Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, steins said:

Daj gradove, ako umeš, da vidimo šta ima u Šumadiji?

edit: ja u ove brojeve ne verujem, iskreno

Ažurirali su: https://covid19.data.gov.rs/infected

Po ovome ispada da u Šumadiji nema novih slučajeva, "šampion" za danas je Vranje, u Beogradu samo 7. :mellow:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

toliko o tome/laziranju

Kad ulaziš besplatan, kad izlaziš 6000 din min.
Kako bih voleo da sednu, dogovore se, smisle i posle izađu sa obaveštenjem a ne da menjaju mere i pravila dva puta dnevno.

Ja pročitao da su ruke besplatne, a da se sam materijal svakako plaća
47 minutes ago, slepa živana said:

zaista misliš da u srbiji ne postoji niko ko zna realno stanje stvari?

мислим да имају озбиљне проблеме у комунукацији, и невезано са тим, у механизму прикупљања података.

а и кад погледам ко све учествује у комуникацији, јављају ми се озбиљне сумње.

и коначно, да су имали неке од угледа и поверењеа да истуре у прве редове, а да их истовремено и сами не гађају парадајзом, држе на кратком ланцу и најављују приватне катаклизме преко насловних страна, мање бих сумњала.

и на дну краја, имају толико јак и вишеструки интерес да сам убеђена да сви лажу све. добро можда не баш лажу, али умотавају у пригодну амбалажу, да се лакше прогута. ја да сам он***, не бих радила са таквим људима :hihi:

здравствени систем у редовно доба, без короне, не уме да ти каже колико има болесника било које болести на нивоу државе, зато што није дизајниран да уме, него да неки батица прода софтвер локалној самоуправи, па тако свако својој. тај проблем је поменут први пут пре 10 година, за неке специфичне болести, које су покушавале да се преброје не би ли добиле било какву подршку било ког система, и до дан данас се није успело. него се пацијенти преброје међу собом и пошаљу писмо министарствима и фондовима, а ови кажу јој добро...

едип. да не буде да лупетам снажно, можда су се око короне баш договорили супер па сви слали бројеве на исти мејл, ко деца домаћи у основну школу, па тамо мала која уме у матиш све сабирала (јесте, зла сам). то би био и најбољи механизам, можда најближи истини, колико може.

дакле, како се прикупљају подаци? за нас који не знамо ништа о прикупљању и подацима.

*** ја да сам ана, рекла бих јао шефе ово је стварно страшно  :s_p:

Edited by gospa buba

6 minutes ago, gospa buba said:

дакле, како се прикупљају подаци? за нас који не знамо ништа о прикупљању и подацима.

svaka veća ustanova ima epidemiološku službu, pa onda direktor naredi načelnicima službi, koji narede svojim podredjenima da se na dnevnom nivou registruju i šalju podaci, pa epidemiolog iz ustanove u Batut, Batut u ministarstvo itd. U malo idealnijoj situaciji, odmah čim u softveru odabereš šifru, podaci se slivaju ka centralnom registru, ali ja do sada ne znam ni za jedan centarlni registar bilo čega u Srbiji da ima zaista ažurne podatke

Rekao bih da ne postoji šansa na nivou pojedinačnog lekara da se utiče da se pišu druge dijagnoze, ali - ovo je Srbija i sve što može čoveku da padne na pamet je moguće. Viđao sam i druge prilično neverovatne stvari, a nisam jedini..

23 minutes ago, gospa buba said:

мислим да имају озбиљне проблеме у комунукацији, и невезано са тим, у механизму прикупљања података.

а и кад погледам ко све учествује у комуникацији, јављају ми се озбиљне сумње.

и коначно, да су имали неке од угледа и поверењеа да истуре у прве редове, а да их истовремено и сами не гађају парадајзом, држе на кратком ланцу и најављују приватне катаклизме преко насловних страна, мање бих сумњала.

