Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ako je oslabio kako kažu doktor Nestorović i doktorka Darija, onda nije neki problem što kruži. Ako sam ih dobro shvatio treba pratiti da ne uđe neki drugi jači soj 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Ako je oslabio kako kažu doktor Nestorović i doktorka Darija, onda nije neki problem što kruži. Ako sam ih dobro shvatio treba pratiti da ne uđe neki drugi jači soj 

To bukvalno jedino oni na celom svetu tvrde.
1 hour ago, Jozef K. said:

To niko nigde nije rekao, sem njega i nje. A ne znam na cemu oni temelje svoje tvrdnje. Od njegovih silnih gostovanja po televizijama, ne znam kako uopste bilo sta drugo radi.

Edited by Arkadija

15 hours ago, Sammael said:

Srbija = mere nezabeležene među uporedivim državama, uprkos tome daleko veća stopa smrtnosti, kriva daleko od zaravnjene, najveće brljotine u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima. Biće da nije baš prosečan Mile taj koji je ovde zajebao, nego država.

Psiholozi drve mesec i po dana po svim medijima da ovo ima ogromne psihološke posledice i onda su svi odjednom iznenađeni što se klinci ponašaju ko pušteni s lanca. Ja sam recimo iznenađen što nije bilo gore. 

Ovde gde sam ja evo teče ne znam koja više nedelja kućnog pritvora za >65 i <20, plus kućni pritvor za sve ostale vikendom i praznicima. Na sve to još i ramazanski post kada je ljudima generalno kratak fitilj jer gladuju preko dana, pa se uprkos svemu tome niko ne ponaša kao kreten. U prodavnice, zatvorene prostore i autobuse ne može da se uđe bez maske i bez rastojanja, i to se poštuje. U najzatucanijoj mahali u gradu jedan od njih 20 na ulici ne nosi masku, sa razliku od Zemuna gde jedan od 20 nosi. Srpske tzv. mere su smejurija u poređenju sa ovim ovde, naročito u delu koji se tiče sprovođenja i pridržavanja. Ljudi u Srbiji generalno nemaju osećaj odgovornosti prema sopstvenom zdravlju i to može da se filozofski pripiše decenijama rđave uprave i sistematskom ispiranju mozga ali kako god da okreneš olupaće se o glavu njima a ne Nestoroviću.

To je zato sto smo naucno potvrdjen kurcevit narod, kako kao pojedinci, tako i kolektivno. Ima ozbiljna medjunarodna studija, 53 zemlje, gde su merili self-esteem ("overall sense of worthiness as a person"). Srbija je prva kad na skali "self-competence", a prva je i po ukupnom skoru na toj Rosenberg Self Esteem Scale (RSES).

Schmitt, D. P., & Allik, J. (2005). Simultaneous administration of the Rosenberg Self-Esteem Scale in 53 nations: exploring the universal and culture-specific features of global self-esteem. Journal of personality and social psychology, 89(4), 623.

Edited by Kampokei

1 hour ago, Redoran said:

U najzatucanijoj mahali u gradu jedan od njih 20 na ulici ne nosi masku, sa razliku od Zemuna gde jedan od 20 nosi. 

ako ja dobro razumem gde ti živiš, veća je prisnost na ulicama tog grada nego na ulicama zemuna.

ne nosim masku na otvorenom u beogradu (sem preksinoć na protestu) i nemam nameru da je nosim. smatram to besmislenim.

prodavnice, autobusi i slično - da. izlazak iz kuće i boravak isključivo napolju - ne.

i još nešto - maska u beogradu košta 100 dinara, rukavice oko 50.

neko minimalno razumno sledovanje za 1 osobu za mesec dana je 9000 dinara.

ljudi zarađuju po 30000 dinara. šta misliš da im je preče, maska ili hrana za decu?

ostavite malo naše ljude na miru sa tim crnim kvalifikacijama.

ljudi se ponašaju kako mogu u odnosu na ono što im autoriteti saopšte. a ono što su im autoriteti u srbiji saopštavali dovoljno je za to da se poludi po dva puta u dva meseca.

