Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

mislim da to u ovakvim uslovima danas, u srbiji, nema preterano veze

kad je ovo počelo sve te instrukcije vezane za korišćenje maske su bile prepisivane iz udžbenika za medicinske radnike i ine

mi nismo medicinski radnici, samo pokušavamo da stepen izloženosti virusu svedemo na minimum

e

@Malkmus

Edited by kud u maglu Simoviću

Izazivanje opšte opasnosti n-ti put.

e. @Ova Nestorovićeva izjava dva posta iznad. Ne Kon.

Edited by Malkmus

@vememah

Druže,ti koji nose masku i drže distancu se svakako zaražavaju u jako malom procentu tako da to nije reprezentativan faktor za ocenjivanje jačine virusa.I većina novopridošlih se zarazilo zbog bliskog kontakta bez maske.

Uostalom,ako ne slabi kako ti kažeš,imaćemo u narednom periodu zbog olakšanih mera na stotine novozaraženih dnevno,a to se teško može sakriti.A neće se ni desiti,videćeš.

Edited by Milošica

Zadnjih 20-tak dana udeo hospitalizovanih koji je na respiratoru je praktično konstantan.

bGcgrE7.png

https://covid19.data.gov.rs/

Što može vrlo lako značiti da ljudi koji su ranije primljeni u međuvremenu dolaze na respirator,a i sam proces ostanka na respiratoru je jako dugačak.

Eto ti drugi pasus u mom postu iznad.To će rešiti sve dileme :D

Edited by Milošica

28 minutes ago, Malkmus said:

Mislio sam na eventualnu štetu od navlačenja i svlačenja jedne te iste maske. Pretpostavljam da je relativno mala opasnost od takvog načina inficiranja, ali...

Radi se o verovatnoci, manja je od direktnog izlaganja nekome ko je zarazen al i to je relativno,  statistika radi svoje, koliko takvih sretnes... pa je nekad lakse pokupiti rukama na masku pa na lice pa u sebe

Sve se svodi na minimiziranje pa ko kako vidi i koristi logiku, nije bas realno da peres ruke posle svakog skidanja/navlacenja a opet ako nisi pokupio rukama bolje i to, ako naletis na zarazenog

Sad je je najbolja distanca i gelovi jer svi polako skidaju maske kad vec nije obavezno u zatvorenom a da nije bus. Sve ovo pricam o zatvorenom

1 hour ago, Malkmus said:

Ja bih prvo pitao nekog ko se tim bavi da li je uputno ući u apoteku sa maskom, skinuti je, pa onda istu tu masku navući za supermarket, opet svući, pa navući u banci.

Masku kad jednom staviš, nema skidanja dok se ne vratiš kući, ili baciš pa se u nekim kontrolisanim uslovima stavi nova.

To je 1-1 za svaku vrstu kontaminacije, nema šta da pitam bilo koga

A posebno ne naše manekene epidemiologe koji masku drže ispod brade pa navuku... :lolol:

Ne znam kako je drugde po svetu, ali bilo bi dobro kada bi ljudi shvatili da nošenjem  bilo kakve maske štite druge od sebe.

U grupi gde svi nose nekakve maske, svi su zaštićeniji.

Ja sam do sada stalno nosio pamučne maske, koje perem i koristim ponovo.
Sada sam prestao da ih stavljam kad idem da bacim đubre ili da prošetam kuče.

Sa sobom stalno imam rezervnu masku, u kesici, ako zatreba.
Ako idem negde gde ću možda biti blizu ljudi, na primer blizu koliko je blizu na pešačkom prelazu, onda stavim masku kod kuće i ne skidam je.

Masku kad jednom staviš, nema skidanja dok se ne vratiš kući, ili baciš pa se u nekim kontrolisanim uslovima stavi nova.
To je 1-1 za svaku vrstu kontaminacije, nema šta da pitam bilo koga
A posebno ne naše manekene epidemiologe koji masku drže ispod brade pa navuku... [emoji38]ol:
Vi stvarno kupujete jednokratne maske i bacate ih pa ponovo kupujete? Ovde kod mene ajd što ih nema da se kupe (na početku nije bilo uopšte, sad ako natrcis slucajno kostaju po evro i po komad) nego ljudi i ako ih imaju nose ih po mesec dana a cak znam ljude koji ih trpaju u mikrotalsnu ili rernu da ih sterilisu. Ajd po prodavnicama se i nose al na ostalim mestima bas slabo. Jedan od 10. Mada iskreno Nemci se drze distance, ona srednja generacija. Klinci i dalje prave zurke.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

89 pozitivno / 5728 testiranih / 4 umrlo / 43 na respiratoru (2 manje nego juče)

1,55% testiranih pozitivno

Edited by vememah

Ovaj vikend je bas udarnički počeo. Svi su napolju. Taman ćemo biti dobar eksperiment da svi znaju za dve nedelje da li je virus prošao ili je bila samo moša.

Jutros išao u Maxi, pola ljudi i pola kasirki bez zaštite.U pekari od 4 prodavačice ni jedna sa maskom i rukavicama.Tako treba:covid19:

Edited by Haralampije

5 hours ago, Kampokei said:

To je zato sto smo naucno potvrdjen kurcevit narod

kako bre kurcevit, valjda dupevit

jebe nas ko i kako stigne, korona inkluded

Mi se kurcimo da bi ga primili.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Background Picker
Customize Layout