Uskebasi Posted October 10 Posted October 10 3 hours ago, brusli said: Cuo sam iz nekog razgovora da u slucaju da ostavinska rasprava nije uradjena, tj ako ste potencijalni naslednik nekretnine, da ne mozete da dobijete povrat PDV-a prilikom kupovine novogradnje, osim ako se ne odreknete nasledstva. Jel zna neko da li je ovo tacno ? I jeste i nije 😁 Imovina na naslednike prelazi u trenutku smrti ostavioca, tako da formalno pravno u momentu kupovine stana si posedovao nekretninu i ne ispunjavaš uslove za povrat pdv. Medjitim, dok ne bude okoncana ostavina nista se formalno nece voditi na tebe, pa ces moci da dobijes potvrdu da ne poseduješ nepokretnost u trenutku kupovine stana. Opet, formalno pravno upotreba javne isprave u koju je unet neistinit sadržaj je krivično delo. Sa vedrije strane, nr verujem da bi se bilo ko ozbiljno bavio time. 1
brusli Posted October 10 Posted October 10 Ostavinska rasprava nije ni pokrenuta, bila korona, nije nista radilo, a posle se "zaboravilo" na to.
jovanovic Posted October 10 Posted October 10 Da li bi neko od advokata mogao da potvrdi napisano? Odricanje od nasledstva u korist jednog od roditelja se zakonski posmatra kao prihvatanje/posedovanje nasledstva koje se naknadno poklanja i kao takvo onemogucava povrat PDV-a prilikom kupovine stana. Da bi se ostvarila mogucnost povrata PDV-a neophodno je odricanje od nasledstva bez navodjenja konkretnog lica i onda ce se po automatizmu predmet nasledstva raspodeliti preostalim zakonskim naslednicima.
Hamlet Strašni Posted October 10 Posted October 10 Tako je. Ako se odrekneš nasledja a imaš decu, deca će naslediti. Doduše ne znam kako bi utvrdili da si se odrekao u nečiju korist osim ako im ne kažeš ili bas eksplicitno pitaju 1
Uskebasi Posted October 10 Posted October 10 1 hour ago, jovanovic said: Da li bi neko od advokata mogao da potvrdi napisano? Odricanje od nasledstva u korist jednog od roditelja se zakonski posmatra kao prihvatanje/posedovanje nasledstva koje se naknadno poklanja i kao takvo onemogucava povrat PDV-a prilikom kupovine stana. Da bi se ostvarila mogucnost povrata PDV-a neophodno je odricanje od nasledstva bez navodjenja konkretnog lica i onda ce se po automatizmu predmet nasledstva raspodeliti preostalim zakonskim naslednicima. Imas tri opcije. Prihvatas, ne prihvatas i prihvatas i ustupas drugom nasledniku. Ovo o cemu pišu je ova treća opcija gde ti formalno prihvatas nasledstvo, postajes vlasnik, pa onda poklanjaš nekome. Zbog toga si evidentiran kao vlasnik, pa cak se placa i porez na poklon (ako ustupas srodniku koji nije u rangu onih za koje je oslobođeno poreza) 1
kud u maglu Simoviću Posted October 26 Posted October 26 bloombergadria: počeo potres na srpskom tržištu nekretnina 3
Shan Jan Posted October 26 Posted October 26 (edited) Sta mu dodju privremeno nastanjeni stanovi? BTW: Quote I na prostoru nekadašnjeg IMT-a predviđena je gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Green Line, na 36 hektara koji će uz tri manje poslovne kule, koje su visine između 112 i 120 metara, i jedne veće visine do 160 metara, imati i 5.000 stanova za 135.000 stanovnika. I to je samo jedan kompleks, krecu slicne kule na mestu Hotela Jugoslavija, kao i prekoputa SIVa. Rusi se zelenilo svuda gde se vidi za nove zgrade, siri se BGH2O na NBG stranu Save... Ima da nas bude milion na NBG. Edited October 26 by Shan Jan
Mel Posted October 26 Posted October 26 15 minutes ago, Shan Jan said: Sta mu dodju privremeno nastanjeni stanovi? BTW: Stan na dan? Inace ne znam kako se vodi moj stan po ovoj klasifikaciji, tamo sam bila recimo 3 dana prosle nedelje, ali nisam prijavljena a prethodni stanari su nadam se odjavljeni. Treba da se prijavim ali srpska klasika - mrzi me da se jos i time bakcem. Quote I to je samo jedan kompleks, krecu slicne kule na mestu Hotela Jugoslavija, kao i prekoputa SIVa. Rusi se zelenilo svuda gde se vidi za nove zgrade, siri se BGH2O na NBG stranu Save... Ima da nas bude milion na NBG. Pisao je radisa nekad kako je bio pre neku godinu cuo da ce centralnu/zapadnu Srbiju da isele u Beograd. Kad sam prvi put cula zvucalo mi je kao tesko lupetanje, sad znam da je taj ko god samo cuo realne informacije. a posto zgrade zidaju a na infrastrukturu samo nakacuju, BG ce biti nas buduci Karachi.
Milosh76 Posted October 26 Posted October 26 2 hours ago, Shan Jan said: 5.000 stanova za 135.000 stanovnika. Ovo je neka greska 1 1
jms_uk Posted October 26 Posted October 26 3 hours ago, Milosh76 said: Ovo je neka greska Nece biti za sledece izbore (27 glasaca po stambenoj jedinici)... 2
lord_s Posted October 28 Posted October 28 (edited) Neverovatno je sta se, i gde se sve gradi po Novom Sadu. Jos je neverovatnije kakve cene drze/ocekuju za te stanove/lokale Svesce Srbiju i Vojvodinu na 2 city-states - Novi Sad i Beograd dok ce nam oranicu po Vojvodini i rude i ostala prirodna bogatstva (vodu, etc) po Srbiji rasprodati Edited October 28 by lord_s 1
Recommended Posts