May 29May 29 Pristižu polako nova rešenja, za sada nisam dobio neko znatno povećanje.Ono što me buni jesteZašto prosečna cena nepokretnosti za utvrđivanje poreza znatno odstupa u odnosu na tržišnu vrednost?https://www.sllistbeograd.rs/pdf/2024/138-2024.pdf#view=Fit&page=1
May 29May 29 Meni su za stan koji na nbg sa promenjenom stolarijom i vodovodnom instalacijom, poreska je "procenila" stan za 10% od tadašnje "tržišne cene"... Pre jedno 15 godina...
June 9Jun 9 13 hours ago, goofs said:Koliko je kvadrat u Kosjeriću?Pitam za druga...Ovo je prenocilo lose
5 hours ago5 hr Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar? Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.
4 hours ago4 hr 8 minutes ago, Shan Jan said:Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar?Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.Niko, pa ni država ne ocekuje taj porez, koliko znam...
4 hours ago4 hr Porez ima obavezu da placa stanodavac kada je zakupac fizičko lice. Ako se ugovor ne solemnizuje, država teško može da sazna za ugovor, ali neka sestra unese u ugovor da ona placa i porez, da se obezbedi.