Miki_belavista Posted October 28 Posted October 28 2 hours ago, lord_s said: Neverovatno je sta se, i gde se sve gradi po Novom Sadu. Jos je neverovatnije kakve cene drze/ocekuju za te stanove/lokale Svesce Srbiju i Vojvodinu na 2 city-states - Novi Sad i Beograd dok ce nam oranicu po Vojvodini i rude i ostala prirodna bogatstva (vodu, etc) po Srbiji rasprodati koliko je sad kvadrat u NS?
radisa Posted October 28 Posted October 28 zavisi gde Centar može da ide i preko 3K, obodi grada i ispod 1500.... 1
lord_s Posted October 29 Posted October 29 Ma da, opseg je prilicno veliki, to ispod 1500/kvm moze biti i 1100, 1200/kvm sto je u glavnom po Adicama. Za ne-novosadjane, Adice su bile (bez da omalovazavam i preterujem) slabo razvijen deo poput sela (kuce) koje povrsinski obuhvata prilican deo grada koji ide duz Dunava preko puta Sremske Kamenice pa tamo prema Backoj Palanci (u tom pravcu sa susedne strane). Sada je tamo neverovatna, ali neverovatna divlja gradnja, gde je ionako slabo urbanizovano i sa vrlo slabom i nerazvijenom infrastruturom. Toliko nerazvijenom da neki delovi ni sada nemaju kanalizaciju, kisnice, i slicno. Kako ce to biti nakon sto se izgrade stotine novih zgrada i 'urbanih vila', naselja, ne znam. Nije nista bolje ni u drugim delovima grada, no ko zeli da vidi plastican primer kako se gradi neplanski, nenormalno, neshvatljivo i bez razuma samo neka se provoza Adicama jedan dan. Ali cim se malo pomeri pri 'centralnom' delu grada cene su preko 2000/kvm pa navise, no kada se pogleda, zgrada, kvalitet/godina gradnje, okolina i unaokolo infrastruktura pa u nekim od tih stanova i lokacija koje smo supruga i ja pogledali poslednjih meseci ne bih ziveo pa da meni tacno plate. Ali ocito kupaca ima, onakvih i ovakvih. Agencije/prodavci ne da nemaju strpljenja za pitanja, sugestije, pa i poneke iskrene i dobronamerne kritike u pravcu toga da li je cena realna u odnosu na sta se prodaje - da su vecinom toliko arogantni - 'dobro, nemojte mi trositi vreme i pricati gluposti, ima ko ce kupiti', u tom smislu. 5 1
Miki_belavista Posted October 29 Posted October 29 16 hours ago, radisa said: zavisi gde Centar može da ide i preko 3K, obodi grada i ispod 1500.... ispod Bga,ocigledno.
radisa Posted October 29 Posted October 29 19 minutes ago, Miki_belavista said: ispod Bga,ocigledno. Ima i gde ide preko 5, ali sma mmislio da pričamo o običnim smrtnicima... Da ispod BG, naravno... 1
Sokrat Posted October 29 Posted October 29 2 hours ago, lord_s said: Ma da, opseg je prilicno veliki, to ispod 1500/kvm moze biti i 1100, 1200/kvm sto je u glavnom po Adicama. Za ne-novosadjane, Adice su bile (bez da omalovazavam i preterujem) slabo razvijen deo poput sela (kuce) koje povrsinski obuhvata prilican deo grada koji ide duz Dunava preko puta Sremske Kamenice pa tamo prema Backoj Palanci (u tom pravcu sa susedne strane). Sada je tamo neverovatna, ali neverovatna divlja gradnja, gde je ionako slabo urbanizovano i sa vrlo slabom i nerazvijenom infrastruturom. Toliko nerazvijenom da neki delovi ni sada nemaju kanalizaciju, kisnice, i slicno. Kako ce to biti nakon sto se izgrade stotine novih zgrada i 'urbanih vila', naselja, ne znam. Nije nista bolje ni u drugim delovima grada, no ko zeli da vidi plastican primer kako se gradi neplanski, nenormalno, neshvatljivo i bez razuma samo neka se provoza Adicama jedan dan. Ali cim se malo pomeri pri 'centralnom' delu grada cene su preko 2000/kvm pa navise, no kada se pogleda, zgrada, kvalitet/godina gradnje, okolina i unaokolo infrastruktura pa u nekim od tih stanova i lokacija koje smo supruga i ja pogledali poslednjih meseci ne bih ziveo pa da meni tacno plate. Ali ocito kupaca ima, onakvih i ovakvih. Agencije/prodavci ne da nemaju strpljenja za pitanja, sugestije, pa i poneke iskrene i dobronamerne kritike u pravcu toga da li je cena realna u odnosu na sta se prodaje - da su vecinom toliko arogantni - 'dobro, nemojte mi trositi vreme i pricati gluposti, ima ko ce kupiti', u tom smislu. Kraće rečeno, novosadska Borča
Filozof manijak Posted October 31 Posted October 31 (edited) On 30. 10. 2024. at 21:20, brusli said: Adice su Ledine Telep je isto katastrofa Btw, počeli su radovi sa telepske strane Futoškog puta, Galens naravno, prekoputa rahmetli Jugoalata i Dis-a, gde je ranije bila industrijska zona. Nije mi jasno šta misle da rade se onim uličicama, nema teorije da one mogu izdržati navalu novih stanara i automobila. Edited October 31 by Filozof manijak
ivy Posted November 1 Posted November 1 topionica Milan Vidak...i Grafika je sledeca.. plus na onoj livadi na cosku bul Patrijarha i Futoskog puta,kod Nisove pumpe i ovo gradiliste na Futoskoj koje je vec u toku ladno se vise ne secam sta je bilo tu...Futoska ul plus male ulicice okolo ce biti pakao koji do sada jos nisu bile...
El Guapo Posted November 11 Posted November 11 Otvorio eupravu, da platim ratu za porez, Letos je kupljen stan na istoj opštini, i sada mi se pojavljuje dug samo za novi stan, starog-postojećeg više nema, nešto su zbrljali! Inače, iako sam sve rate plaćao na vreme, svuda mi se pojavljuje neka kamata , treba ipak platiti sve u celosti!
Jesper23 Posted November 12 Posted November 12 (edited) On 31. 10. 2024. at 21:43, Filozof manijak said: Telep je isto katastrofa Btw, počeli su radovi sa telepske strane Futoškog puta, Galens naravno, prekoputa rahmetli Jugoalata i Dis-a, gde je ranije bila industrijska zona. Nije mi jasno šta misle da rade se onim uličicama, nema teorije da one mogu izdržati navalu novih stanara i automobila. Kolega kupio u ulici Tihomira Ostojica (mozda je to Telep, mislim da jeste) stan od 35 kvadrata za cijenu 2400eura/m2 i sad dobio 2800 za taj stan, zgrada je završena, nova i odlično urađena. Ajde 2400 i nekako, ali 2800 je užasno, kaže da je čekao da je mogao dobiti i 3k. Edited November 12 by Jesper23 1
Jesper23 Posted November 12 Posted November 12 (edited) 7 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: malo lo je 14k Sredio je kuhinju i neke ugradbene ormare, tako da nije čistih 14k. Inače cijene izgrađenih nekretnina su dosta veće, ali ja bih opet čekao. Ovako u izgradnji mi je baš davanje para na neviđeno. edit: On je uzeo u izgradnji, tako da je morao da sačeka za povrat novca. Ali solidan vid štednje Edited November 12 by Jesper23
Recommended Posts