July 6, 20204 yr Turbo folk, Jezda, Dafina, kriminal, Arkan, hiperinflacija... unistenje srednje klase... i tako dalje...
July 6, 20204 yr 6 minutes ago, goofs said: Samo jedan je nebeski narod Mislim da je ovo samo jedna vrlo ocigleda posledica sistematskog zatupljivanja nacije u poslednjoj deceniji a mozda i duze. Pratim ja dosta te grupe na fejsu vezane za Grčku i stvar je prilično prosta. Ljudi rade za 250-300 evra mesečno i žive nekim dosadnim životom cele godine pa im je glavni događaj u godini odlazak u Grčku na more 2 nedelje jer to je ono što sebi mogu da priušte a sto im cini zadovoljstvo. Što bi jedan moj drugar rekao želja prosečnog srbina je jugo i Grčka u maju/septembru. U ovoj situaciji kad su se otvorile granice i sa ovom pričom u poslednjih 2 meseca ljudi su pomislili da je sve ok i da mogu na more. E sad ispada da su oni koji su među prvima otišli bili najpametniji, bezbedniji su od korone u Grčkoj nego kod nas gde se virus širi bez kontrole.
July 6, 20204 yr Cisto sumnjam da sa 250-300 evra idu 2 nedelje u Grcku. Nije da se ne mogu izvesti takve egzibicije ali mislim da ovakva samozivost nema veze sa novcem. To je jednostavno karakteristika ljudi iz Srbije, samozivost, bahatost i neopravdano samopouzdanje.To su ljudi koji su u stanju da zajebavaju kasirke za najmanju glupost jer jbg tamo je pisalo 40 dinara a na kasi izaslo 44 i to je ogroman problem. Verujem da ovi jadni carinici znaju sa kim imaju posla i da im je lakse da ih sve puste nego da se im ove zene dusu vade 4 sata.
July 6, 20204 yr Drustvo, znam da BGD->USA nije uobicajen smer puta u ovom trenutku, ali mozda cemo morati da dovodimo baku (srpska drzavljanka, ima USA turisticku vizu) u sledecih desetak dana... Pretpostavljam da je (sem ludacki kratkih konekcija u Istanbulu) jedina validna opcija AirSerbia direktno BEG-JFK? Takodje, ima li neko preporuku za putno osiguranje koje pokriva (bar do izvesne cifre) lecenje od korone - koliko cujem, Dunav ne pokriva Ameriku?
July 6, 20204 yr 8 minutes ago, papapavle said: Drustvo, znam da BGD->USA nije uobicajen smer puta u ovom trenutku, ali mozda cemo morati da dovodimo baku (srpska drzavljanka, ima USA turisticku vizu) u sledecih desetak dana... Pretpostavljam da je (sem ludacki kratkih konekcija u Istanbulu) jedina validna opcija AirSerbia direktno BEG-JFK? Takodje, ima li neko preporuku za putno osiguranje koje pokriva (bar do izvesne cifre) lecenje od korone - koliko cujem, Dunav ne pokriva Ameriku? Da li uopste moze sa turistickom vizom da se udje u USA sada?
July 6, 20204 yr Dobro pitanje; nigde ne mogu da nađem eksplicitno da ne može da se uđe (preko EU/Šengena valjda ne može, ni u tranzitu, sem ako nemaš USA pasoš ili zelenu), što valjda znači da može... Ima li neko iskustva iz prve ruke? https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/ea/covid-19-visa-services-and-restrictions.html Edited July 6, 20204 yr by papapavle
July 6, 20204 yr https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=07&dd=06&nav_category=167&nav_id=1704099 Milo dingospo covek..nece da se zajebava sa boranijom.
July 6, 20204 yr 3 minutes ago, SNARC said: https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=07&dd=06&nav_category=167&nav_id=1704099 Milo dingospo covek..nece da se zajebava sa boranijom. Ma da, jedina muka je što procentualno imaju veći broj novozaraženih od nas. Samo nek' prebacuje problem na Srbiju, sigurno će im to pomoći u borbi protiv epidemije.
July 6, 20204 yr 11 hours ago, samo_opusteno said: Cisto sumnjam da sa 250-300 evra idu 2 nedelje u Grcku. Nije da se ne mogu izvesti takve egzibicije ali mislim da ovakva samozivost nema veze sa novcem. To je jednostavno karakteristika ljudi iz Srbije, samozivost, bahatost i neopravdano samopouzdanje. To su ljudi koji su u stanju da zajebavaju kasirke za najmanju glupost jer jbg tamo je pisalo 40 dinara a na kasi izaslo 44 i to je ogroman problem. Verujem da ovi jadni carinici znaju sa kim imaju posla i da im je lakse da ih sve puste nego da se im ove zene dusu vade 4 sata. Cenim da ti nisi video u zivotu nikakve turiste osim srpskih.
July 6, 20204 yr Dakle zabranjeno za sirotinju iz Srb,a dozvoljeno za rumune i britance koji imaju dnevno mnogo vise zarazenih i mrtvih od nas.Pametnom dosta...
July 6, 20204 yr 2 minutes ago, Niveamen said: Dakle zabranjeno za sirotinju iz Srb,a dozvoljeno za rumune i britance koji imaju dnevno mnogo vise zarazenih i mrtvih od nas.Pametnom dosta... Uk ima skoro 70 miliona stanovnika a danas je imala svega dupli broj zarazenih od Srbije
July 6, 20204 yr ljudi mi smo ovo zeznuli big tajm (ko i sve drugo shto smo zeznuli) i prvo bez obzira prvo prema sebi. pa tek onda sve drugo.
July 6, 20204 yr 8 minutes ago, Tsai said: Uk ima skoro 70 miliona stanovnika a danas je imala svega dupli broj zarazenih od Srbije Plus što ima najezdu naših. Pitanje je koliko Englezi sada hrle u Grčku. Nasumično testiraju na granici i hvataju prosek. Moram priznati da sam zaprepašćen time kako se ludi Grci dobro bore protiv virusa od samog početka.