Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

• Replies 4.4k
  • Views 428.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Shan Jan
    Shan Jan

Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

koja opština?

Čukarica +15%. Idemo, hali-gali...

Rakovica je +7 %,

Meni su za stan koji na nbg sa promenjenom stolarijom i vodovodnom instalacijom, poreska je "procenila" stan za 10% od tadašnje "tržišne cene"... Pre jedno 15 godina...

• 2 weeks later...

Koliko je kvadrat u Kosjeriću?

Pitam za druga...

13 hours ago, goofs said:

Koliko je kvadrat u Kosjeriću?

Pitam za druga...

Ovo je prenocilo lose lolol

• 2 weeks later...

Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar?

Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.

8 minutes ago, Shan Jan said:

Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar?

Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.

Niko, pa ni država ne ocekuje taj porez, koliko znam...

Porez ima obavezu da placa stanodavac kada je zakupac fizičko lice. Ako se ugovor ne solemnizuje, država teško može da sazna za ugovor, ali neka sestra unese u ugovor da ona placa i porez, da se obezbedi.