May 14, 20205 yr 2 minutes ago, morgana said: kon opet na arrivals departures topiku koji je on idiot Doktor Predrag Kon. Sef katedre za Privremeno Odjavljivanje.
May 14, 20205 yr 34 minutes ago, MrIncredible said: https://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/moguce-nove-mere-ko-ne-nosi-masku-kazna-20.000-dinara_1124446.html Mislim da je ovo gotovo izvesno s obzirom na SNS-ov predizborni spot i na činjenicu da teško mogu da drže broj zaraženih pod kakvom-takvom kontrolom do izbora ako to ne uvedu. Edited May 14, 20205 yr by vememah
May 14, 20205 yr 1 minute ago, vememah said: Mislim da je ovo gotovo izvesno s obzirom na SNS-ov spot i na činjenicu da teško mogu da drže broj zaraženih pod kakvom-takvom kontrolom do izbora ako to ne uvedu. a treba i vratiti 100€ po osobi
May 14, 20205 yr On 13.5.2020. at 12:32, steins said: Mada mi se ič ne svidja što su zdravstveni radnici počeli masovno da se opuštaju. Poludeo sam juče zbog ponašanja. Ujedno moram da priznam da sad razumem protokole iz vremena ebole gde je bio obavezan odmor od mislim nedelju dana posle svake četiri nedelje rada. Prosto posle nekog vremena otupiš na sve mere, i udješ u neku jebenu fazu - ne umem da je objasnim - nešto izmedju kurcobolje i "neće meni da bude ništa kad do sad nisam fasovao", i onda počneš da kršiš protokole. Vrlo zajebano. Tzv "unutrašnje popuštanje". Dovodi upravo do tog otupljivanja koje si opisao. To je u ratnim godinama odnelo dosta života, ne samo vojnika na frontu nego i civila u gradovima i manjim mestima koja su bila na liniji vatre. Kod ove pandemije biće zeznuto u zemljama koje nisu doživele katastrofu kao Italija ili Španija. Ljudi vide da nema umiranja na hiljade, da prolaznici ne padaju po ulici pokošeni virusom, da je zdravstveni sistem nekako izdržao, da snabdevanje funkcioniše... i neminovno kreće opuštanje. Zdravstveni radnici u Srbiji su posebna priča. Koliko sam video na ovoj temi, dobar deo njih ni u jednom trenutku ovo nije shvatio ozbiljno pa će tek sada da se ušuškaju u trip o "običnom gripu" ili kako su već kapirali koronu.
May 14, 20205 yr 9 minutes ago, Redoran said: Tzv "unutrašnje popuštanje". Dovodi upravo do tog otupljivanja koje si opisao. To je u ratnim godinama odnelo dosta života, ne samo vojnika na frontu nego i civila u gradovima i manjim mestima koja su bila na liniji vatre. Kod ove pandemije biće zeznuto u zemljama koje nisu doživele katastrofu kao Italija ili Španija. Ljudi vide da nema umiranja na hiljade, da prolaznici ne padaju po ulici pokošeni virusom, da je zdravstveni sistem nekako izdržao, da snabdevanje funkcioniše... i neminovno kreće opuštanje. Zdravstveni radnici u Srbiji su posebna priča. Koliko sam video na ovoj temi, dobar deo njih ni u jednom trenutku ovo nije shvatio ozbiljno pa će tek sada da se ušuškaju u trip o "običnom gripu" ili kako su već kapirali koronu. E to. Sve veći broj mojih poznanika, koji su do skoro bili veoma disciplinovani, počinje da lupeta standardne gluposti o smešnom virusu, uterivanju u tor, vakcinaciji...
