May 11, 20205 yr 1 minute ago, dùda said: ima za juče, ali nema za danas i na onom linku N1, isto za juče ali meni nije jasno kako se na sajtu uopšte dođe do toga, nešto su ga dobro sakrili Najcesce se podaci pojave tek uvece, ponekad bas kasno.
May 11, 20205 yr pa valjda ce po drustvenim mrezama da se siri neka prica o tome, ako ce vec zvanicnici da fingiraju podatke o broju zarazenih zbog izbora. kapiram da nece moci tek tako da se sakrije ako dodje do znacajnog porasta broja hospitalizovanih zbog korone.A valjda -.-
May 11, 20205 yr 2 hours ago, Shitgenstein said: Nema šanse da ne dođe do porasta obolelih, pitanje je samo hoće li to biti zabeleženo (testirano). Ako se u Nemačkoj R0 za svega nekoliko dana povećao onoliko, a tamo se još uvek pridržavaju raznih mera, ovde će tek biti ludnica. Nije se u Nemackoj nista povecalo, pisu za clickbajtove bez objasnjenja. Nedeljni R0 je 0.78 kao sto je bio i poslednje tri nedelje. Ne moze dnevni prosek od 1.1 (za koji institut kaze da je procena i krece se od 0.9 do 1.3) da bude reper. A i niko se niceg ne pridrzava, osim nosenja maski u prodavnicama
May 11, 20205 yr Gledam na N1 deo intervjua ove doktorke Gligić koja, "proglašava" epidemiju gotovom, virus oslabljenim, i kategorički tvrdi da drugog talasa neće biti.Ne ulazeći u tačnost njenih tvrdnji, mene zanima da li ona (pošto je jasno da je u godinama i u penziji) ima pristup informacijama dovoljno aktuelnim da tako nešto tvrdi? ... Shiit has hit the fan...
May 11, 20205 yr Pa niko to ne zna, educated guess je najbolje sto mogu da pruze, a i tu svi pricaju razlicite stvari.
May 11, 20205 yr Šta ga znam, meni ta uverenost, onako 100 % sigurna malo čudna... ... Shiit has hit the fan...
May 11, 20205 yr 1 hour ago, Frank Pembleton said: ... mene zanima da li ona (pošto je jasno da je u godinama i u penziji) ima pristup informacijama dovoljno aktuelnim da tako nešto tvrdi? ... Shiit has hit the fan... Ima pristupa svemu. Osim toga naucna zajednica je dodatno otvorila pristup zbog ovog virusa. Mene zanima gde ste to gledali kad razgovor tek treba da se emituje?
May 11, 20205 yr 2 minutes ago, Lila said: Ima pristupa svemu. Osim toga naucna zajednica je dodatno otvorila pristup zbog ovog virusa. Mene zanima gde ste to gledali kad razgovor tek treba da se emituje? Ako dobro shvatam poruku, možemo li onda iz "prve ruke" da čujemo nešto više Virusolozi se uopšteno malo pojavljuju i na studijama i na televiziji, ovo je jedinstvena prilika
May 11, 20205 yr Ima pristupa svemu. Osim toga naucna zajednica je dodatno otvorila pristup zbog ovog virusa. Mene zanima gde ste to gledali kad razgovor tek treba da se emituje?Pa bio deo u dnevniku npr. ... Shiit has hit the fan...
May 11, 20205 yr 15 minutes ago, Kelt said: Ako dobro shvatam poruku, možemo li onda iz "prve ruke" da čujemo nešto više Virusolozi se uopšteno malo pojavljuju i na studijama i na televiziji, ovo je jedinstvena prilika +1
May 11, 20205 yr A, OK, hvala, gledacu kasnije (za dnevnike nemam stomak). U proslom razgovoru zena me je potpuno fascinirala. Moci ce da se okaci snimak ovde, ako sam dobro razumela Kelta? (Ja nisam virusolog, ona je.)
May 11, 20205 yr Da li je ostao još neko da kaže da je sve gotovo ili su svi izređali i popišali na moju porodicu i svakog 50-tog koga sretnem da se seća ovog virusa? Ajmo onda da krene što više autobusa spontanih pristalica vlasti koji štrajkuju "glađu" (da nije tužno smejao bih se samo tako)...stvarno smo najgori bez preterivanja, jedino smo očigledno prvi pobedili koronu
May 11, 20205 yr Ne znam nista o medicini i ne znam koliko ista od ovog sto lekari govore ima smisla ali ovaj babac meni deluje kao neko ko jebeno zna o cemu govori.