Jump to content

Putovanja i odmori u godinama Korone

Featured Replies

Grci zvanično zatvaraju granicu za građane Srbije.

Mera stupa na snagu u ponoć.

Sent from fav toy

• Replies 1.9k
  • Views 167k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• u britainiji pakao! narod ne moze u spaniju, grcku, na maltu ili gde god drugde idu pa letuju okokuce. i ponasaju se onako kako su navikli da se ponasaju po inostranstvu.   krenuo bashibozlu

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Hesen u Nemackoj, mislim mozete misliti kakav je to pozeljni raj u odnosu na toplu Grcku i spanska ostrva, sa svojim jezercima-baricama koje nas troje izistinski volimo - od kraja juna do sredine avgu

Posted Images

Grčka od sutra ujutru u 6h zatvara granice za državljane Srbije, potvrdio je za N1 ministar Rasim Ljajić.

Grčka je donela ovu odluku zbog epidemiološke situacije u Srbiji i velikog broja testiranih ljudi iz Srbije u Grčkoj koji su pozitivni.

Kako N1 saznaje, turistima iz Srbije koji se trenutno nalaze u Grčkoj omogućeno je da završe svoje aranžmane.

http://rs.n1info.com/Vesti/a616628/Grcka-od-sutra-zatvara-granice-sa-drzavljane-Srbije.html

pozitivni na random testu jedan iz svakog nekog automobila? u populaciji koja se smatrala sposobnom za putovanje? :unsure:

mozda treba na tu statistiku da obratimo paznju?

A koliko juče je bila vest da je testirano 250 turista i svi negativni :D Jbg, paralelni univerzum koji si stvorio kod sebe ne mora da postoji i na drugim mestima.

Možda stvarno ne bi bilo loše da izvezemo što je moguće više turista pa da ih tamo negde testiraju, imali bismo jasniju sliku o razmerama epidemije u Srbiji.

11 minutes ago, Halvard said:

A koliko juče je bila vest da je testirano 250 turista i svi negativni :D

Veliko je pitanje koliko to ima veze sa Srbijom.

Vlasti Grčke saopštile su da je prvih 250 testova na korona virus koji su sprovedeni među turistima juče, prvog dana po otvaranju granica za masovni turizam, dali negativne rezultate, objavio je Grik riporter.

Testiranje je juče sprovedeno na aerodromu Heraklion na Kritu među oko 6.500 turista sa oko 235 međunarodnih letova.

https://nova.rs/region/grcka-negativno-prvih-250-testova-turista-od-juce/

45 minutes ago, gospa buba said:

pozitivni na random testu jedan iz svakog nekog automobila? u populaciji koja se smatrala sposobnom za putovanje? :unsure:

mozda treba na tu statistiku da obratimo paznju?

rece poznanica kojoj je sestra lekar u nekoj londonskoj bolnici da su oni u jednom trenutku zvanican broj mnozili sa 25, da bi otprilike shvatili razmere sirenja. jeste prica iz cetvrte ruke, ali mi dosta lici na nasu situaciju - bar odavde odakle ja gledam.

Just now, Aleksija said:

rece poznanica kojoj je sestra lekar u nekoj londonskoj bolnici da su oni u jednom trenutku zvanican broj mnozili sa 25, da bi otprilike shvatili razmere sirenja. jeste prica iz cetvrte ruke, ali mi dosta lici na nasu situaciju - bar odavde odakle ja gledam.

ako je iz doba najsmeshnijeg virusa kod njih, moze da zalichi.

6 minutes ago, vememah said:

Veliko je pitanje koliko to ima veze sa Srbijom.

https://nova.rs/region/grcka-negativno-prvih-250-testova-turista-od-juce/

Ali je bilo i ovo.

https://www.glas-javnosti.rs/vesti/dve-turistkinje-iz-srbije-koje-su-otisle-na-skijatos-pozitivne-su-na-korona-virus-9421

Srpkinje na Skijatosu, koje su na to grčko ostrvo doputovale prvim letom za tu destinaciju u ovoj sezoni, pozitivne su na korona virus i one imaju lakšu kliničku sliku, nezvanično je potvrđeno za domeće medije.

Sto se Nemacke i stranaca tice: u nasem zdravstvenom uredu (ne znam sta je Gesundheitsamt po naski?) su mi rekli da uopste ne prihvataju sve testove kao dokaz da je neko negativan, tako da treba obratiti paznju na te stvari. Sta je tacno bitno i koja su mesta gde se test moze odraditi - najbolje da svako pita u svom okrugu. Takdje su rekli da lekar opste prakse treba da pregleda novopristiglu osobu i da se taj izvestaj salje zajedno sa rezultatom testa na mejl (sve ovo ako osoba i svi sa njom nece u karantin na dve nedelje). Nesto  sumnjam da se to kontrolise, ali eto.

Đe nas puštaju,da planiram kupanje?:fantom:

Znam za Švecku al je more ladno,a u Hrvatsku neću.:fantom:

Ima li još nešto?

Balaton :fantom:

Ja pre 15 minuta rezervisao hotel u Bugarskoj, u Sunčevom bregu, za kraj avgusta i početak septembra. Rezervisao sam preko Bookinga, i odlična stvar je što mogu da otkažem bez ikakvih penala do 21. avgusta u 23:59, a trebao bih da se čekiram u hotel 23. avgusta + plaćam sve tamo. Valjda neću koristiti opciju otkazivanja...  

1 hour ago, I*m with the pilots said:

Sto se Nemacke i stranaca tice: u nasem zdravstvenom uredu (ne znam sta je Gesundheitsamt po naski?) su mi rekli da uopste ne prihvataju sve testove kao dokaz da je neko negativan, tako da treba obratiti paznju na te stvari. Sta je tacno bitno i koja su mesta gde se test moze odraditi - najbolje da svako pita u svom okrugu. Takdje su rekli da lekar opste prakse treba da pregleda novopristiglu osobu i da se taj izvestaj salje zajedno sa rezultatom testa na mejl (sve ovo ako osoba i svi sa njom nece u karantin na dve nedelje). Nesto  sumnjam da se to kontrolise, ali eto.

Prekjuče su mi stigli baba i deda avionom na FRA iz BEG i testirali su se direktno na aerodromu. Zdravstveni ured u Wiesbadenu je priznao rezultate te oni ne moraju u karantin - mi smo pre testiranja pitali da li priznaju rezultate. 

8 minutes ago, Boycie said:

Prekjuče su mi stigli baba i deda avionom na FRA iz BEG i testirali su se direktno na aerodromu. Zdravstveni ured u Wiesbadenu je priznao rezultate te oni ne moraju u karantin - mi smo pre testiranja pitali da li priznaju rezultate. 

Da, tako je, Fraportovi testovi su priznati. Ima i na Uniklinik i u manjim gradovima oko Frankfurta u tzv. Covid ambulantama. Prednost testiranja na aerodromu je sto tamo radi i nedeljom, u svim ovim ostalim mora da se ceka ponedeljak u slucaju da neko stigne tokom vikenda. A da li su ih tamo pregledali vec, ili ste to preskocili?

Nego kako su ti dosli baba i deda, imaju neku boravisnu dozvolu? (moze i na pm)

Edited by I*m with the pilots

Background Picker
Customize Layout