x500 Posted December 9 Posted December 9 8 hours ago, noskich said: Nekada je Srbija bila relativno povoljna zemlja. Danas su cene svakodnevnih proizvoda poput zapadnih ili gore. A za nekretnine bez komentara. Kada je bilo povoljno? - 1990 - plata 1000DM, kvadrat od 2500 do 3000 - druga polovina 90tih - plata 200DM, kvadrat oko 1500 - 2006 - plata 400 eur kvadrat 1500 eur - danas je plata oko 1000 eur, kvadrat je 3000 Uvek je kvadrat bio na 3 do 4 solidne plate. 1
Shan Jan Posted December 9 Posted December 9 Aj polako sa trpanjem coveka, pola nas ovde kuka kad krenu IT plate malo na dole a kao smo za neko egalitarno drustvo. 1
Mel Posted December 9 Posted December 9 1 minute ago, Shan Jan said: Aj polako sa trpanjem coveka, pola nas ovde kuka kad krenu IT plate malo na dole a kao smo za neko egalitarno drustvo. Pa jesmo za egalitarno drustvo, al ne za povecanje egalitarnosti u nizim primanjima.
djeneralche Posted December 9 Posted December 9 10 hours ago, Eleniko said: taj stan na omoniji koji je bio 40k je sada 60k, ako je star i u lošem kraju ko što je taj onda tu nema osnova za jak rast. u principu u gčkoj su velike diskrepance, dobri krajevi i lepe kuće koštaju boga oca ali ima itekako normalnih opcija. Omonija je najgori deo Atine, dzankoze koje se bodu na ulici, dzeparosi, tesko da je to normalna opcija.
noskich Posted December 9 Posted December 9 1 hour ago, Venom said: Participate in society nije ista kritika kao "aktivno pišam po sirotinji koja i ovako pati od manjka stanova, da bih ja imao cash cow, sve dok se 15 godina tobož borim za to da sistem™ ne guli građane do gole kože". Sistem da ne guli narod! ... Da bih mogao ja da ga gulim Šta misliš Don Kihote, šta se dešava sa stanarinama kad još jedan stan skineš s tržišta, da bi ti imao Airbnb cash cow? Prvo ja nemam nikakvu nekretninu pod Airbnb-om, niti to planiram. Vrlo je jasno da je opet ponavljam (koliko puta treba da ti se ponovi?) diskusija potpuno hipotetička. Da sam u koži nekoga ko može da radi online, a živi u Beogradu, radije bih živeo u Atini i ne vidim smisao da se stuca 240k eura za stan u Beogradu koji bi 4 puta bio jeftiniji u Atini, a Atina je za mene lično neuporedivo bolji grad. Nit živim u Beogradu nit mogu da radim u potpunosti online. Onda je Eleniko pomenuo investicije na šta sam mu odgovorio za Airbnb jer sam sam bio u Atini baš u takvim stanovima preko Airbnb-a.
noskich Posted December 9 Posted December 9 1 hour ago, x500 said: Kada je bilo povoljno? - 1990 - plata 1000DM, kvadrat od 2500 do 3000 - druga polovina 90tih - plata 200DM, kvadrat oko 1500 - 2006 - plata 400 eur kvadrat 1500 eur - danas je plata oko 1000 eur, kvadrat je 3000 Uvek je kvadrat bio na 3 do 4 solidne plate. Ne pominjem isključivo nekretnine, već sve troškove.
noskich Posted December 9 Posted December 9 (edited) 40 minutes ago, djeneralche said: Omonija je najgori deo Atine, dzankoze koje se bodu na ulici, dzeparosi, tesko da je to normalna opcija. Jeste, to sam i napisao. Ne znam da li je najgora, svakako ima svoje izazove ali u odnosu cena-kvalitet neviđeno je povoljna i to na svetskom nivou. Imaš i u Sidneju Kings Cross, potpuno ista priča, prostitucija, džeparoši, droga, ali dvosoban stan košta oko dva miliona pa ti vidi. Omonija je možda i najzgodnija lokacija u Atini po povezanoscu javnim prevozom, blizu si svega, bukvalno središte srede, imaš sve živo šta ti treba, prodavnice, restorane, kafiće... Hoću da kažem da u tih 60k eura se upakovala ogromna količina vrednosti, što se kaže value for money. I da sam u poziciji da treba da roknem 240k eura za stan u Beogradu, ne bih se dvoumio ni trenutka. Edited December 9 by noskich
radisa Posted December 9 Posted December 9 13 minutes ago, ivy said: Novi Sad je ok samo ako se vozi bicikl. A i to sve manje i manje... :(
ivy Posted December 9 Posted December 9 7 minutes ago, radisa said: A i to sve manje i manje... :( pa ok..za sve sada ovde treba pojacano strpljenje ali biciklom je jos ok... tesim se jer mi potencijalno preti selidba iz prigradskog naselja u grad.... jer jos nemam kucu u sumi 1
brusli Posted December 9 Posted December 9 (edited) 13 hours ago, Shan Jan said: P.S: kuca u Titelu od 100 kvadrata za 100k evra... Pa jbt. Moj kolega pre tri godine kupio u Banatskom Novom Selu kucu od 100 kvadrata za 30k i to sredjenu. Naravno sad je i tamo to makar 60k. Secam se da sam prolazio kroz Banatsko Novo Selo (a i ostala na putu PA-VS) i ostalo mi u secanju koliko je siroka glavna ulica. Sad pogledah na gmaps, pa jbt ceo Vracar da saberes nema ovoliku sirinu ulica kao glavna u BNS. Edited December 9 by brusli
Shan Jan Posted December 9 Posted December 9 Bio sam par puta tamo u poseti, to mesto je bas fino sredjeno, veliko je za jedno selo a plus je na glavnom putu, 15 minute od Panceva. Tu bi negde trebalo da prodje i novi autoput prema Temisvaru. Da ne pricam da je Senki tu pazarila kucu, sta ce te vise od dokaza da valja
brusli Posted December 9 Posted December 9 14 hours ago, radisa said: jbg, Novi Sad je malo jeftiniji od BG, da mi dođeš u komšiluk? Inače, ono što si pre par dana napisao, nisam se odselio iz NS, na žalost, moram ostati bar još 7 godina ovde, zbog klinje i osnovne škole i još nekih stvari... ALi, definitivno planiram da napravim kuću na selu, plac imam, neku kućicu ću sagraditi, i da odem tamo u nekim trenutku da živim... Muka mi je od grada, gužvi, sobraćaja, nervoze, svega, već sad... Šta će biti za još 5 godina, bog sveti zna... Kad god dodjem u NS, osecam se kao da sam dosao u banju. Sve ravno, ima neku sirinu, sve je blizu, guzva smesna u odnosu na BG. A vi se zalite
Shan Jan Posted December 9 Posted December 9 1 minute ago, brusli said: Kad god dodjem u NS, osecam se kao da sam dosao u banju. Sve ravno, ima neku sirinu, sve je blizu, guzva smesna u odnosu na BG. A vi se zalite Isti osecaj kad meni kolege Pancevci kukaju kako ne mogu da izdrze haos u gradu i beze u okolna sela. A ja, WTF, meni ovo cvrkut pticica u odnosu na NBG. 1
Recommended Posts