Greek Freak Posted July 12 Posted July 12 1 minute ago, petaras said: Da, 30ak% vise nego prosle godine i kod nas... Hvala Jezivi su...
kud u maglu Simoviću Posted July 12 Posted July 12 a gde to? koja opština? na nbgd je viši za oko 10%
Greek Freak Posted July 12 Posted July 12 Ovo je opstina Zemun. Ali ako je tacno ovo iz linkovanog teksta i ako sam ja dobro razumeo, ne bi trebalo da zavisi od opstine, vec od starosti zgrade. Sto je starija zgrada, amortizacija (koje vise nema) je bila visa, pa je i razlika veca. 1
Hamlet Strašni Posted July 12 Posted July 12 Сад гледам, локална самоуправа може, а не мора, да утврди стопу амортизације. Гледао сам две базе прописа и у обе је последња одлука Бг о томе из 2015 када је амортизација повећана са 0,8 на 1 посто.
đorđe geprat Posted July 24 Posted July 24 ako se ne varam meni je rešenje za rakovicu (47 m2) godovo isto ko lane. oko 11500.
Popular Post Eleniko Posted August 21 Popular Post Posted August 21 Juče nam je stigao još jedan važan buking tako da smo produžili sezonu koja će na kraju trajati od 20.6 do 14.9. Za većinu rentijera na ostrvu bude upola kraća, od sredine jula to kraja avgusta ali imamo stalne goste koji vole ostrvo van sezone i jeftinije. Najvažnija vest je da 2 ovakve sezone potpuno vraćaju investiciju. Ovome se nismo nadali. 11
Grunf Posted August 21 Posted August 21 On 9. 7. 2024. at 12:35, Shan Jan said: Gomila stanova zvrji prazno po BGu. Lako bi se ovo resilo vecim porezom na drugu nekretninu ili bar na nekretninu u kojoj niko ne stanuje. porez na nekretninu u kojoj ne stanujes je 50% visi.
Hamlet Strašni Posted August 21 Posted August 21 1 hour ago, Grunf said: porez na nekretninu u kojoj ne stanujes je 50% visi. Технички, порез на некретнину у којој станујеш је 50% мањи, али умањење може само до 20.000 динара да иде.
brusli Posted October 10 Posted October 10 Cuo sam iz nekog razgovora da u slucaju da ostavinska rasprava nije uradjena, tj ako ste potencijalni naslednik nekretnine, da ne mozete da dobijete povrat PDV-a prilikom kupovine novogradnje, osim ako se ne odreknete nasledstva. Jel zna neko da li je ovo tacno ?
Boksi Posted October 10 Posted October 10 Pitaj pravnike, ali mislim da to ne funkcioniše po principu potencijalnog. Ili si upisan kao vlasnik/suvlasnik ili nisi.
goofs Posted October 10 Posted October 10 Da, ali ako je vlasnik preminuo i samo se čeka ostavinska, onda je sasvim moguće da se i to gleda.
petaras Posted October 10 Posted October 10 Ne znam moze li to da se vidi, kao dokaz da nemas nekretninu se traze potvrde iz svakog MUP-a gde si imao prebivaliste, ne znam kako bi oni videli da imas neku "pending" ostavinsku raspravu... Ako se ostavinska zavrsi ili bar ako je zapoceta onda mozda mogu da vide... 1
Boksi Posted October 10 Posted October 10 Potvrda iz Poreske. A ostavinska u BG-u može prilično da se čeka. Sve zavisi koji notar dobije predmet.
Recommended Posts