Eleniko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago sad vidim šta piše iznad mene, brate mili još jedan razlog da ideš đonom u agenturu. ljudi misle da oni stvarno rade nešto ekskluzivno. ako imaš svog advokata da proveri njihove papire i katastar, kao i da ti sastavi kupoprodajni ugovor /što danas može i kod notara, možda čak i mora, ne znam/, možeš da daš upravo zero fucks sa agenciju i njihovih 3%... 1
Shan Jan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Pa da. Ne znam sta agencija radi za prodavca ali za mene kao kupca radi tacno nista ako sam oglas video na jednom od 3 sajta gde svi postavljaju oglase. Realno, tu proviziju bi trebalo da placa prodavac ako mu se placa. Druga je prica ako unajmis agenciju da ti trazi stan. 1
kud u maglu Simoviću Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago i npr agent prodavca pokrene spor pod uslovom da ima ugovor ti daš pare, kupiš stan, i ne možeš da ka uknjižiš dok se spor ne razreši boldrikovski plan, ulaziš u posao od 100k plus renoviranje i zategneš 3k uštede zbog koje može da te boli glava par godina 1
Shan Jan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: i npr agent prodavca pokrene spor pod uslovom da ima ugovor ti daš pare, kupiš stan, i ne možeš da ka uknjižiš dok se spor ne razreši boldrikovski plan, ulaziš u posao od 100k plus renoviranje i zategneš 3k uštede zbog koje može da te boli glava par godina Zato i pitam kako sve to funkcionise. Zar ne bi trebalo notar proveri i overi pre prodaje?
aram Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago agencija ne radi apsolutno ništa osim što daje oglase okolo. ustvari da, ako si prodavac gleda i da te ubedi da prodaš i ispod cene, samo da to bude što je pre moguće, a i nije im problem da te ubede da prodaš za manju cenu. meni se desilo da je druga agencija našla kupca koji je hteo da da više, ali bi to značilo da bi "moja" agencija morala da deli proviziju sa njima, te su oni rešili da mi ništa o tome ne kažu. a i ta druga agencija je dovela advokata koji je kao trebalo da bude "naš", a koji samo što se nije izljubio sa kupcem na potpisivanju predugovora. ali sreća te ovde, na PPP, ima advokata 2 1
Eleniko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: i npr agent prodavca pokrene spor pod uslovom da ima ugovor ti daš pare, kupiš stan, i ne možeš da ka uknjižiš dok se spor ne razreši boldrikovski plan, ulaziš u posao od 100k plus renoviranje i zategneš 3k uštede zbog koje može da te boli glava par godina to u diznilendu, možda.
ultra plasticni Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: i npr agent prodavca pokrene spor pod uslovom da ima ugovor ti daš pare, kupiš stan, i ne možeš da ka uknjižiš dok se spor ne razreši boldrikovski plan, ulaziš u posao od 100k plus renoviranje i zategneš 3k uštede zbog koje može da te boli glava par godina буди ту 1
Ayatollah Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: i npr agent prodavca pokrene spor pod uslovom da ima ugovor ti daš pare, kupiš stan, i ne možeš da ka uknjižiš dok se spor ne razreši boldrikovski plan, ulaziš u posao od 100k plus renoviranje i zategneš 3k uštede zbog koje može da te boli glava par godina Kakav spor koji bi sprečio uknjižbu može da pokrene agent prodavca? On ima samo obligacioni zahtev, ne može njime da sprečava uknjižbu tuđih stvarnih prava. 1 1
Eleniko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago kad kupuješ stan sve što ti treba je advokat agentura ti ne treba ni zašta ako možeš da uđeš u trag prodavcu samo gazi po tome i slušaj advokata 1
Shan Jan Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 minute ago, Ayatollah said: Kakav spor koji bi sprečio uknjižbu može da pokrene agent prodavca? On ima samo obligacioni zahtev, ne može njime da sprečava uknjižbu tuđih stvarnih prava. Znaci li to da ja mogu direktno da kupim od kupca bezobzira na njegov ugovor sa agentom (kakav god da je on)? 1 minute ago, aram said: a svakako, proviziju uglavnom plaća prodavac, ne kupac. Ne drzi me za rec, slusao sam da uzimaju i od kupca i od prodavca u fazonu APP. 1
Eleniko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 minutes ago, aram said: a svakako, proviziju uglavnom plaća prodavac, ne kupac. mož da bidne, ne mora da znači ide se ka tome da obe strane plaćaju i da to više nije 2% nego više neki traže po 3% sa obe strane
Ayatollah Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 minutes ago, aram said: a svakako, proviziju uglavnom plaća prodavac, ne kupac. Ja sam sada imao kupoprodaju gde su i jedan i drugi platili proviziju agentu. Rekao sam kupcu da to ne radi, ali je gospođa navalila kao mutava na stan, i nije htela da se raspravlja uopšte oko plaćanja provizije koju su joj krstili kao " naknadu za povlačenje stana iz oglašavanja". 1 1 1
aram Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago app da, ali prosto ne daš i gotovo. obično niko ne da ekskluzivno pravo agenciji. ja sam konkretno imao dil sa 3 agencije, ko je našao kupca dobio je proviziju. 1
kud u maglu Simoviću Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago da zajebem pa da crknem što bi rekao mile međed za đokoviće & cociganjska posla 1
Recommended Posts