Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, petaras said:

Da, 30ak% vise nego prosle godine i kod nas...

Hvala

Jezivi su...

Posted

a gde to? koja opština?

na nbgd je viši za oko 10%

Posted

Ovo je opstina Zemun. Ali ako je tacno ovo iz linkovanog teksta i ako sam ja dobro razumeo, ne bi trebalo da zavisi od opstine, vec od starosti zgrade. Sto je starija zgrada, amortizacija (koje vise nema) je bila visa, pa je i razlika veca. 

• Hvala 1
Posted

Сад гледам, локална самоуправа може, а не мора, да утврди стопу амортизације. Гледао сам две базе прописа и у обе је последња одлука Бг о томе из 2015 када је амортизација повећана са 0,8 на 1 посто. 

• 2 weeks later...
Posted

ako se ne varam meni je rešenje za rakovicu (47 m2) godovo isto ko lane. oko 11500.

• 4 weeks later...
Posted
On 9. 7. 2024. at 12:35, Shan Jan said:

Gomila stanova zvrji prazno po BGu. Lako bi se ovo resilo vecim porezom na drugu nekretninu ili bar na nekretninu u kojoj niko ne stanuje.

porez na nekretninu u kojoj ne stanujes je 50% visi.

Posted
1 hour ago, Grunf said:

porez na nekretninu u kojoj ne stanujes je 50% visi.

Технички, порез на некретнину у којој станујеш је 50% мањи, али умањење може само до 20.000 динара да иде. 

• 1 month later...
Posted

baš sam jutros razmišljala o mravima

Posted

Cuo sam iz nekog razgovora da u slucaju da ostavinska rasprava nije uradjena, tj ako ste potencijalni naslednik nekretnine, da ne mozete da dobijete povrat PDV-a prilikom kupovine novogradnje, osim ako se ne odreknete nasledstva.

Jel zna neko da li je ovo tacno ?

Posted

Pitaj pravnike, ali mislim da to ne funkcioniše po principu potencijalnog. Ili si upisan kao vlasnik/suvlasnik ili nisi.

Posted

Da, ali ako je vlasnik preminuo i samo se čeka ostavinska, onda je sasvim moguće da se i to gleda.

Posted

Ne znam moze li to da se vidi, kao dokaz da nemas nekretninu se traze potvrde iz svakog MUP-a gde si imao prebivaliste, ne znam kako bi oni videli da imas neku "pending" ostavinsku raspravu... Ako se ostavinska zavrsi ili bar ako je zapoceta onda mozda mogu da vide...

• +1 1
Posted

Potvrda iz Poreske. 

A ostavinska u BG-u može prilično da se čeka. Sve zavisi koji notar dobije predmet.