February 8, 20223 yr 3 minutes ago, James Marshall said: Magni pisces in profundo mari vivunt. jel to u smislu da nepoznato zivi u dubini ili da se shareni bogova bashta?
February 8, 20223 yr Just now, radisa said: Bonus penis pax in domus... Tako sam i ja mislio pre gimnazije, ali u stvari je "Penis bonus pax domi" pošto je "domi" lokativ od "domus"... Edited February 8, 20223 yr by Jeremija
February 8, 20223 yr 1 minute ago, Jeremija said: Tako sam i ja mislio pre gimnazije, ali u stvari je "Penis bonus pax domi" pošto je "domi" lokativ od "domus"... E jbg, ja sma imao dva iz latinkog, a i to malo što sam znao za 2 sam zaboravio... :(
February 8, 20223 yr Just now, radisa said: E jbg, ja sma imao dva iz latinkog, a i to malo što sam znao za 2 sam zaboravio... :( Ja sam jako loše počeo sa latinskim, medjutim profesorka (koja je inače bila stroga) me je volela i imala strpljenja, tako da sam brzo uhvatio priključak, i non-stop se javljao da pokažem znanje, ne samo da bih se na taj način zahvalio ženi, već i da bi iziritirao (i terorisao) drugu decu. Posle mi dosadilo...
February 8, 20223 yr Koji se to mentoli osecaju terorisano jer se neko drugi javlja da odgovori i to jos na latinskom. U najmanju ruku treba da su srecni sto ne moraju oni da se smaraju.
February 8, 20223 yr Just now, Lezilebovich said: Koji se to mentoli osecaju terorisano jer se neko drugi javlja da odgovori i to jos na latinskom. U najmanju ruku treba da su srecni sto ne moraju oni da se smaraju. To možda negde drugde i sada, ali u gimnaziji je onda vladala velika kompetitivnost... Sećam se jednom mi je profesorka dala da predajem nešto iz geografije, ne mali broj me gledao sa zlobom.
February 8, 20223 yr 1 minute ago, Milošica said: @Jeremija Jel te interesuju inace u zivotu te neke misteriozne stvari? Interesovalo me je osamdesetih, tad sam i iščitao ogromnu količinu "relevantne" literature. Sad baš i ne...
February 8, 20223 yr 33. treća strana ovog topika ublažava većinu psiholoških posledica pandemije za samo desetak minuta. a u latinskom jeziku ne postoji padež lokativ