Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Meni je sve ovo čudno. 

Da li čestite glavešine:

- znaju nešto što mi ne znamo?

- tuku baražno u prazno, pa možda pogode?

- imaju konkretan akcioni plan šta će raditi u kom momentu?

Nemamo gomilanje pacijenata po bolnicama, hvala Bogu, još uvek. 

Ali sve mi je to čudno imajući sve u vidu. Ima li ko blagu predstavu kad bi trebalo da očekujemo vrhunac? Za 7-10 dana? 

30 minutes ago, Krošek said:

i u marketima možeš da kašlješ i kijaš na ceo asortiman robe

Na povrće svakako. Ali ako već rizikuješ u kupovini, bolje ti je da ideš samo na jedno mesto (supermarket) nego na deset (pijaca). Jednom platiš umesto deset puta, može karticom umesto kešom.

Voće i povrće sam danas počeo da perem sapunom i vodom btw.

@Malvo za dve nedelje najkasnije saznaćemo ko se zarazio ove nedelje :happy: dakle današnji broj onih koji će razviti teže simptome znaćemo za par nedelja. A za one sa lakšim nikada nećemo saznati.

Edited by Caligula

Epidemiolog Predrag Kon smatra da će epidemija koronavirusa trajati sigurno (čitaj: najmanje) šest nedelja.

On je istakao da ako u tom periodu ostanemo u izolaciji, sprečićemo dalje širenje zaraze i nagli porast obolelih, i samim tim, pobedićemo.

Dodao je i da je veoma bitno smanjiti kontakte i sprečiti prenošenje virusa.

Kon je istakao da je izolacija bitna da bi se održao zdravstveni sistem, jer je ogroman broj umrlih u nekim zemljama posledica oboljevanja medicinskih radnika, zbog čega zdravstveni sistem nije mogao da opstane.

“Najugroženiji su oni koje sada držimo u izolaciji, dakle stariji od 65 godina, jer su praktično oni ti koji mogu da tragično završe. Sada je bitka za očuvanje života najstarijih, a sama epidemija ne može da se završi. Ona može samo da se razvuče i da se ta kriva spljošti”, rekao je Kon.

On je dodao da je dobra vest to da bi toplo vreme moglo da utiče na smanjenje potencijala korona virusa i njegov opstanak.

https://www.nedeljnik.rs/koronavirus-u-srbiji-89-potvrdenih-slucajeva-6-novih-od-poslednjeg-preseka-veceras-prvi-policijski-cas-krivicne-prijave-i-hapsenje-kon-kaze-da-ce-epidemija-trajati-sigurno-6-nedelja-vucic-i-me/

+6

Dakle, mi smo zemlja idiota i debila. 

prvo, oko Hrama sede ljudi i pijuckaju po baštama kafiča, sve mladi lavovi, sunce im jebem debilno

drugo, fensi mame sa decom u kolicima i mlađima na trotinetima opušteno šetkaju, lep prolećni sumrak

treće, deca se jure po parku, ljuljaju, voze bicikle

i da, jedna osoba je na jedan posao dalazio tri dana sa temperaturom , nikom nije rekao, kretenčina neopevana. eno ga pozitivan. Lično ga poznajem.

Brnaba zadovoljna disciplinom.

taman sam pomislio da su počeli jače da testiraju posle brojki jutros, sad vidim 19 za danas. al aj za 24h mislim da je ovo najveći broj testiranih

6 minutes ago, Arkadija said:

Dakle, mi smo zemlja idiota i debila. 

prvo, oko Hrama sede ljudi i pijuckaju po baštama kafiča, sve mladi lavovi, sunce im jebem debilno

drugo, fensi mame sa decom u kolicima i mlađima na trotinetima opušteno šetkaju, lep prolećni sumrak

treće, deca se jure po parku, ljuljaju, voze bicikle

i da, jedna osoba je na jedan posao dalazio tri dana sa temperaturom , nikom nije rekao, kretenčina neopevana. eno ga pozitivan. Lično ga poznajem.

kod mene u kraju gilipteri opušteno sede po restoranima, mamike šetaju decu, rekreativci trčkaraju, deca školskog uzrasta sama zvrndaju po ulicama...

neko bi rekao idila.

planeto kometo udri...

4 minutes ago, mraki said:

Brnaba zadovoljna disciplinom.

dsiciplina obično nije problem kad se umešaju Vojska i policija. da se sklone organi sile sa ulice sjatilo bi se opeti kuso i repato napolju i tako dok ne počnu da umiru u stotinama. bolje rečeno umiremo. a i onda bi uglavnom bile krive cia fabrike visrusa, bilderberg grupa, masoni , jevreji, sekte i razna tajnovita i mistična urduženja nadnaravnih moći i uticaja, toliko tajna da o njima samo ponešto procuri, tu i tamo, u Trećem oku, Informeru , Kuriru ili kod Marića.

Pa, policijski čas počinje u 20h, znači treba iskoristiti vreme do tada. Ja ću sada da prošetam psa:s_w:

Jbt,zatvaraj granice,kurac ce ovi dodjosi da postuju izolaciju,prijavio komsiju iz Ciriha,dosla murija.

Edited by Bogotac

Jbt,zatvaraj granice,kurac ce ovi dodjosi da postuju izolaciju,prijavio komsiju iz Ciriha,dosla murija.
Ne mora zatvaranje granica, kasarne zvrje prazne ako već hiljade ljudi ne poštuje izolaciju... A ne poštuje

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

1 minute ago, arheolog1981 said:

Ne mora zatvaranje granica, kasarne zvrje prazne ako već hiljade ljudi ne poštuje izolaciju... A ne poštuje

To,ili ih hapsi,kakve kazne.

Boze me oprosti,dok ne bude neko umro kod nas,nece se opametiti narod.

2 minutes ago, arheolog1981 said:

bolje na njive da kopaju a spavanje u vojnim satorima.

Na N1 u Danu uzivo pricala je nasa profesorka knjizevnosti iz Barselone, da su do pre 7 dana tamo svi bili nonsalantni, opusteni, da su ekstremno nedisciplinovani i uopste nisu shvatali ozbiljno sutuaciju, a da se i onda kada se sve promenilo nagore, pored dozvole da se ode samo u nabavku, navataju neke koji se setaju i svrckaju.