13 minutes ago, pt 2.0 said:

ne nosim masku na otvorenom u beogradu (sem preksinoć na protestu) i nemam nameru da je nosim. smatram to besmislenim.

prodavnice, autobusi i slično - da. izlazak iz kuće i boravak isključivo napolju - ne.

takoe, plus u kombinatu, to je obaveza

na snazi su trenutno mere umerenog opreza, bar kod mene. žuti alarm, zeleni će se upaliti kada ne bude novozaraženih bar 4-5 dana in a row

ove komparacije su, u najmanju ruku vrlo bušne za komentarisati ih

Ja bih prvo pitao nekog ko se tim bavi da li je uputno ući u apoteku sa maskom, skinuti je, pa onda istu tu masku navući za supermarket, opet svući, pa navući u banci.

A ovako, što se Srbije tiče - sebičnost i samoživost će verovatno skupo koštati mnoge.

Ja bih prvo pitao nekog ko se tim bavi da li je uputno ući u apoteku sa maskom, skinuti je, pa onda istu tu masku navući za supermarket, opet svući, pa navući u banci.

A ovako, što se Srbije tiče - sebičnost i samoživost će verovatno skupo koštati mnoge.

Ne bavim se tim ali mogu da pogledam u(s)put :covid19:

Komisija za dodelu komisije kaže da je korisno najviše za psihu, kad vidiš/osetiš masku oko tebe nećeš imati primordijalne kolektivno-gužvanjske porive. neke druge izraze i naklonosti ćeš izroditi kad moraš da se upustiš u krdoimunizaciju. ali tobrzo prođe, kladim se u 100€

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

3 hours ago, barrcode said:

To bukvalno jedino oni na celom svetu tvrde.

Doktori koji su na prvoj liniji kažu da im sve manje dolaze teški slučajevi,i to procentualno,dakle ne zbog manjeg broja zaraženih.A i sama priroda virusa je da slabi kako se prenosi,pa i Korone.Naravno,moguće je da mutira,ali nedovoljno da održi jednak intenzitet.

Edited by Milošica

17 minutes ago, Malkmus said:

ako mogu kao imunolog sa imunološkog fakulteta da pomognem biću slobodan

maska da, ukoliko se provodi +10 min na razdaljini manjoj od 150cm sa osobama za koje se ne zna da li su covid19 negativni

1 minute ago, Milošica said:

Doktori koji su na prvoj liniji kažu da im sve manje dolaze teški slučajevi,i to procentualno,dakle ne zbog manjeg broja zaraženih.

Jako čudno s obzirom na to da se većim testiranjem otkrivaju na početku pa zaraženi po saznanju da nose virus brže krenu da se racionalno ponašaju, i s obzirom na to da se ljudi zbog nošenja maski i držanja distance zaražavaju manjom količnom virusa pa im je klinička slika slabija.

1 minute ago, Milošica said:

A i sama priroda virusa je da slabi kako se prenosi,pa i Korone.

Kako da ne, videli smo koliko su HIV, ebola i sezonski grip oslabili posle toliko godina.

Juče je umrlo troje, a broj na respiratoru se smanjio samo za jedan. To znači da novi dospevaju na respirator ili da ljudi umiru i pre nego što ih stave na respirator.

11 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ako mogu kao imunolog sa imunološkog fakulteta da pomognem biću slobodan

maska da, ukoliko se provodi +10 min na razdaljini manjoj od 150cm sa osobama za koje se ne zna da li su covid19 negativni

Mislio sam na eventualnu štetu od navlačenja i svlačenja jedne te iste maske. Pretpostavljam da je relativno mala opasnost od takvog načina inficiranja, ali...

Edited by Malkmus

13 minutes ago, Milošica said:

Doktori koji su na prvoj liniji kažu da im sve manje dolaze teški slučajevi,i to procentualno,dakle ne zbog manjeg broja zaraženih.A i sama priroda virusa je da slabi kako se prenosi,pa i Korone.Naravno,moguće je da mutira,ali nedovoljno da održi jednak intenzitet.

Upravo tako. Sami brojevi novozarazenih i tezih slucajeva u odnosu na pocetak epidemije govore da je virus oslabio. Ali ima onih koji ne veruju u zvanicne brojke i ponavljace da nema nikakvih dokaza da se bilo sta promenilo u odnosu na pre mesec dana, osim sto ljudi masovno ne postuju mere, zbog cega cemo najebati zestoko i ima da bude masovan pomor..

Background Picker
Customize Layout