и на дну краја, имају толико јак и вишеструки интерес да сам убеђена да сви лажу све. добро можда не баш лажу, али умотавају у пригодну амбалажу, да се лакше прогута. ја да сам он***, не бих радила са таквим људима :hihi:

здравствени систем у редовно доба, без короне, не уме да ти каже колико има болесника било које болести на нивоу државе, зато што није дизајниран да уме, него да неки батица прода софтвер локалној самоуправи, па тако свако својој. тај проблем је поменут први пут пре 10 година, за неке специфичне болести, које су покушавале да се преброје не би ли добиле било какву подршку било ког система, и до дан данас се није успело. него се пацијенти преброје међу собом и пошаљу писмо министарствима и фондовима, а ови кажу јој добро...

+ 1000

svaka slicnost sa stvarnim licnostima i dogadjajima je slucajna...

54 minutes ago, Halvard said:

Ažurirali su: https://covid19.data.gov.rs/infected

Po ovome ispada da u Šumadiji nema novih slučajeva, "šampion" za danas je Vranje, u Beogradu samo 7. :mellow:

Ima 2 u Čačku, jel se to računa kao Šumadija?

18 minutes ago, Kelt said:

svaka veća ustanova ima epidemiološku službu, pa onda direktor naredi načelnicima službi, koji narede svojim podredjenima da se na dnevnom nivou registruju i šalju podaci, pa epidemiolog iz ustanove u Batut, Batut u ministarstvo itd. U malo idealnijoj situaciji, odmah čim u softveru odabereš šifru, podaci se slivaju ka centralnom registru, ali ja do sada ne znam ni za jedan centarlni registar bilo čega u Srbiji da ima zaista ažurne podatke

Rekao bih da ne postoji šansa na nivou pojedinačnog lekara da se utiče da se pišu druge dijagnoze, ali - ovo je Srbija i sve što može čoveku da padne na pamet je moguće. Viđao sam i druge prilično neverovatne stvari, a nisam jedini..

ово се нпр још није десило, бар не у свету који ја пратим.

да батут удари ентер и изађе број неке шифре, бого мој батице, то би било стварно штогод.

Edited by gospa buba

APR i NBS imaju, recimo.

5 minutes ago, napadaj said:

APR i NBS imaju, recimo.

зато што су ту паре очигледне.

едип. штавише, имам у памети и неке састанаке, на не баш ниском нивоу, где нека уважена имена медицинске струке(!) покушавају да објасне неким лицима техничке струке, како је то стварно страшно тешко и на граници немогућег :hihi:

Edited by gospa buba

19 minutes ago, zgembo said:

Ima 2 u Čačku, jel se to računa kao Šumadija?

Nije u šumadijskom okrugu. A i geografski Šumadija je do zapadne Morave. Tako da je Čačak van, a na primer Ljubić ispred Čačka u Šumadiji.

22 minutes ago, gospa buba said:

ово се нпр још није десило, бар не у свету који ја пратим.

да батут удари ентер и изађе број неке шифре, бого мој батице, то би било стварно штогод.

Sa 100% sigurnosti mogu da trvrdim da je nemoguće dobiti relevantne podatke od Batuta.

35 minutes ago, Jozef K. said:

Nije u šumadijskom okrugu. A i geografski Šumadija je do zapadne Morave. Tako da je Čačak van, a na primer Ljubić ispred Čačka u Šumadiji.

Hvala, nesam školovao.

Verovao sam Miroslavu Iliću i Lepoj Breni, a ne nauci i geografiji, jbg.

Edited by zgembo

1 hour ago, renne said:
1 hour ago, maheem said:
Kad ulaziš besplatan, kad izlaziš 6000 din min.
Kako bih voleo da sednu, dogovore se, smisle i posle izađu sa obaveštenjem a ne da menjaju mere i pravila dva puta dnevno.

Ja pročitao da su ruke besplatne, a da se sam materijal svakako plaća

Opovrgnut ovaj moj quote.

Vest od pre 4h: https://www.021.rs/story/Info/Srbija/243209/Besplatno-testiranje-na-virus-korona-za-sve-gradjane-po-dolasku-u-Srbiju.html

Vest pre 40 minuta:

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/243229/Dr-Kisic-Tepavcevic-Nece-biti-besplatnog-testiranja-gradjana-po-dolasku-u-Srbiju.html

:rolf:

Background Picker
Customize Layout