Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted (edited)
3 minutes ago, Shan Jan said:

Da, cena novogradnje je ostala slicna, ali ja gledam starogradnju. Nemam bas poverenja u novogradnju a i nemam pravo na povracaj PDVa.

Ma drugari nema sanse ta sela i varosice, em jos uvek mi treba malo kulturnog zivota em bi ovo izdavao makar u pocetku. Tako da mora grad a Pancevo mi deluje kao idealno. Moze i da se izda, ima sve sto treba gradu a nije haos kao BGa... nije moranje. Videcu kad se malo smirim. Samo me vise izludjuje ovo kako rastu cene svaki put kad skrenes pogled.

jbg, Novi Sad je malo jeftiniji od BG, da mi dođeš u komšiluk? :D

Inače, ono što si pre par dana napisao, nisam se odselio iz NS, na žalost, moram ostati bar još 7 godina ovde, zbog klinje i osnovne škole i još nekih stvari... ALi, definitivno planiram da napravim kuću na selu, plac imam, neku kućicu ću sagraditi, i da odem tamo u nekim trenutku da živim... Muka mi je od grada, gužvi, sobraćaja, nervoze, svega, već sad... Šta će biti za još 5 godina, bog sveti zna...

Edited by radisa
  • +1 3
Posted (edited)
6 minutes ago, Shan Jan said:

P.S: kuca u Titelu od 100 kvadrata za 100k evra... Pa jbt. Moj kolega pre tri godine kupio u Banatskom Novom Selu kucu od 100 kvadrata za 30k i to sredjenu. Naravno sad je i tamo to makar 60k.

U jednom selu na 30km od Zrenjanina Kinezi kupili 60 kuća, iako je na strani ka granici, a ne ka Beogradu, u drugim polako kupuju Rusi, Kinezi, Srbi iz gradova... Sve je veća potražnja. Ono što je po selima koštalo 25k pre 5-6 godina sad košta 50k+ i te cene zapravo izgledaju mnogo realnije nego one od pre nekoliko godina.

To su mesta sa asfaltiranim ulicama, domovima zdravlja u koje dolaze i specijalisti, infrastrukturom... Socijalni život će doći ako se vrate ljudi.

Edited by napadaj
  • +1 3
Posted

taj soc život koji treba shan janu se nikada neće vratiti u srpsko selo, ko god da ga naseli

• +1 1
Posted (edited)

Btw danas sam bio u Aranđelovcu i gradilište Bekatowna je džinovsko. Pojma nemam kakav će biti kvalitet i ko uopšte izvodi radove, ali ako bude dobar, to može da bude i dobar izbor za život i dobra investicija.

Edited by napadaj
Posted

Kontam da je mnogima prioritet da budu blizu familije i prijatelja, ali je odnos cena i kvaliteta življenja u Srbiji straobalan. Za ove sto rade online stvarno ne vidim nijedan drugi razlog da se ostane.

Nekada je Srbija bila relativno povoljna zemlja. Danas su cene svakodnevnih proizvoda poput zapadnih ili gore. A za nekretnine bez komentara.

Da baš moram da sam tamo s vremena na vreme ili bi bila varijanta nekog sela na oko sat vremena vožnje ili bih živeo u recimo Atini, koja mi je čak i onako raspala u mnogočemu pojam za Beograd. Izgleda kako čitam šta piše @Eleniko cene su i tamo otišle na gore. Sećam se pre desetak godina stariji stan u blizini metro stanice Omonija 40k eura. To je bio što se kaže no brainer. Iako je taj kraj bio pun beskućnika i azilanata, opet odnos cena i kvaliteta nenadjebiv u poređenju sa Beogradom.

Posted

grčka je i dalje neuporedivo povoljnija od beograda, pogotovo ako u lokalu i bez posredništva agencija možete da nađete nekretninu. 

naravno da su nakon korone i sa ukrajinskim uticajem na inflaciju cene otišle gore, rekao bih prilično ali je to i dalje razumnije nego ovde.

taj stan na omoniji koji je bio 40k je sada 60k, ako je star i u lošem kraju ko što je taj onda tu nema osnova za jak rast. u principu u gčkoj su velike diskrepance, dobri krajevi i lepe kuće koštaju boga oca ali ima itekako normalnih opcija.

