Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

jbg, rekoh ti 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 hours ago, Halvard said:

Ažurirali su: https://covid19.data.gov.rs/infected

Po ovome ispada da u Šumadiji nema novih slučajeva, "šampion" za danas je Vranje, u Beogradu samo 7. :mellow:

Ovo je lista 10 mesta sa najvise slucajeva, ovde nisu svi zarazeni. Dakle, mesta sa jednim slucajem u poslednjih 24 sata ne nalaze se na ovoj listi. Ne kazem da ne stimaju brojke, nemam pojma, samo ukoliko je, na primer, u Kragujevcu bio 1 slucaj, taj slucaj se nece naci na listi 10 mesta sa najvise slucajeva za 13.05.

Naravno, dileme ne bi bilo (ili bi) kada bi objavili koliko ima slucajeva u kom gradu. To nisu uradili nijednom od pocetka epidemije. Izgleda je neka vise matematika da se za 52 slucaja zaraze u poslednjih 24 sata objavi odakle dolaze, da li su iz institucija ili iz opste populacije, da li su sa simptomima (blazim/tezim), da li su testtirani kao kontakti itd...

Jednostavno takvu analizu nisu objavili nijednom tokom cele epidemije, niti ih je iko na konferencijam za stampu to pitao...

Edited by Nesh

Ako skineš onaj xls ili csv videćeš i ostala mesta, nema KG za 13.05.

Just now, zgembo said:

Ako skineš onaj xls ili csv videćeš i ostala mesta, nema KG za 13.05.

A OK, to je druga stvar. Nisam preuzimao (imam XP, pa polse treba da konvertujem da bi otvorio dokument, jedna li je muka :D), samo sam gledao ovu listu 10 mesta sa najvise slucajeva.

• Author

Test koji urade danas, pokazuje se u rezultatima za 3-4 dana. Sto bi se reklo, sta objave danas, to su zarazeni 6+3, znaci pre vise od nedelju dana.

S tim sto neke odrade za dan, neke za 4 neke drze i duze. Tako da pojma nemamo, ustvari, od kog dana su rezultati, samo znamo dan kad su objavljeni.

30 minutes ago, Nesh said:

A OK, to je druga stvar. Nisam preuzimao (imam XP, pa polse treba da konvertujem da bi otvorio dokument, jedna li je muka :D), samo sam gledao ovu listu 10 mesta sa najvise slucajeva.

Može i na samoj mapi da se vidi, dovoljno je samo da postaviš kursor na opštinu koja te zanima i izađu podaci. :D

1 minute ago, Halvard said:

Može i na samoj mapi da se vidi, dovoljno je samo da postaviš kursor na opštinu koja te zanima i izađu podaci. :D

Ne mogu sada da menjam analiticke metode koje primenjujem...:D

Salu na stranu, trebalo je da imamo svakodnevno strukturu zarazenih (mesta, insitucije, sa simptomima, kontakti), jos ako bi odgovarala stvarnom stanju, mozda bi nesto vise znali o kretanju epidemije...

Ovako, ostaju molitve i nece valjda...

1 hour ago, Nesh said:

https://microsoft-excel-viewer.en.softonic.com/

ako nemas excel, a csv ti je tekstualni fajl, može bilo koji editor

6 minutes ago, dvb-t manijak said:

https://microsoft-excel-viewer.en.softonic.com/

ako nemas excel, a csv ti je tekstualni fajl, može bilo koji editor

Ma imam, ali od pre Hrista, 2003, pa neke fajlove ne otvara. Hvala. :)

Izgleda da će ponovo da zabrane rad privatnih zdravstvenih ustanova. 

To će biti cirkus. 

1 hour ago, zgembo said:

Hvala, nesam školovao.

Verovao sam Miroslavu Iliću i Lepoj Breni, a ne nauci i geografiji, jbg.

Mrčajevci jesu u Šumadiji.

41 minutes ago, Halvard said:

koji su potpuno netacni.

sa testiranja juce u Vrbasu, 5 u Kuli, 3 u Vrbasu. i juce i danas pise 0 u Vrbasu, 0 u Kuli. ovo su inace prvi slucajevi u gradu Vrbasu. dosadasnjih 18, svi su bili iz okolnih sela. na podatke na sajtu ne treba uopste obracati paznju jer je tamo ukupan broj zarazenih do sada u opstini Vrbas 7. ono sto je ipak najvaznije, nema preminulih(makar od zvanicno zarazenih)

necu da kazem da maskiraju podatke ili nesto slicno(mozda realni podaci postoje negde), ali celokupna logistika je dozivela kompletni debakl. PCR testovi su gotovi u roku od 3-4 sata i po svemu sto sam cuo se odradjuje kako treba od strane laboranata... ali upis, saopstavanje podataka testiranima, to je dozivelo epski krah. cim si presao sa "pojedinac koji zna i radi svoj posao" na "logistika koju obezbedjuje drzava" tu se vise ne zna ko pije a ko placa. nije da nismo ocekivali, ali ovaj put su prevazisli sami sebe imam utisak

11 minutes ago, steins said:

Izgleda da će ponovo da zabrane rad privatnih zdravstvenih ustanova. 

To će biti cirkus. 

koji je razlog? siguran sam da naci neko zvanicno saopstenje po kojem smo apsolutni pobednici nad koronom u Evropi i svetu, ali koji je stvarni razlog?

2 minutes ago, freakns said:

koji je razlog? siguran sam da naci neko zvanicno saopstenje po kojem smo apsolutni pobednici nad koronom u Evropi i svetu, ali koji je stvarni razlog?

Ima ih mnogo - prvi je kontrola nad ljudima. To su pokušali da sprovedu jesenas ali su prdnuli u čabar jer im je neko dojavio da se kosi sa Zakonom o Radu i da će da popasu silne tužbe i da se napravi veliki belaj. Sad im je izmenjena situacija i mogu da vršljaju manje više kako hoće 

Drugi je činjenica da je u privatni zdravstveni sistem ušlo mnogo SNS para. Na ovaj način će direktno kontrolisati ko opstaje a ko ne. Prosto će posklanjati konkurenciju. 

Da ne grešim dušu pokušavao je to i Tomica onomad, ali je takodje neslavno prošao. 

1 hour ago, zgembo said:

Hvala, nesam školovao.

Verovao sam Miroslavu Iliću i Lepoj Breni, a ne nauci i geografiji, jbg.

8 minutes ago, sigurnost said:

Mrčajevci jesu u Šumadiji.

Potvrđujem. Čim je severno od zapadne Morave u Šumadiji je. Ali Čačak nije.

Background Picker
Customize Layout