May 29May 29 Pristižu polako nova rešenja, za sada nisam dobio neko znatno povećanje.Ono što me buni jesteZašto prosečna cena nepokretnosti za utvrđivanje poreza znatno odstupa u odnosu na tržišnu vrednost?https://www.sllistbeograd.rs/pdf/2024/138-2024.pdf#view=Fit&page=1
May 29May 29 Meni su za stan koji na nbg sa promenjenom stolarijom i vodovodnom instalacijom, poreska je "procenila" stan za 10% od tadašnje "tržišne cene"... Pre jedno 15 godina...
June 9Jun 9 13 hours ago, goofs said:Koliko je kvadrat u Kosjeriću?Pitam za druga...Ovo je prenocilo lose
June 20Jun 20 Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar? Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.
June 20Jun 20 8 minutes ago, Shan Jan said:Drugari, dolazi mi seka i treba da iznajmi neki stancic da zivi u njemu. Vidim da svuda pise cena mesecnog iznajmljivanja plus rezije. Mene zanima, vezano za onaj porez drzavi, da li je to ukljuceno u tu cenu ili stanodavci ocekuju i to preko toga da plati stanar?Pretpostavljam da je odgovor ne ali da proverim.Niko, pa ni država ne ocekuje taj porez, koliko znam...
June 20Jun 20 Porez ima obavezu da placa stanodavac kada je zakupac fizičko lice. Ako se ugovor ne solemnizuje, država teško može da sazna za ugovor, ali neka sestra unese u ugovor da ona placa i porez, da se obezbedi.