Eleniko Posted November 12 Posted November 12 16 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: malo lo je 14k Više se isplati investicija u nešto što ti svake godine donosi slično a ne samo pri prodaji. Ja sam ove godine imao bruto prihod 12,5k od 3 meseca izdavanja na moru. Mogao sam još 1-1.5k preko da nisam bio meka srca prema drugarima. Sledeće leto uz božiju pomoć 14-15k mada ako to znači i dodatni stres, može slobodno isto kao ove. 1
Mr.Mxyzptlk Posted November 12 Posted November 12 4 minutes ago, Eleniko said: Više se isplati investicija u nešto što ti svake godine donosi slično a ne samo pri prodaji. Ja sam ove godine imao bruto prihod 12,5k od 3 meseca izdavanja na moru. Mogao sam još 1-1.5k preko da nisam bio meka srca prema drugarima. Sledeće leto uz božiju pomoć 14-15k mada ako to znači i dodatni stres, može slobodno isto kao ove. ok, ali da li si povratio ulozeno, i posle koliko. ja bih najradije tresnuo u nesto takvo, ali to zahteva vreme, posto nemam koga da angazujem za te avanture
Eleniko Posted November 12 Posted November 12 Dve, maks 2.5 god je ROI. Mislim, to više ne može, taj trenutak za kupovinu i renoviranje u Grčkoj je prošao ali eto, samo kažem. Danas je vreme za prodaju a ne za kupovinu, ukratko
Mr.Mxyzptlk Posted November 12 Posted November 12 pih. nista, ne preostaje mi nista drugo nego sa vrtim koine. lakse je dati 2-3 btc-a za nekretninu nego ziv kes. 1
Jesper23 Posted November 13 Posted November 13 22 hours ago, Eleniko said: Više se isplati investicija u nešto što ti svake godine donosi slično a ne samo pri prodaji. Ja sam ove godine imao bruto prihod 12,5k od 3 meseca izdavanja na moru. Mogao sam još 1-1.5k preko da nisam bio meka srca prema drugarima. Sledeće leto uz božiju pomoć 14-15k mada ako to znači i dodatni stres, može slobodno isto kao ove. Plus braco da si ti na izvoru, pa sam radiš uvođenje turiste i pospremanje iza njih. Većina ljudi nema opciju kao ti cjelogodišnjeg boravka u Grčkoj, što takođe predstalvja problem pošto komplikuje svu logistiku, na sve treba dodati troškove putovanja. Kada bi morao da angažuješ neku ženu da ti radi čišćenje i sve ostalo razlika između bruto i neto zarade ne bi bila toliko značajna. Turizam jeste prava opcija, moj komšija renta na taj fazon u Banja Luci stan i mjesečno prođe oko 600 eura (nadrealno), što mu dođe godišnje 7200 eura (vrv i više obzirom na NG gdje je dan po 120 eura). Takva vrsta uslužne djelatnosti je u zamahu, pa čak i u Srbiji, kolega ima apartman u VB koji mu donosi super prihode, ljeto je razvalio. Opet je imao sreću da ga kupi po cijeni od 1200 eur/m2 i sad ubire plodove, sad je već cijena otišla u nebo. 1
Eleniko Posted November 13 Posted November 13 1 hour ago, Jesper23 said: Plus braco da si ti na izvoru, pa sam radiš uvođenje turiste i pospremanje iza njih. Većina ljudi nema opciju kao ti cjelogodišnjeg boravka u Grčkoj, što takođe predstalvja problem pošto komplikuje svu logistiku, na sve treba dodati troškove putovanja. Kada bi morao da angažuješ neku ženu da ti radi čišćenje i sve ostalo razlika između bruto i neto zarade ne bi bila toliko značajna. Turizam jeste prava opcija, moj komšija renta na taj fazon u Banja Luci stan i mjesečno prođe oko 600 eura (nadrealno), što mu dođe godišnje 7200 eura (vrv i više obzirom na NG gdje je dan po 120 eura). Takva vrsta uslužne djelatnosti je u zamahu, pa čak i u Srbiji, kolega ima apartman u VB koji mu donosi super prihode, ljeto je razvalio. Opet je imao sreću da ga kupi po cijeni od 1200 eur/m2 i sad ubire plodove, sad je već cijena otišla u nebo. mislim da ne bi mogao da se bavim rentom po principu stan na dan ili pak u kraćim intervalima - to bi me sludelo. meni je ipak cilj da ispratim leto koliko mogu i da to ne bude samo kuluk nego i uživanje. zato je minimalan boravak kod mene 7 dana i svako plaća i čišćenje objekta a ne samo smeštaj - pošteno, koliko mene košta. moja žena ume da se zanese pa da to uradi sama ali imamo ženu iz susednog sela, flora makedonka iz resena, 8e na sat - skupo za ovdašnje prilike ali dole nema izbora, kad dođe leto svima je drama da nađu čistačice. moja prijateljica ima objekat sa 4 apartmana, radi i bukinge na kratko, u to ne zalazim sem ako imam neku rupu od par dana između dužih bukinga. i dosta je bitno što sam fokusiran na ta 3 meseca kada uglavnom i završim posao za celu godinu gde ionako nema gostiju na ostrvu pa se mogu dalje posvetiti svome životu. realno, da imam još jedan objekat na placu bio bio totalni car, ne bi ni sekunde mislio o svojoj budućnosti.
Jesper23 Posted November 13 Posted November 13 11 minutes ago, Eleniko said: mislim da ne bi mogao da se bavim rentom po principu stan na dan ili pak u kraćim intervalima - to bi me sludelo. meni je ipak cilj da ispratim leto koliko mogu i da to ne bude samo kuluk nego i uživanje. zato je minimalan boravak kod mene 7 dana i svako plaća i čišćenje objekta a ne samo smeštaj - pošteno, koliko mene košta. moja žena ume da se zanese pa da to uradi sama ali imamo ženu iz susednog sela, flora makedonka iz resena, 8e na sat - skupo za ovdašnje prilike ali dole nema izbora, kad dođe leto svima je drama da nađu čistačice. moja prijateljica ima objekat sa 4 apartmana, radi i bukinge na kratko, u to ne zalazim sem ako imam neku rupu od par dana između dužih bukinga. i dosta je bitno što sam fokusiran na ta 3 meseca kada uglavnom i završim posao za celu godinu gde ionako nema gostiju na ostrvu pa se mogu dalje posvetiti svome životu. realno, da imam još jedan objekat na placu bio bio totalni car, ne bi ni sekunde mislio o svojoj budućnosti. Uvijek se može uraditi još neki objekat ako imaš prostora. Kolega ima ideju da sa 3 apartmana u VB se prebaci na turizam, za početak da to supruga radi u kombinaciji sa brigom o djeci, a ako bude posla i on u cjelosti. Radili su ovo ljeto uslužno pranje i peglanje odjece po VB (samo u sezoni) super zarada, čovjek je bankar po zanimanju, ali mu dokurčilo. Moli bog da mu se sve poklopi pa da zapali u VB. 1
Boksi Posted Friday at 15:24 Posted Friday at 15:24 Prodjoh danas u Rakovici pored bivše IMR-a. I baš sam zbog tekstova u medijima o izgradnji ‘3.500 socijalnih i dostupnih stanova’ obratila pažnju. Lepa ona stara zgrada, baš. Većina je prenela delove iz ovog teksta i pominju IMR. Koga ne mrzi: za eKapiju govorio Milorad Miško Mišković
Recommended Posts