• +1 1
Posted

Pa ili da se živi u njemu, a ako je investicija to moze bit cash cow samo takva na Airbnb.

Opet kažem što davati 250k eura za istu stvar u Beogradu ako moze u Atini za 60k. Plaža na pola sata, svetski grad povezan letovima sa gde hoćeš.

Posted

I treba da zabrane to zlo.

• +1 1
Posted (edited)

ja zato uveliko forsiram direktne bukinge, bez posredstva platformi gde imam baš malo rezervacija. generalno je jak trend svuda da ljudi zaobilaze airbnb i booking u pokušaju da plate manje. ja sam tu dosta oprezan ali generalno nije loše napraviti listu dobrih kontakata kojima vredi slati informacije o ponudi. za grčku su bukinzi preko ovih platformi ozbiljna smaračina jer moraš dodatno da plaćaš računovođu da ti vodi finansijsku administraciju. mislim, neki mozgovi to rade i sami, može, ali do mene ne dopiru informacije o promenama itd. takođe ni jedan ni drugi servis nije uključio boravišnu taksu u svoj sistem, pa moraš da se blamiraš i gostima objašnjavaš da pored svega moraju još da plate 1.5e dnevno u kešu, meni je to bilo neprijatno pa sam neke koji su ostavili po 1500-2000e za buking častio, sam sam platio. svejedno platforme su odlične da razglasiš nekretninu i da krenu da te cimaju van njih.

@Sammael a jbga, neki živimo od toga. uostalom, ako ne ukidaju liberalni kapitalizam, ne bi trebalo da diraju ni ovo.

Edited by Eleniko
  • +1 2
Posted

Izdavalo se i pre tih platformi koje su dovele do katastrofe na tržištu nekretnina u gomili gradova na svetu.

Posted (edited)
4 minutes ago, Sammael said:

Izdavalo se i pre tih platformi koje su dovele do katastrofe na tržištu nekretnina u gomili gradova na svetu.

mislim da nije poredivo i da je to mnogo simplifikovano.

gradovi treba da se prvo odreknu turizma kao pojave, pogotovo sada kada ima više od 10 milijardi ljudi na planeti /valjda, moguće da sam lupio/ 

inače će se ljudi drugačije organizovati. ranije su postojale a možda i dalje postoje one razne turističke udruge po destinacijama pa umesto da ih zoveš telefonom kao pre interneta oni mogu da okače listinge nekretnina na svoj sajt i tako ih izdaju. u čemu je razlika.

prosto se turizam ne može zaustaviti a samo je pitanje ko će i kako ubirati kajmak. zabraniti zakonski izdavanje na kratak period je ono, krah kapitalizma.

Edited by Eleniko
  • +1 1
  • -1 1
Posted

Baš me čudi da veliki borac za promenu sistema i protiv skupih nekretnina gleda da kupi stan i umesto da ga izdaje stanarima, sklanja stan sa tržišta jer je "cash cow samo takav na AirBnbu".

Kako beše ono, a da... Nema razlike u odijevanju.

Posted (edited)
3 hours ago, Venom said:

Baš me čudi da veliki borac za promenu sistema i protiv skupih nekretnina gleda da kupi stan i umesto da ga izdaje stanarima, sklanja stan sa tržišta jer je "cash cow samo takav na AirBnbu".

Kako beše ono, a da... Nema razlike u odijevanju.

Čisto hipotetička diskusija.

"Da baš moram da sam tamo s vremena na vreme..." 

Ne moram. 

PS komentar ti je na ovom nivou:

Ec-honQUEAUl3YH?format=png&name=900x900

Edited by noskich
Posted

Participate in society nije ista kritika kao "aktivno pišam po sirotinji koja i ovako pati od manjka stanova, da bih ja imao cash cow, sve dok se 15 godina tobož borim za to da sistem™ ne guli građane do gole kože".

Sistem da ne guli narod! ... Da bih mogao ja da ga gulim :srdoc:

Šta misliš Don Kihote, šta se dešava sa stanarinama kad još jedan stan skineš s tržišta, da bi ti imao Airbnb cash cow?

Screenshot_20241209-083648.thumb.png.eaac15526d91d22256576fdd444c479d.png