Pokojni Ruxin Posted November 12, 2020 Posted November 12, 2020 calavero ja planiram da kupim xbox zbog game passa, a i burazer svakako gleda ps5 pa ćemo se pokrijemo jel nije grdan zajeb? 1
Pramheda Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 Gledao sam ona poređenja PS 5 i Xbox Series X i nekako mi PS 5 deluje superiornije. Je l' može neko da mi iskreno kaže po čemu je XBSX bolji, pošto počinjem da mislim da sam nailazio na plaćene članke koji favorizuju PS 5 lol
Mil@n Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 (edited) Savet koji definitivno treba razmotriti je nekupovina inicijalnih konzola koje uglavnom imaju solidan broj problema koji mahom budu otklonjeni sa kasnijim verzijama. Pogledati samo genezu PS4... Od debeljuce, pa do slima, pregrevanje, ventilator koji se čuje kao avionski propelet, itd, itd... Edit: dok sam tu, imam account za PS4 sa fifa 19, pes 19, nba 19, dao bi za tri crvene. Možete ga deliti sa nekim i tako i podeliti troškove kupovine Edited November 16, 2020 by Mil@n
Pramheda Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 A jbg, meni se ne čeka, ja sam prespavao PS4 generaciju igrica, toliko toga treba nadoknaditi.
Pokojni Ruxin Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 (edited) nije xbox bolji, komplikovano pitanje. približno je isti đavo hardverski, s tim da ps5 ima mnogo impresivniji kontroler. ali ove generacije se može reći da konzole imaju različit use case. "ozbiljni" gejmeri koji već imaju ozbiljne kompove i jure konzolu zbog eksluziva će očigledno da uzmu ps5 jer xbox bukvalno više nema eksluzive koliko ja znam, sve što izađe će biti i na kompu. za filthy casuals i one koji baš i nisu više gejmeri a voleli bi biti () xbox kao primarna igračka mašina je verovatno najpovoljniji i ugodniji način da se isprati sledećih 5-7 godina gejminga, a i prethodnih 15-20. za mene je backward compatibility big selling point, jer sam dosta toga propustio što želim nadoknaditi. a xbox podržava koliko znam praktično sve sa xbox one i 360, pa čak i solidan broj naslova sa originalnog xboxa. čak i kontroler sa prethodne generacije radi na ovoj, što mi se ako ništa drugo sviđa kao politika firme. ali pravi razlog zašto se gleda xbox je gamepass ultimate. netflix za video igre. plaćaš $15/mo za rotirajući library od 100+ igara, uz sve igre microsoft studija na launch dayu. a ms je skoro pokupovao bethesdu i još gomilu još nekih manjih studija, tako da se polako proširuje definicija ms studija. ms vrlo puca na taj gamepass, konzole su praktično usputne sad. to je što se kaže trenutno daleko najbolji value proposition u gejmingu. ali opet ce filthy casuals da izvuku daleko više milja iz tog dila pretpostavljam, jer ozbiljni gejmeri verovatno nisu toliko zagrejani za stare naslove jer su već odigrali sve što ih zanimalo. za mene koji ne gejmujem već neke 3 godine ideja da za $15 mesečno uvek imam šta da igram zvuči fantastično, plus odlična prilika da se nadoknadi dosta toga propuštenog. ko ne planira skoro da se prebacuje na 4k TV ovo sve važi i za seriju s, koja je za $300 insane value kao game pass mašina. Edited November 16, 2020 by Pokojni Ruxin 2 2
Time Crisis Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 1 hour ago, Pramheda said: Gledao sam ona poređenja PS 5 i Xbox Series X i nekako mi PS 5 deluje superiornije. Je l' može neko da mi iskreno kaže po čemu je XBSX bolji, pošto počinjem da mislim da sam nailazio na plaćene članke koji favorizuju PS 5 lol Sama konzola nije toliko bitna, bitno je kakve te igre zanimaju, gledaj kakav je izbor igara pa prema interesu i izaberi 1
Pramheda Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 Momci, hvala vam! Moraću da razmislim, imam vremena svakako. Sad me zaintrigiralo ovo oko XB i tom velikom bibliotekom igrica, baš zato što sam prespavao Ps4/Xb One generaciju.
