nepostojecih) odbrambenih kvaliteta, moze komotno da se preskoci takva avantura. Ako Ivanic, Kanga ili Nikolic ne mogu da istrce utakmicu protiv Omonije ciji prosek godina igraca je negde oko 70, mogu komotno da okace kopacke o klin koliko sutra.

Prilicno sam siguran da Stankovic nece pristajati na te milojevicevstine i da ce igrati s najboljim i najspremnijim timom, u formaciji koju forsira od pocetka sezone. Ta nasa fascinacija da nam igraju dunsteri zato sto su u jednom segmentu (navodno) bolji od saigraca, koji su inace neuporedivo bolji fudbaleri, jednom mora da se iskoreni iz srpskog fudbala. Podela na trkace i umetnike u svetskom fudbalu je prevazidjena pre vise od 30 godina, vreme je da i mi polako pocnemo da stvaramo timove s veznim i krilnim igracima koji znaju da igraju fudbal a mogu da istrce jednu utakmicu.

Posted

Nisam rekao da mi se to sviđa nego da takav tim očekujem. Prosto, oba derbija je igrao sa 2 osigurača, a ova utakmica mu je mnogo važnija od tih. 

Posted

Mislim da je Stankovic proslu sezonu zavrsio ne menjajuci monogo ni stil igre ni selekciju igraca u odnosu na ono kako je postavio/selektirao Milojevic.  Zadatak mu je bio da bodovnu prednost odrzi do kraja i eventualno osvoji Kup.  On je znacajno proimenio i filozofiju i stil igre u toku prioprema i sada Zvezda igra drugacije.  Ni u jednoj bitnoj (domacoj i medjunarodnoj) utakmici nije igrao sa dvojcom osiguraca.  Jedini kiks je bio eksperiment sa Degenekom na beku u Albaniji.

Posted
7 hours ago, fandorin said:

Nisam rekao da mi se to sviđa nego da takav tim očekujem. Prosto, oba derbija je igrao sa 2 osigurača, a ova utakmica mu je mnogo važnija od tih. 

Upravo zato sto mu je ova utakmica vazna ne vidim razlog zasto bi stavljao Petrovica u tim, juce smo primili gol nakon njegove izgubljene lopte. Moja poenta nije bila usmerena na to sta se tebi svidja ili ne (nisam napisao nigde da navijas za tu opciju) vec generalno na navijacki dozivljaj da se igraci prizivaju ili izbacuju iz tima na osnovu nekih igrackih karakteristika a da se potpuno zanemaruje razlika u kvalitetu. OK je da od dva igraca slicnog kvaliteta izaberes onog koji ti je takticki potrebniji za neki plan ali ako je prevelika razlika u kvalitetu nema tog taktickog opravdanja koje ce ti pomoci posle utakmice kad te proda igrac koji jednostavno nema kvalitet da iznese utakmicu na svojoj poziciji.

Bilo koji igrac iz trojke Kanga - Ivanic - Nikolic je bolje resenje od Petrovica jer se radi o daleko kvalitetnijim igracima, a niko od njih nije Mesi ili Marin, za nase uslove, koji igra fudbal bez obaveza jer je kljucan za egzekuciju napada. Mislim da umesto da robujemo toj vrsti predrasuda moramo uciti igrace poput Nikolica da za seniorski fudbal na ovom nivou mora da se igra u oba pravca, da telo mora da se dovede u stanje da duel moze da se izdrzi i da mora da se trci svaki minut proveden na terenu. Mi smo pod Milojevicem najbolje igrali kad su manevar drzali Donald i Krsticic, nijedan od njih nije specijalac za odbranu i posebno dobar defanzivac. Kako smo tu poceli da tragamo za "resenjima" poput Jovancica ili Petrovica (jednom smo cak eksperimentisali i sa mucenim Srnicem koji to nije igrao u zivotu osim na toj jednoj utakmici) nasa igra se sve vise raspadala i bilo nam je sve teze da igramo. U modernom fudbalu napadas sa deset igraca i branis se sa deset igraca, ako to ne radis u zaostatku si s brojem igraca kojima resavas obe situacije i uvek dozvoljavas protivniku brojcanu prednost. To vezni igraci moraju da znaju i tome da se uce jos u kadetima, retki su biseri u svetskom fudbalu kojima je dozvoljeno da ponekad udju u prazne minute kako bi se regenerisali za napadacke akcije u kojima su neophodni jer mogu ono sto drugi igraci ne mogu.

Posted

Slazem se 100%. Dosta mi je vise tih specijalaca, a pogotovo mi je muka od krilnih igraca koji bolje igraju odbranu nego napad.

Posted
4 hours ago, harper said:

Kako smo tu poceli da tragamo za "resenjima" poput Jovancica ili Petrovica (jednom smo cak eksperimentisali i sa mucenim Srnicem koji to nije igrao u zivotu osim na toj jednoj utakmici) nasa igra se sve vise raspadala i bilo nam je sve teze da igramo. 

To je bilo protiv Krasnodara ovde, Jovicic se povredio, Krsticic jos nije stigao, Milijas je imao snage za 10 minuta, Gobeljic je u tom periodu ulazio samo da se ukrade vreme. Milic je igrao desno krilo a Bacje napred. Frimpong igrao centarhalfa prinudno na toj tekmi isto, kakav sastav. :smiley_hail:

Posted
2 hours ago, Plajvi said:

To je bilo protiv Krasnodara ovde, Jovicic se povredio, Krsticic jos nije stigao, Milijas je imao snage za 10 minuta, Gobeljic je u tom periodu ulazio samo da se ukrade vreme. Milic je igrao desno krilo a Bacje napred. Frimpong igrao centarhalfa prinudno na toj tekmi isto, kakav sastav. :smiley_hail:

Nije, kasnije je to bilo. Neka utakmica u grupi u LS, ne mogu da se setim vise koja. Mozda PSG.

Posted

Veli Katai da ga je Rodic zarazio primicacem.

• Haha 1
Posted

PROJEKTOVANI SASTAV ZVEZDE NA KIPRU

Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Nikolić - Katai, Kanga, Ivanić - Ben.

Od skoro je na Kipru zabranjeno da se igra pre 18 časova, a razlog su visoke temperature. UEFA se nije mešala u ovaj izbor i Zvezdu čeka pakao.

Biće to najtopliji dan ove sedmice, najviša dnevna temperatura biće 36 stepeni Celzijusa, dok poslednje informacije govore da će kada počne utakmica biti 31 prenosi "Mondo".

S tim sto se na povredu zali Rodic, a Ben i Katai nisu 100% spremni.

Nadam se da nece biti eksperimenta sa Degenekom na beku, a Rodica ce svakako menjati u poluvremenu

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...