Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, noskich said:

Nekada je Srbija bila relativno povoljna zemlja. Danas su cene svakodnevnih proizvoda poput zapadnih ili gore. A za nekretnine bez komentara.

Kada je bilo povoljno?

- 1990 - plata 1000DM, kvadrat od 2500 do 3000

- druga polovina 90tih - plata 200DM, kvadrat oko 1500

- 2006 - plata 400 eur kvadrat 1500 eur

- danas je plata oko 1000 eur, kvadrat je 3000

Uvek je kvadrat bio na 3 do 4 solidne plate.

• +1 1
Posted

Aj polako sa trpanjem coveka, pola nas ovde kuka kad krenu IT plate malo na dole a kao smo za neko egalitarno drustvo.

• -1 1
Posted
1 minute ago, Shan Jan said:

Aj polako sa trpanjem coveka, pola nas ovde kuka kad krenu IT plate malo na dole a kao smo za neko egalitarno drustvo.

Pa jesmo za egalitarno drustvo, al ne za povecanje egalitarnosti u nizim primanjima.

Posted
10 hours ago, Eleniko said:

taj stan na omoniji koji je bio 40k je sada 60k, ako je star i u lošem kraju ko što je taj onda tu nema osnova za jak rast. u principu u gčkoj su velike diskrepance, dobri krajevi i lepe kuće koštaju boga oca ali ima itekako normalnih opcija.

Omonija je najgori deo Atine, dzankoze koje se bodu na ulici, dzeparosi, tesko da je to normalna opcija.

Posted
1 hour ago, Venom said:

Participate in society nije ista kritika kao "aktivno pišam po sirotinji koja i ovako pati od manjka stanova, da bih ja imao cash cow, sve dok se 15 godina tobož borim za to da sistem™ ne guli građane do gole kože".

Sistem da ne guli narod! ... Da bih mogao ja da ga gulim :srdoc:

Šta misliš Don Kihote, šta se dešava sa stanarinama kad još jedan stan skineš s tržišta, da bi ti imao Airbnb cash cow?

Screenshot_20241209-083648.thumb.png.eaac15526d91d22256576fdd444c479d.png

Prvo ja nemam nikakvu nekretninu pod Airbnb-om, niti to planiram.

Vrlo je jasno da je opet ponavljam (koliko puta treba da ti se ponovi?) diskusija potpuno hipotetička. Da sam u koži nekoga ko može da radi online, a živi u Beogradu, radije bih živeo u Atini i ne vidim smisao da se stuca 240k eura za stan u Beogradu koji bi 4 puta bio jeftiniji u Atini, a Atina je za mene lično neuporedivo bolji grad.

Nit živim u Beogradu nit mogu da radim u potpunosti online.

Onda je Eleniko pomenuo investicije na šta sam mu odgovorio za Airbnb jer sam sam bio u Atini baš u takvim stanovima preko Airbnb-a.

Posted
1 hour ago, x500 said:

Kada je bilo povoljno?

- 1990 - plata 1000DM, kvadrat od 2500 do 3000

- druga polovina 90tih - plata 200DM, kvadrat oko 1500

- 2006 - plata 400 eur kvadrat 1500 eur

- danas je plata oko 1000 eur, kvadrat je 3000

Uvek je kvadrat bio na 3 do 4 solidne plate.

Ne pominjem isključivo nekretnine, već sve troškove. 

Posted

Novi Sad je ok samo ako se vozi bicikl.

• +1 1
Posted (edited)
40 minutes ago, djeneralche said:

Omonija je najgori deo Atine, dzankoze koje se bodu na ulici, dzeparosi, tesko da je to normalna opcija.

Jeste, to sam i napisao. Ne znam da li je najgora, svakako ima svoje izazove ali u odnosu cena-kvalitet neviđeno je povoljna i to na svetskom nivou. 

Imaš i u Sidneju Kings Cross, potpuno ista priča, prostitucija, džeparoši, droga, ali dvosoban stan košta oko dva miliona pa ti vidi. 

Omonija je možda i najzgodnija lokacija u Atini po povezanoscu javnim prevozom, blizu si svega, bukvalno središte srede, imaš sve živo šta ti treba, prodavnice, restorane, kafiće...

Hoću da kažem da u tih 60k eura se upakovala ogromna količina vrednosti, što se kaže value for money. I da sam u poziciji da treba da roknem 240k eura za stan u Beogradu, ne bih se dvoumio ni trenutka.

Edited by noskich
Posted
13 minutes ago, ivy said:

Novi Sad je ok samo ako se vozi bicikl.

A i to sve manje i manje... :(

Posted
7 minutes ago, radisa said:

A i to sve manje i manje... :(

pa ok..za sve sada ovde treba pojacano strpljenje ali biciklom je jos ok...

tesim se jer mi potencijalno preti selidba iz prigradskog naselja u grad.... jer jos nemam kucu u sumi :dry:

• Tužno 1
Posted (edited)
13 hours ago, Shan Jan said:

P.S: kuca u Titelu od 100 kvadrata za 100k evra... Pa jbt. Moj kolega pre tri godine kupio u Banatskom Novom Selu kucu od 100 kvadrata za 30k i to sredjenu. Naravno sad je i tamo to makar 60k.

Secam se da sam prolazio kroz Banatsko Novo Selo (a i ostala na putu PA-VS) i ostalo mi u secanju koliko je siroka glavna ulica.

Sad pogledah na gmaps, pa jbt ceo Vracar da saberes nema ovoliku sirinu ulica kao glavna u BNS.

Edited by brusli
Posted

Bio sam par puta tamo u poseti, to mesto je bas fino sredjeno, veliko je za jedno selo a plus je na glavnom putu, 15 minute od Panceva. Tu bi negde trebalo da prodje i novi autoput prema Temisvaru.

Da ne pricam da je Senki tu pazarila kucu, sta ce te vise od dokaza da valja :D 

Posted
14 hours ago, radisa said:

jbg, Novi Sad je malo jeftiniji od BG, da mi dođeš u komšiluk? :D

Inače, ono što si pre par dana napisao, nisam se odselio iz NS, na žalost, moram ostati bar još 7 godina ovde, zbog klinje i osnovne škole i još nekih stvari... ALi, definitivno planiram da napravim kuću na selu, plac imam, neku kućicu ću sagraditi, i da odem tamo u nekim trenutku da živim... Muka mi je od grada, gužvi, sobraćaja, nervoze, svega, već sad... Šta će biti za još 5 godina, bog sveti zna...

Kad god dodjem u NS, osecam se kao da sam dosao u banju.

Sve ravno, ima neku sirinu, sve je blizu, guzva smesna u odnosu na BG.

A vi se zalite :)

Posted
1 minute ago, brusli said:

Kad god dodjem u NS, osecam se kao da sam dosao u banju.

Sve ravno, ima neku sirinu, sve je blizu, guzva smesna u odnosu na BG.

A vi se zalite :)

Isti osecaj kad meni kolege Pancevci kukaju kako ne mogu da izdrze haos u gradu i beze u okolna sela. A ja, WTF, meni ovo cvrkut pticica u odnosu na NBG.

• Haha 1