May 14, 20205 yr Gde ako ne nose? Napolju? U kaficima/restoranima? Prevozu?na masovnim javnim skupovima, pishe nadnu spiska. taj ker laje iskljuchivo sebe radi.sent from bubamoto
May 14, 20205 yr Ne znam da li postoji komunalna policija u civilu ali juce i danas, u dva slucaja su napisali prijave u obicnim prodavnicama na iznos od 30K, to sam sada cuo, nemam dokaze, moguce je da se neko dosetio da pokrade ljude ako prodje @steins - sta bude bice a i sami u nekom trenutku odluce da je vreme da popusta
May 14, 20205 yr Quote Tako će nošenje maski biti obavezno i u tržnim centrima, ali i za sve političke skupove i proteste koji okupljaju veliki broj ljudi. Hm...a mozda da se ne okuplja veliki broj ljudi na politickim skupovima? Ne, to bi bas bilo bez veze, samo je epidemija, nije neka zaraza. Quote Maske će biti obavezne u javnom prevozu i zatvorenim prostorima, pa i u baštama restorana kada je zajedno više od dvoje ljudi, Ja nosim masku i rukavice stalno, a jos uvek izlazim samo kad je neophodno (imam matorce od 89 i 81 sa kojima sam nuzno u stalnom kontaktu, pa se trudim da ih riziku od zaraze izlazem sto manje), medjutim, ne kapiram kakva je ideja da pustis kafice i kafane da rade, a onda trazis da se nose maske za stolom. Onaj ko jede ili pije, treba prilikom svakog zalogaja ili gutljaja da skida i vraca masku na lice? Vidim da se to odnosi na slucaj kad je za stolom vise ljudi, ali opet deluje neizvodljivo. Edited May 14, 20205 yr by Nesh
May 14, 20205 yr Quote NAJTUŽNIJA SRPSKA PRIČA TOKOM PANDEMIJE KORONA VIRUSA Virus mi je pokosio čitavu porodicu N. Marić 12.05.2020. 07:00 Ljubiša Rakić iz paraćinskog naselja Jagodnjak za mesec dana izgubio je oca, majku i sestru. Sve troje Rakića preminulo je od posledica koronavirusa. Prvi je bitku sa koronavirusom izgubio Ljubišin otac Dragan (70), samo nekoliko dana nakon njega umrla je i Ljubišina majka Radmila (72), a pred dva dana bitku sa smrtonosnom zarazom izgubio je treći član porodice, sestra Ljiljana (47). Ljubiša (43), jedini preostali član porodice Rakić, za „Alo!“ navodi da ga je smrt sestre, koja je životnu bitku izgubila u KBC „Zemun“, potpuno dotukla. Ljubiša ističe da je njegova sudbina dokaz da nesreća nikada ne ide sama jer ga je tragedija zadesila u periodu kada je ostao bez posla. - Sahrana obolelog od koronavirusa košta 110.000 dinara! Samo jedan dan u kapeli je 17.500 dinara! Da nije bilo ujaka i zeta od sestre od ujaka, ne znam kako bih izmiro sve troškove - kaže Ljubiša. - Korona je bila jača od mojih molitvi. Jadnica je skinuta sa respiratora prošle nedelje, borila se kao lav četiri nedelje, međutim, njeno telo ipak nije moglo da izdrži. Život joj se ugasio, a da nije ni saznala da su mama i tata preminuli. Ostao sam siroče, korona mi je uzela apsolutno sve - kaže Ljubiša. Jedini Rakić kojeg je koronavirusa zaobišao jedva je smogao snage da juče sahrani sestru. Iako je bila omiljena među kolegama, nažalost, na večni počinak ispratili su je samo brat i nekoliko članova uže familije. - Bila je vrstan hemijski inženjer i vredan radnik. Nažalost, bolovala je od dijabetesa tipa dva, a korona ju je dotukla. Nije imala dece, a ljubav i pozitivnu energiju pružala je svima. Ne znam kako ću dalje - kaže Ljubiša. Naš sagovornik ističe da sa njegov otac Dragan (70) najverovatnije koronavirusom zarazio u paraćinskoj bolnici na dijalizi, nakon što je otišao da mu zamene kateter. - Paraćin je jedno vreme bio žarište koronavirusa. Moja majka se zarazila nakon što se otac vratio iz bolnice. Njoj je pre pet godina uklonjen karcinom, a korona ju je dotukla - zaključuje Ljubiša. Ljubiša Rakić za „Alo!“ ističe da je zgrožen ponašanjem pojedinaca koji ne poštuju mere nakon što je ukinuto vanredno stanje. - Apelujem na sve građane da se ne igraju sa sudbinom! Koronavirus mi je uništio život, on i dalje hara, iako ljudi još uvek ne shvataju ozbiljno situaciju - kaže Ljubiša. alo.rs/vesti/drustvo/korona-virus-smrt-porodica-ispovest-paracin/310863/vest
May 14, 20205 yr Sličan slučaj se desio mojoj drugarici, otac star 80 godina se najverovatnije zarazio u domu zdravlja tokom infuzije i umro posle desetak dana.Svi ostali u kući koji su bili sa njim - negativni
May 14, 20205 yr 3 hours ago, Milosh76 said: Ako se poveca broj zarazenih, maske su obavezne... Stoga, svi naši građani koji ne budu nosili zaštitne maske rizikuju da plate kaznu od 20.000 dinara ukoliko se obistine strahovi epidemiologa i broj zaraženih koronavirusom počne naglo da raste od 18. maja! oh, kako li su izracunali samo 18. maj? ah, da. 4. maja su popustilii mere, plus dve nedelje, eto 18. cemo da pojacamo... ovakvih vesti ne bi bilo da im vec sada nije jasno da postoji jasan porast... jedino sto ne znam kako ce sada da hendluju sve kada su vec proglasili pobedu. nema teorije da nas vrate natrag u izolaciju, izbice nemiri samo ako pokusaju. i kako li ce da odrze 21. jun.
May 14, 20205 yr Izgleda da je ovo sa domom za stare u Nišu neko baš epsko njesra.SNS se upregao preko svojih komesara u medijima da se ta priča "pokopa".Ozbiljno opominju novinare da "ne čačkaju"... ... Shiit has hit the fan...