Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, Shitgenstein said:

Ovo je u nezanemarljivoj meri rezultat lošeg uzorkovanja, nema šanse da realno stanje na ovaj način fluktuira

Ma naravno da su podaci krš (pritom fali više od dve nedelje od kraja marta do sredine aprila), okačio sam samo zbog trenda.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

5012, 62

otkud opet kzs, zar nije bilo sredom?

Na kraju prošle rekoše ponedeljak

U leskovačkoj "Juri" 57 radnika obolelo od korone

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti

Od početka epidemije virusa korona u pogonima južnokorejske kompanije "Jura" u Leskovcu obolelo je 57 radnika, a trenutno se u Opštoj bolnici, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, leči 36 radnika ove kompanije. U Jablaničkom okrugu ukupno su 473 obolela od kovida, a najviše ih je u Leskovcu - 312 i Vlasotincu, gde je kod 114 osoba potvrđeno prisustvo virusa.

Svi radnici "Jure" koji su na bolničkom lečenju imaju lakšu kliničku sliku ili uopšte nemaju simptome, kaže direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, a u pitanju su testirane osoba iz kontakata.

Dodaje i da situacija u Leskovcu nije za brigu, te da je broj obolelih povećan jer se sada radi veći broj testova.

Nema šanse da ne dođe do porasta obolelih, pitanje je samo hoće li to biti zabeleženo (testirano).

Ako se u Nemačkoj R0 za svega nekoliko dana povećao onoliko, a tamo se još uvek pridržavaju raznih mera, ovde će tek biti ludnica.

Mene samo zanima kako cemo da saznamo sta se desava bar donekle, ako nam recimo bliska okolina ne bude pogodjena zarazom?

pa valjda ce po drustvenim mrezama da se siri neka prica o tome, ako ce vec zvanicnici da fingiraju podatke o broju zarazenih zbog izbora. kapiram da nece moci tek tako da se sakrije ako dodje do znacajnog porasta broja hospitalizovanih zbog korone.

Da, i ja se nekako najviše uzdam u to da neće moći da se sakrije preopterećenost bolnica, javiće se valjda i neki whistlebloweri sa videima na društvenim mrežama. Plus, ako se stariji ne budu samoinicijativno čuvali i virus nije oslabio, počeće i broj smrti da raste... pitanje kako će se to beležiti ali će verovatno svako u nekom trenutku "znati nekog".

Svakako sumnjam da će moći od svakoga da sakriju - bar na Internetu će se nešto videti. Ali ovi što se oslanjaju na kablovsku će možda i živeti u blaženom neznanju.

NIS (Juzne vesti):

U Kliničkom centru u Nišu na lečenju su 113 pacijenta, 4 manje nego juče. U Nišu je i jedan pacijent manje na respiratoru, ukupno 7.

Pacijenti na respiratorima su u teškom zdravstvenom stanju.

U privremenoj bolnici "Radon" u Niškoj Banji leči se 113 pacijenta.

62 novozaraženih (1,24%)
5012 testiranih
3 umrlih
29 na respiratoru (-10)
1123 hospitalizovano (-257)

Baš dosta manje na respiratoru i otpušteno iz bolnice. Samo da se tako nastavi.

Edited by vememah

gde nalazite one podatke po gradovima ?

12 minutes ago, dùda said:

gde nalazite one podatke po gradovima ?

Ovde su ti podaci za 10 mesta sa najvise zarazenih u polsednja 24 sata: https://covid19.data.gov.rs/infected

Ali, danas, bar kod mene, ne funkcionise, vrti dugo i onda prikaze neki galimatijas.

EDIT: Probao sam u Firefoxu, tu radi, ali su podaci jos od juce.

Edited by Nesh

Background Picker
Customize Layout