May 9, 20205 yr https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=05&dd=09&nav_category=12&nav_id=1682246 "Ja sam epidemiolog, meni moj poziv onemogućuje da pozivam na zaražavanje", rekao je on govoreći o izjavi pulmologa Branimira Nestorovića da bi bilo dobro da se svi zarazimo sada kada je jačina virusa navodno niska.
May 9, 20205 yr mislim da to u ovakvim uslovima danas, u srbiji, nema preterano veze kad je ovo počelo sve te instrukcije vezane za korišćenje maske su bile prepisivane iz udžbenika za medicinske radnike i ine mi nismo medicinski radnici, samo pokušavamo da stepen izloženosti virusu svedemo na minimum e @Malkmus Edited May 9, 20205 yr by kud u maglu Simoviću
May 9, 20205 yr Izazivanje opšte opasnosti n-ti put. e. @Ova Nestorovićeva izjava dva posta iznad. Ne Kon. Edited May 9, 20205 yr by Malkmus
May 9, 20205 yr @vememah Druže,ti koji nose masku i drže distancu se svakako zaražavaju u jako malom procentu tako da to nije reprezentativan faktor za ocenjivanje jačine virusa.I većina novopridošlih se zarazilo zbog bliskog kontakta bez maske. Uostalom,ako ne slabi kako ti kažeš,imaćemo u narednom periodu zbog olakšanih mera na stotine novozaraženih dnevno,a to se teško može sakriti.A neće se ni desiti,videćeš. Edited May 9, 20205 yr by Milošica
May 9, 20205 yr Zadnjih 20-tak dana udeo hospitalizovanih koji je na respiratoru je praktično konstantan. https://covid19.data.gov.rs/
May 9, 20205 yr Što može vrlo lako značiti da ljudi koji su ranije primljeni u međuvremenu dolaze na respirator,a i sam proces ostanka na respiratoru je jako dugačak. Eto ti drugi pasus u mom postu iznad.To će rešiti sve dileme Edited May 9, 20205 yr by Milošica
May 9, 20205 yr 28 minutes ago, Malkmus said: Mislio sam na eventualnu štetu od navlačenja i svlačenja jedne te iste maske. Pretpostavljam da je relativno mala opasnost od takvog načina inficiranja, ali... Radi se o verovatnoci, manja je od direktnog izlaganja nekome ko je zarazen al i to je relativno, statistika radi svoje, koliko takvih sretnes... pa je nekad lakse pokupiti rukama na masku pa na lice pa u sebe Sve se svodi na minimiziranje pa ko kako vidi i koristi logiku, nije bas realno da peres ruke posle svakog skidanja/navlacenja a opet ako nisi pokupio rukama bolje i to, ako naletis na zarazenog Sad je je najbolja distanca i gelovi jer svi polako skidaju maske kad vec nije obavezno u zatvorenom a da nije bus. Sve ovo pricam o zatvorenom
May 9, 20205 yr 1 hour ago, Malkmus said: Ja bih prvo pitao nekog ko se tim bavi da li je uputno ući u apoteku sa maskom, skinuti je, pa onda istu tu masku navući za supermarket, opet svući, pa navući u banci. Masku kad jednom staviš, nema skidanja dok se ne vratiš kući, ili baciš pa se u nekim kontrolisanim uslovima stavi nova. To je 1-1 za svaku vrstu kontaminacije, nema šta da pitam bilo koga A posebno ne naše manekene epidemiologe koji masku drže ispod brade pa navuku...
May 9, 20205 yr Ne znam kako je drugde po svetu, ali bilo bi dobro kada bi ljudi shvatili da nošenjem bilo kakve maske štite druge od sebe. U grupi gde svi nose nekakve maske, svi su zaštićeniji. Ja sam do sada stalno nosio pamučne maske, koje perem i koristim ponovo. Sada sam prestao da ih stavljam kad idem da bacim đubre ili da prošetam kuče. Sa sobom stalno imam rezervnu masku, u kesici, ako zatreba. Ako idem negde gde ću možda biti blizu ljudi, na primer blizu koliko je blizu na pešačkom prelazu, onda stavim masku kod kuće i ne skidam je.
May 9, 20205 yr Masku kad jednom staviš, nema skidanja dok se ne vratiš kući, ili baciš pa se u nekim kontrolisanim uslovima stavi nova. To je 1-1 za svaku vrstu kontaminacije, nema šta da pitam bilo koga A posebno ne naše manekene epidemiologe koji masku drže ispod brade pa navuku... [emoji38]ol:Vi stvarno kupujete jednokratne maske i bacate ih pa ponovo kupujete? Ovde kod mene ajd što ih nema da se kupe (na početku nije bilo uopšte, sad ako natrcis slucajno kostaju po evro i po komad) nego ljudi i ako ih imaju nose ih po mesec dana a cak znam ljude koji ih trpaju u mikrotalsnu ili rernu da ih sterilisu. Ajd po prodavnicama se i nose al na ostalim mestima bas slabo. Jedan od 10. Mada iskreno Nemci se drze distance, ona srednja generacija. Klinci i dalje prave zurke. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
May 9, 20205 yr 89 pozitivno / 5728 testiranih / 4 umrlo / 43 na respiratoru (2 manje nego juče) 1,55% testiranih pozitivno Edited May 9, 20205 yr by vememah
May 9, 20205 yr Ovaj vikend je bas udarnički počeo. Svi su napolju. Taman ćemo biti dobar eksperiment da svi znaju za dve nedelje da li je virus prošao ili je bila samo moša.
May 9, 20205 yr Jutros išao u Maxi, pola ljudi i pola kasirki bez zaštite.U pekari od 4 prodavačice ni jedna sa maskom i rukavicama.Tako treba Edited May 9, 20205 yr by Haralampije
May 9, 20205 yr 5 hours ago, Kampokei said: To je zato sto smo naucno potvrdjen kurcevit narod kako bre kurcevit, valjda dupevit jebe nas ko i kako stigne, korona inkluded