Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted
14 minutes ago, Shan Jan said:

@reg sa ovim cenama mogu da uzmem spajz na NBGu. Vec sam pisao da gledam sad Pancevo. Nego se ponadao kad je @Forest spomenuo da krece pad da ce pasti cene. Al ne lipsi magarce do zelene trave...

Kad sam u prilici da oko Bozica idem iz Vrsca za Ns, obavezno gledam da prodjem za nijansu duzim putem..koji prolazi kroz Padinu, Kovacicu, Perlez..

Ove godine sam to ponovio..i jos uvek sam zaljubljen u ta mesta. Nije tipicna banatska tuga, tu se jos uvek zivi..I da sam nameran pazariti nesto za zivot u Srbiji, svakako bih bacio pogled na ta mesta.

• +1 2
Posted
Just now, SNARC said:

Kad sam u prilici da oko Bozica idem iz Vrsca za Ns, obavezno gledam da prodjem za nijansu duzim putem..koji prolazi kroz Padinu, Kovacicu, Perlez..

Ove godine sam to ponovio..i jos uvek sam zaljubljen u ta mesta. Nije tipicna banatska tuga, tu se jos uvek zivi..I da sam nameran pazariti nesto za zivot u Srbiji, svakako bih bacio pogled na ta mesta.

Pisao sam vec, ja bih za pocetak verovanto iznajmljivao tu nekretninu i ziveo u mom momackom stanu na NBGu. Tek ako krenem da pravim male Shanice ima da se preselim. Zato mi ta bas mala mesta ne odgovaraju.

Posted

u perlezu će ti komšija bude žika /babe, bajaga/

zabava zagarantovana a može i da se peca unaokolo

• Haha 1
Posted
1 minute ago, Shan Jan said:

Pisao sam vec, ja bih za pocetak verovanto iznajmljivao tu nekretninu i ziveo u mom momackom stanu na NBGu. Tek ako krenem da pravim male Shanice ima da se preselim. Zato mi ta bas mala mesta ne odgovaraju.

A da ti malo tu pricu okrenes za 180 stepeni..malo ti je dockan za momcenje :))))

• Haha 1
Posted

Sećam se da mi je jedan novinar rekao da kada je radio prilog o ceni stanova i kontaktirao RGZ oko tog dela "javnog uvida" u toj mapi izvršenih transakcija da su mu iz RGZ odgovorili "da su podaci informativni i neobavezujući " kad je pitao za pojašnjenje oni su ko papagaji odgovarali...

Mislim oni su generalno tamo prilično blesavi, tako da se ja ne bih baš oslanjao na verodostojnost tih podataka....

• Hvala 2
Posted
8 minutes ago, reg said:

Slušam priče o padanju cena od 2010-e. Moguće da sam propustio taj pad od 30%, ali 2012. kada sam gledao da kupim nekretninu u BG-u, cene su stagnirale, odnosno bile niže za inflaciju, nikakvu veliku razliku nisam video. 

Što se tiče nekog velikog pada sada, osim naglog povratka Rusa, svaki drugi scenario podrazumeva ekonomsku katastrofu, tako da nisam siguran da želim da značajno padaju cene. Čak i da se uspostavi "vladavina prava", ostaje problem nedostataka opcije za ulaganje kapitala. 

Evo pa se igraj sam:

https://imovina.net/statistika-cena-nekretnina/

Ja sam uzeo kraj decembra 2008 i kraj decembra 2014 - prosečna oglašena cena kvadrata svih delova BGa pala je sa 1,784 na 1,182 Eura/m2 u tom periodu, dakle 34%.

U svakom balonu ključno je ljude ubediti da to nije balon i da cene nikad neće ići dole. 

Ovo je balončina, cene svakako idu dole, ali nemoj mene da slušaš, ja sam random lik sa foruma.

• +1 1
  • Hvala 2
  • 2 weeks later...
Posted
On 7.1.2025. at 23:49, Mr.Mxyzptlk said:

Screenshot_2025-01-07-23-48-22-623_com.linkedin.android-edit.jpg

Tako su u mogucnosti :covid19:

Posted

Po osnovi da RFB posluje u Rusiji i verovatno koriste sredstva deponovana tamo kao obezbeđenje za kredite.

Posted

Pitanjce, da li je neko od vas uspeo da zaobidjeagencijsku proviziju ako vam se svideo stan sa oglasa? Da tipa probate da nadjete vlasnika i direktno ga kontaktirate ili napravit dil iza ledja agenciji?

Znam, zao sam al ne daje mi se 3% nekome dodatno samo zato to je okacio neciji stan na hallo oglase.

Posted (edited)

Je li to zakonito uopste? Zar prodavac nema ugovor sa agencijom ako je ona oglasila stan?

Edited by Moonwalker
Posted
2 minutes ago, Moonwalker said:

Je li to zakonito uopste? Zar prodavac nema ugovor sa agencijom ako je ona oglasila stan?

Dobro pitanje. Znam da se to cesto ranije radilo al ne znam kakva je sad situacija.

Posted
12 minutes ago, Shan Jan said:

Pitanjce, da li je neko od vas uspeo da zaobidjeagencijsku proviziju ako vam se svideo stan sa oglasa? Da tipa probate da nadjete vlasnika i direktno ga kontaktirate ili napravit dil iza ledja agenciji?

Znam, zao sam al ne daje mi se 3% nekome dodatno samo zato to je okacio neciji stan na hallo oglase.

pa ne uzima provoziju samo za kačenje oglasa

:fpalm:

jbm te srbijo

• +1 3
Posted

ja sam tako kupio kuću u grčkoj uz specifikum da sam kuću gledao još pre nego što je prodavac napravio ugovor sa agencijom - u vreme kad je samo na tarabi stajala informacija da se prodaje. kada smo posle godinu i po dana ipak prelomili da je uzmemo, on je imao taj ugovor ali sam mu ja rekao da ću uzeti kuću ako ne budem morao da plaćam dodatne provizije agenciji. kako je on završio sa agencijom ne znam, verovatno prijateljski jer se na ostrvu svi znaju i u tim uslovima niko ne zateže posebno ako ne mora. dakle, nađeš kupca, kažeš mu da imaš info da on prodaje stan i da si zainteresovan ali da ne želiš da ide preko agencije jer bla bla bla. enivej, ako hoće oni će naći rešenje za to, ako neće neće. objektivno, nije do tebe.

• +1 1