May 14, 20205 yr Opservacija sa par odigranih rekreacija ovih dana nakon vise od 50 dana prinudne KOVID pauze, izgubio se osecaj za tacnu i preciznu predaju lopte u trku (izgleda da je to najosetljiviji tehnicki element igre), sve ostalo i dalje fercera osim naravno kondicije
May 15, 20205 yr 19 hours ago, Redoran said: Tzv "unutrašnje popuštanje". Dovodi upravo do tog otupljivanja koje si opisao. To je u ratnim godinama odnelo dosta života, ne samo vojnika na frontu nego i civila u gradovima i manjim mestima koja su bila na liniji vatre. podsetio me je stejns na priču nekog mog ujaka koji je bio mobilisan u vukovaru na deminiranju... kako su na početku bili oprezni u pretraživanju, preznojavali kao na filmu, a posle nekog vremena, upadali su u kuće ludi i besni mašući mačetama, otupeli na strah. 19 hours ago, Anonymous said: E to. Sve veći broj mojih poznanika, koji su do skoro bili veoma disciplinovani, počinje da lupeta standardne gluposti o smešnom virusu, uterivanju u tor, vakcinaciji... +1 jedini čovek koga poznajem lično, ne računam forum i fb, koji je još par nedelja pre vanrednog stanja nabavio zalihe hrane, maski, asepsola... danas mi kaže, slovenija proglasila kraj, kad će više da nas puste da radimo normalno... i pita me da li znam nekog ko je oboleo ili umro od korone, on ne zna. istina je da ni ja ne znam.
May 15, 20205 yr 22 minutes ago, slepa živana said: i pita me da li znam nekog ko je oboleo ili umro od korone, on ne zna. istina je da ni ja ne znam. Ja znam jednu osobu da je bila bolesna i ležala u bolnici (koleginica sa posla). Danas mi je brat javio za ženu sa svog posla, od 30.4. nije bila na poslu, danas joj stigao pozitivan rezultat. Baš ću da vidim večeras na sajtu da li će objaviti, malo je mesto, taj njen jedan slučaj znaju svi u gradu. @steins Šta bi sa slučajem pozitivnog pre dva dana (u Kg beše) koji kasnije nije bio nigde objavljen? Jel on ima crno na belo da je bolestan, i ti si to video? Da nije ušao u statistiku nekog drugog grada, recimo prema adresi iz LK?
May 15, 20205 yr Ja sam poznavao osobu koja je nažalost preminula od korone. Kolega iz firme u kojoj sam nekad radio, 50 godina, kažu da je bio zdrav pre svega ovoga. Edited May 15, 20205 yr by zgembo
May 15, 20205 yr U Srbiji na svakih 700 ljudi dođe po 1 oboljeli tako da ne bi trebalo da procjenjujemo ništa na osnovu ličnog primjera. Uzgred, i ja znam jednu osobu koja je ležala na sajmu i imala temperaturu 43 dana kao i još jednu koja je imala sve simptome, sa upalom pluća, ali nije ušla u statistiku zaraženih.
May 15, 20205 yr Direktno, dvojica komšija, otac i sin, prvo najebo ćale, pa sin za njim. Sin bio dve nedelje u bolnici, izvuko se relativno bezbolno, ćale bio 35 dana, bukvalno se prepolovio čovek. Posredno, tri medicinska radnika iz ženinog okruženja.
May 15, 20205 yr ja sam poznavao coveka sto je preminuo od korone. poslovni saradnik iz Pirota, 60ak godina. covek inace uopste nije imao temperaturu. jaka upala pluca, dali mu lekove u domu zdravlja, tokom noci se pogorsalo, hitno prebacen u Nis i stavljen na respirator. skinuo se sa respiratora, bilo mu malo bolje, i onda naglo pogorsanje... ne znam samo da li je testiran posthumno ili nakon sto je skinut s respiratora(na respirator je stavljen bez testa, to znam)
May 15, 20205 yr 5873 testiranih danas, 64 zaraženih, 1 osoba preminula. 110 manje u bolnicama. Edited May 15, 20205 yr by zgembo
May 15, 20205 yr hanumi juče javili da je jedna žena koju zna u teškom stanju. veliko je pitanje da li će se izvući. medicinska sestra. znamo posredno još nekoliko ljudi koji su bili bolesni, ali su bogufala ozdravili 1 hour ago, slepa živana said: jedini čovek koga poznajem lično, ne računam forum i fb, koji je još par nedelja pre vanrednog stanja nabavio zalihe hrane, maski, asepsola... 