Jump to content

Putovanja i odmori u godinama Korone

Featured Replies

e, da. ako nameravaš da se vratiš onda računaj na neke (karantinske) turbulencije u julu... ali sve će to da se sredi do avgusta

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

• Replies 1.9k
  • Views 167.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• u britainiji pakao! narod ne moze u spaniju, grcku, na maltu ili gde god drugde idu pa letuju okokuce. i ponasaju se onako kako su navikli da se ponasaju po inostranstvu.   krenuo bashibozlu

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Hesen u Nemackoj, mislim mozete misliti kakav je to pozeljni raj u odnosu na toplu Grcku i spanska ostrva, sa svojim jezercima-baricama koje nas troje izistinski volimo - od kraja juna do sredine avgu

Posted Images

Stigoh u Nemačku, dve granice, dve kontrole. Niko karantin pomenuo nije, mada ću ga se ja naravno pridržavati. U Minhenu nisam mogao da vidim osobu bez maske, bukvalno sam tražio da fotkam bar jednu osobu bez maske. U Frankfurtu odnos 70/30 u korist maski, u prevozu svi. 

Biće zanimljivo da li će se otvoriti za non-essential travel od 1. jula.

16 minutes ago, Mos said:

Stigoh u Nemačku, dve granice, dve kontrole. Niko karantin pomenuo nije, mada ću ga se ja naravno pridržavati. U Minhenu nisam mogao da vidim osobu bez maske, bukvalno sam tražio da fotkam bar jednu osobu bez maske. U Frankfurtu odnos 70/30 u korist maski, u prevozu svi. 

Biće zanimljivo da li će se otvoriti za non-essential travel od 1. jula.

Nisu ti rekli da se javis lokalnom dispanzeru? Ako si isao kolima granice nema pa nije bilo kog da ti kaze. Koliko ja znam kad sletis daju ti papir sa uputstvima.

Jok. Baš ništa, čekirali vizu, sve ok i šibaj. Kažem, svakako ću poštovati karantin. Jedino se razmišljam da li da odem na testiranje pre isteka 2 nedelje ili ne. 

Išao noćnim vozom iz Budimpešte.

Razmisljamo da dodjemo u drugoj polovini jula u Srbiju na mesec dana. Videcemo vec kakva ce biti situacija, ali karte vec imamo. U principu, isli bismo u izolaciju na neko vreme po dolasku. Ali, da li postoji nacin da se osoba koja dodje iz inostranstva testira kad dodje? Ili nema testa bez simptoma?

Trenutno nema testa ni sa simptomima ukoliko nisu dovoljno zajebani. Čujem da su poneki uspeli da potegnu veze (jebem ti život u ovoj zemlji :laugh:) al to je to. 

Ne znam da l se može testirati u privatnim klinikama, bile su neke priče da neće moći, al ne mogu da nađem sada vest da potvrdim.

Sta je sa mogucnoscu da se testira neko ko bi hteo da putuje (dakle misli da je zdrav)?

Pre oko tri nedelje je u Batutu to uspela da uradi moja drugarica, inače studentkinja (tako da džaba), samo su je pitali gde putuje. Ne znam šta je aktuelno sada, verovatno treba pozvati i pitati.

Eno na vocapu @rennekaze da ce danas da ide da se testira o svom trosku, pa moze da prenese iskustava

Vjerojatna promjena režima na granicama sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom

Autor: Vijesti/IMS/P.F./HRT
23. 06. 2020.   prije 38 minuta

O režimu na granicama s BiH i Srbijom, izjavu dao voditelj nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Davor Božinović.

- Sutra imamo sastanak stožera i vjerojatno ćemo donijeti odluku kojom ćemo promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kad je u pitanju putovanje državljana Kosova i Sjevrne Makedonije.

https://vijesti.hrt.hr/627337/vjerojatna-promjena-rezima-na-granicama-sa-srbijom-bih-i-crnom-gorom

Jedan jutros išao u Budimpeštu, ni naši ni Madžari ga ništa nisu pitali, pogledali pasoš i ćao zdravo. Ista priča i popodne kad se vraćao.

19 hours ago, vememah said:

Svi iz BiH i Srbije moraju u samoizolaciju

Utvrđuje se poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obveza se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz navedene zemlje. Sve osobe koje dolaze ih tih zemalja, bez obzira na državljanstvo.

A pozitivnan test? Kako da saznam(o) znači li to nešto?

9 minutes ago, InvisibleLight said:

Svi iz BiH i Srbije moraju u samoizolaciju

Utvrđuje se poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obveza se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz navedene zemlje. Sve osobe koje dolaze ih tih zemalja, bez obzira na državljanstvo.

Moze link za ovo?

Background Picker
Customize Layout