Pokojni Ruxin Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 (edited) samo da dodam da ps5 za razliku od ps4 jeste backward kompatibilan (thank fuck), ali samo sa ps4 naslovima (i to sa većinom naslova). ali koliko ja znam microsoft je dosta ozbiljniji na tom polju, i bukvalno ima tim koji ide redno i optimizuje stare igre. a što se tiče prethodne generacije sony se uplašio malo gamepassa pa daje 24 igre sa ps4 uz playstation plus pretplatu spisak u spojleru Spoiler Bloodborne Days Gone Detroit: Become Human God of War Infamous Second Son Ratchet and Clank The Last Guardian The Last of Us Remastered Until Dawn Uncharted 4: A Thief’s End Batman: Arkham Knight Battlefield 1 Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles Edition Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Fallout 4 Final Fantasy XV Royal Edition Monster Hunter: World Mortal Kombat X Persona 5 Resident Evil 7 biohazard Edited November 16, 2020 by Pokojni Ruxin
Grandilof Posted November 17, 2020 Posted November 17, 2020 1 hour ago, Pokojni Ruxin said: samo da dodam da ps5 za razliku od ps4 jeste backward kompatibilan (thank fuck), ali samo sa ps4 naslovima (i to sa većinom naslova). ali koliko ja znam microsoft je dosta ozbiljniji na tom polju, i bukvalno ima tim koji ide redno i optimizuje stare igre. a što se tiče prethodne generacije sony se uplašio malo gamepassa pa daje 24 igre sa ps4 uz playstation plus pretplatu spisak u spojleru Reveal hidden contents Bloodborne Days Gone Detroit: Become Human God of War Infamous Second Son Ratchet and Clank The Last Guardian The Last of Us Remastered Until Dawn Uncharted 4: A Thief’s End Batman: Arkham Knight Battlefield 1 Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles Edition Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Fallout 4 Final Fantasy XV Royal Edition Monster Hunter: World Mortal Kombat X Persona 5 Resident Evil 7 biohazard Mozda su se uplasili, ali isto tako morali su i nesto da ponude jer igre za PS5 se ocekuju tek tokom sledece godine. Realno PS5 je u ovom trenutku bolja kupovina, na duze staze mozda bude Xbox. Naravno ima tu jos milion sitnih faktora sto je navedeno vec, naravno od naslova sta ti se svidja, da li si ranije imao Xbox ili PS i tako dalje...
Zabalujev Posted November 17, 2020 Posted November 17, 2020 Novu konzolu sigurno neću kupovati još godinu dana. Verovatno ću da sačekam GTA 6 kad bude, pa ćemo da vidimo. Pošto imam PS4, to me vuče na PS5 stranu, mada me ta kompatibilnost i ne pogađa nešto. Nije da nešto puno stižem da igram - 4, 5 naslova godišnje, pa me odbija pomisao da plaćam bilo kakvu pretplatu za igranje. Opet, što više gledam, MS ekosistem mi se sve više dopada, a i red bi bio probati te XBox ekskluzive u nekom trenutku. Videćemo šta će na kraju da ispadne.
Pramheda Posted November 17, 2020 Posted November 17, 2020 Ne bih ni ja kupovao da imam PS4, ovako mi je kec na deset ili kako se već kaže lol Bogami, biće neizvesna trka do samog kraja. Ja sam po prirodi jako nestrpljiva osoba i na kraju će presuditi dostupnost konzole u prodaji. XB nisam ni razmatrao, ali su me neke stvari baš zaintrigirale. Inače, obe konzole su mi estetski odvratne, malo odvratniji PS5.
Azdaja Posted November 17, 2020 Posted November 17, 2020 Ja da nemam PS4 sa još barem 20ak igrica na čekanju išao bih na Xbox mislim da su konačno skapirali šta treba da urade da stignu Japance
omiljeni Posted November 17, 2020 Posted November 17, 2020 a zbog čega je epic objavio da će fortnite biti ograničen na 60fps i na novoj generaciji konzola? Sa 120 fps bi morali da prave previše kompromisa u grafici, pa su u fazonu dosta vam je i 60 ali će sve dosta lepše da izgleda nego do sada?
Recommended Posts