1 doktorica iz hanuminog kombinata joj rekla još negde na početku februara da stiže epidemija i da počnemo praviti i kućne zalihe maski i ostalog. ali su već počele ozbiljne nestašice jer je sve to otišlo za Kinu, pa nismo ništa ni uzeli. ostatak pousta turim u spoiler jer sam otkucao offtopić čaršaf: Spoiler inače, ja pratim ovo od prvog dana. dan ili dva posle nove godine bili mi ujutro kod komšija na kafi i upadaju tu i komšina svastika i pašo sa decom, maltene sa aerodroma. žive i rade u Kini i došli na raspust, ostaće do polovine januara pa idu nazad u Kinu (još uvek su u Srbiji). i tu onako usput kroz priču spomenu da se tamo po Kini spominje neki virus koji je izgleda dosta zajeban, ali još se ništa ne zna zvanično, moguće je i da nije istina. Kasnije tog dana ja se setio te priče i krenem da guglam. Sutra/prekosutra opet bačim pogled da vidim dal ima kakvih novosti i tako svakog dana odvojim po par minuta da vidim da li ima novih vesti. Posle, kad su vesti počele da stižu iz minuta u minut i kad je Kina počela da reaguje, virus mi je postao tema broj 1 kad sednem za komp ili blejim na telefonu. Još u januaru se moglo videti iz svemira da će se brzo proširiti po celom svetu, ali pošto su javili da deca dobro podnose virus to me dosta umirilo. Ali to je izgleda još više umirilo šupke koji su na vlasti po celom svetu i gledaš kako svi kuliraju iako je stvar užasno ozbiljna. Ali bilo mi bezveze da ja tu sad nekog upozoravam. Nemoš biti 100% siguran, čitao sam kako su druge epidemije jenjavale pa pomisliš da će valjda i ova, a i postoji taj problem što će pomisliti ljudi da nisam baš u vinklu, da sam doomsayer i paničar. Ispočetka sam zbog toga izbegavao i da pišem ovde na ppp kad su otvorili covid topić. I kad mi je hanuma rekla da joj je ta doktorica rekla da proba negde nabaviti maske, prvo što sam pomislio je "dobro je, nisam prso, ima još neko osim mene ko misli da će biti sranja i da se treba pripremati" a tek hanumina faca kad sam joj rekao da ja pratim celu situaciju veoma detaljno već mesec i kusur dana. tu sam joj izneo i moju procenu nema šanse da nas virus promaši u incijalnom udaru zato što ona svakog dana ima kontakt sa velikim brojem ljudi koji su bolesni i idu od doktora do doktora, a tu će virus odmah početi da cirkuliše. plus je dosta tih ljudi iz inostranstva. Kupili par bočica paracetamola da nam se nađe ako budemo imali temp i to je sve. Ispostavilo se da sam tu fulio u proceni jer su kod hanume u kombinatu ipak koliko-toliko normalni i odgovorni, pa su imali od ranije dosta te opreme u zalihama. I počeli su da nose maske, rukavice i ostalo dosta pre državnih medicinara. Odmah su smanjili direktan kontakt sa pacijentima na minimum, da vrše dezinfekciju posle svakog pacijenta itd itd a kad je bio Sars, svinjski grip i ostale epidemije, nisam imao pojma da to postoji dok nije već prošlo. Otprilike, kao Jared Leto kad je saznao za coronu. jedino sam bio upozat kad je u toku bila epidemija ptičijeg gripa i to samo zato što sam sa drugarom bio kod njegove devojke, a tamo se zatekao i njen ćale koji ima farmu pilića u Sremu, pa ovaj drugar krenuo da ga tovari kako grip opasno obigrava oko Srbije, kako u Rumuniji, Mađarskoj i ostalim BRIGAMA već uveliko uništavaju živinu, a matori odmah zapenio i krenuo da drži govorancije u fazonu ma jok, ma to svinjski lobi gura i Soroš i ostala govna. Malo falilo da se zadavim od smeha kad je matori Čvarkov izašao iz stana. Riba popizdela jer joj je ovaj uznemirio ćaleta, a onda ja dobacujem kao ajde nećete valjda sad raskinuti zbog 1 casual razgovora o pandemiji. btw par meseci kasnije su se razjebali zbog World of Warcraft igrice. Ali ni taj ptičiji grip me nije mnogo zanimao i tek par godina kasnije sam saznao da su od toga umirali i ljudi. Sad kad neko spomene svinjski grip, Konaru, skandal sa vakcinama, sahranu Patrijarha Paje...ja kao da sam tada živeo na drugoj planeti. I da mi je neko u decembru rekao da ću sledećih par meseci čitati maltene samo o virusu, pomislio bih da je skrivena kamera.
May 15, 20205 yr 3 hours ago, keitel said: U Srbiji na svakih 700 ljudi dođe po 1 oboljeli tako da ne bi trebalo da procjenjujemo ništa na osnovu ličnog primjera. Uzgred, i ja znam jednu osobu koja je ležala na sajmu i imala temperaturu 43 dana kao i još jednu koja je imala sve simptome, sa upalom pluća, ali nije ušla u statistiku zaraženih. Kako i zašto?
May 15, 20205 yr btw zaboravio sam da napišem za ovu medicinsku sestra koja je u baš lošem stanju, do sada su joj valjda radili 1 test koji je bio negativan. iako ima sve covid simptome 1/1 i zbog toga verovatno nije u statistikama
May 15, 20205 yr Општине и градови са највећим бројем до 15.5.2020. Ранг Територија Вредност 1 Град Београд 18 2 Лесковац 11 3 Врање 5 3 Нови Пазар 5 5 Град Ниш 4 6 Алексинац 2 6 Рашка 2 6 Сокобања 2 6 Ваљево 2 10 Смедерево 1