May 16, 20205 yr Nisam u toku, jel može kod nas da se na svoju ruku uradi test kod nekog privatnog lekara?Ne
May 16, 20205 yr jbg. brat bolestan treci dan a iskulirali ga za test iako kaze da nikad jace simptome gripa nije imao
May 16, 20205 yr Just now, Caligula said: Na osnovu ocinjeg vida, je li u poslednjih nedelju dana veci priliv pacijenata sa respiratornim problemima ili ne. @steins kapiram ja to, ali racunam na neku lekarsku intuiciju/ocinji vid, vec objasnih gore ma nemoguće je - medicinska dokumentacija je haos, pacijenti se vode pod različitim dijagnozama, neki pacijenti se s mene pa na uštap pojavljuju na spiskovima i nestaju - u zavisnosti da li će odredjena interesna grupa to proglasiti tajnom, medicinski radnici rade po grupama koje izmedju sebe gotovo nemaju kontakt, testiranje se pretvorilo u masivan cirkus gde se ne zna ko pije a ko plaća - pojedini pacijenti se testiraju po 4,5 puta, a drugi se i ne testiraju, testira se red PCRom red onim nesrećnim brzim testovima koji se fantomski pojavljuju i nestaju po nekoliko puta dnevno, zaštitne opreme ima pa nema pa ima,............... Trebalo bi da se broj pacijenata smanjuje, pošto se realno smanjuje broj korisnika COVID centra, ali gotovo svaki dan čuješ abrove da je na nekom odeljenju ili klinici potvrdjen neki slučaj - npr priča se da se napravilo neko žarište na VMA, ali nigde nema pouzdane informacije - ne bi se ni ovo znalo da nije jedan od vojnih osiguranika dopao civilne bolnice.....
May 16, 20205 yr Steins, šta bi sa onom osobom za koju si rekao da je bolesna (valjda iz KG), a koje nije bilo u statistici za taj dan? Da nije ušla u spisak pod nekim drugim gradom, prema adresi iz lk, ili tako nešto?
May 16, 20205 yr 15 minutes ago, ToniAdams said: jbg. brat bolestan treci dan a iskulirali ga za test iako kaze da nikad jace simptome gripa nije imao Pa šta im je sad famozna "definicija slučaja" ako čoveka sa simptomima ne testiraju
May 16, 20205 yr uzas. a gde ti je brat? sto vise tecnosti, pilece supice one kokosije, onaj otrov knarov i da odmara. i ako ima c i d da roka a ja bih odmah antibiotike za svaki slucaj. Edited May 16, 20205 yr by mustang
May 16, 20205 yr u beogradu je. sad je vec treci dan i kaze mi da je bolje. frka je samo sto ima dvoje male dece, ova mladja ima mesec dana. al valjda nece na klince i ako je ovo sranje.
May 16, 20205 yr Testiraju 6000 ljudi, a ne testiraju coveka sa simptomima?!? Ne kapiram sta im to znaci i zasto su odbili da ga testiraju kad na sav glas objavljuju kako svako makar i sa najblizim simptomima treba da se obavezno javi lekarau. Sta reci.
May 16, 20205 yr 1 hour ago, renne said: 3 hours ago, ToniAdams said: Nisam u toku, jel može kod nas da se na svoju ruku uradi test kod nekog privatnog lekara? Ne A čekaj, ipak su uveli onaj test za 6000 dinara za ljude koji ulaze u zemlju a ti sa boravkom u Srbiji imaš simptome i ne možeš da uradiš isti taj test?!
May 16, 20205 yr 1 hour ago, Tihajeza said: Steins, šta bi sa onom osobom za koju si rekao da je bolesna (valjda iz KG), a koje nije bilo u statistici za taj dan? Da nije ušla u spisak pod nekim drugim gradom, prema adresi iz lk, ili tako nešto? Ne znam. Nisam uspeo da saznam. Moguće je da je u nekoj drugoj statistici. Rekoh vam već da postoji veliki cirkus sa tim statistikama, i da se one menjaju na dnevnoj bazi. 1 hour ago, ToniAdams said: u beogradu je. sad je vec treci dan i kaze mi da je bolje. frka je samo sto ima dvoje male dece, ova mladja ima mesec dana. al valjda nece na klince i ako je ovo sranje. Ne brini. Prvo, deca generalno bolje podnose virus, drugo, mislim da su šanse da se zaraze negde oko 12% i treće, generalno su slučajevi sve lakši i lakši - zašto je to tako, pojma nemam.
May 16, 20205 yr Meni je keva danas, posle vise od 3 nedelje otpustena iz Pancevacke bolnice. Virus je pokupila (i zarazila sestrine klince, koji su u medjuvremenu proveli desetak dana na Misovicu ko da im nije nista) u Valjevskoj bolnici dok je isla na dijalizu. Iz njene grupe od 7oro, koji su redovno isli valjda dvaput nedeljno na dijalizu, 4oro je zavrsilo na Novom groblju od Konrada. Kad su nju uputili za PA, mislila je da je put u jednom pravcu, srecom sve se dobro zavrsilo.