Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Kod mene u kraju isto niko ne nosi masku ni u Maksiju, ni u posti. Samo zaposleni. Doduse video sam i par penzionera sa maskama.

I posle neko prica o nekom svedskom modelu i odgovornosti gradjana. Kakva crna odgovornost, za nas tacno nema resenja osim totalnog zatvaranja.

Edited by bejzbolka

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Epidemiološkinja iz Ćuprije, sa zaključanog profila pa zato screenshot:

LwTa7Bz.png

Dajte još Nestorovića, malo je ono sa Prve pre neki dan i ovo sa B92 danas.

Edited by vememah

ono sa b92 danas je bilo dno i za njegove standarde

Izvinite al tvrdnja nasih epidemiologa da virus slabi sta po njima znaci zapravo? 

Da se virus sad teze prenosi ili da je klinika slika zarazenog laksa? 

Zapanjena sam kako su se ljudi brzo opustili. Nisam baba Vanga, ali mi se čini da će kod nas brzo doći do drugog talasa epidemije.

Општине и градови са највећим бројем до 8.5.2020.
Top 10
Ранг Територија Вредност
1 Лесковац 20
2 Град Београд 19
3 Град Ниш 6
4 Бор 5
4 Пирот 5
4 Панчево 5
7 Крушевац 3
7 Нови Сад 3
7 Рашка 3
10 Дољевац 2

JuGmedia: U Juri ukupno zaraženo od korone 35 radnika, najveći udar u maju

Već 6. aprila potvrđeno je šest slučajeva obolevanja, a 7. i  30. aprila potvrđen je po jedan slučaj. Dana 2. maja zabeležena su 3 slučaja, zatim 3. maja još tri slučaja, a 4, 5. i 6. maja prijavljeno po sedam sučajeva, što je ukupno 35.

Uzeti su brisevi za još 200 radnika, a oni koji su ranije poslati nisu stigli do današnje pres konferencije.

Sada se prvi kontakti stavljaju u izolaciju, a drugi testiraju.

Kada je 6. maja registrovano još 7 slučajeva obolevanja u Juri, istog dana stavljeno je 30 bliskih kontakata u samoizolaciju.

Nastavljaju se ispitivanja bliskih kontakata i dalje i stavljanje u samoizolaciju, po propisima“, naglasila je Nikolićeva uz napomenu da su i ranije preuzimane mere samoizolacije, piše JuGmedia.

Sta reci, u poslednjih 24 sata 20 zarazenih u Leskovcu. Al, dobro, vazno da je pobeda, vazno da se radi. I sve po propisima.

Edited by Nesh

Ne znam sta da mislim. Ovde kada čitam, na tviteru ili slusam svoje prijatelje, kolege, rodbinu, 99% ljudi je ozbiljno, nije im svejedno zbog popustanja mera, zabrinuti su, tvrde da se ponasaju odgovorno, kritikuju okolinu i narod oko sebe ako to nisu, ali ja takve ljude van kuce ne vidim [emoji53]

40 minutes ago, svajcika said:

Prenosim ključne momente:

"Pluća mi nikada neće biti kao pre korone" JEZIVA ISPOVEST NULTOG PACIJENTA U SRBIJI
...
Prošlo je više od dva meseca od kada sam dobio korona virus, stvorena su antitela, ali moja pluća se nisu oporavila. Lekari su mi rekli da moram da ležim i mirujem još mesec dana. Izašao sam iz bolnice još 28. marta, ali i dalje ne mogu normalno da dišem i jedva se krećem, kaže Igor Đantar (43), privrednik iz Bačke Topole kome je prvom u Srbiji, 6. marta, potvrđena opaka bolest.

- Odem do firme na sat ili dva, ne mogu duže da izdržim, jedva stojim na nogama i moram da se vratim kući da legnem. Jedno je sigurno, moja pluća nikada više neće biti kao pre - započinje Đantar.

Pre dva dana bio je na kontroli. Vesti koje su mu doktori saopštili nisu bile dobre.

- Prošla su dva meseca od kako sam primljen u bolnicu i tačno mesec dana kako sam "izlečen". Nažalost, lekari su mi rekli da mi pluća još nisu u dobrom stanju. Moram da mirujem još mesec dana, pa onda opet na kontrolu. U ovih 40 dana koliko je prošlo od kada sam izašao iz bolnice pokušao sam da se vratim normalnom životu, ali to nije bilo moguće. I dalje se osećam kao da sam bolestan, svestan sam i da mi pluća nikada neće biti kao pre korone. To su mi potvrdili i lekari - kaže Đantar.
...
Ali, dodaje on, ljudi izgleda mnoge stvari previše olako shvataju kada je korona virus u pitanju.

- Ja sam uspeo da izbegnem respirator, a pogledajte koliko mi dugo treba da se oporavim. Zamislite samo koje posledice će imati oni koji su bili na respiratoru! Čini mi se da mnogi ljudi prilično olako gledaju na sve. Verujte mi da je korona ozbiljan protivnik i da ako ga potcenite, možete snositi posledice celoga života, da ne pričam o tome da može da se desi i ono najgore. Eto, neka im moj primer služi kao podsetnik da treba da se pridržavaju svih propisanih mera, bar toliko svako može za sebe da učini - apeluje Đantar.

Edited by vememah

kako bese ... odgovornost je na gradjanima koji ce koristiti gradski prevoz

1 hour ago, Dzudi said:

Zapanjena sam kako su se ljudi brzo opustili. Nisam baba Vanga, ali mi se čini da će kod nas brzo doći do drugog talasa epidemije.

Bio pre dva sata do bankomata, nekih kilometar od mene, dva puta bežao prekoputa zbog dve grupe tinejdžera, obe od 10-12 dečaka i devojčica. Polupijani, buka cika (to nije problem), skakanje jedni po drugima itd. Ako je samo jedan zarazan, svi su pokupili. Praktično sam siguran da nisu nikakav izuzetak već pravilo. Ćera mi kaže da su kod nje u kraju dve žuraje u toku.

Uglavnom, za nekih desetak dana znaćemo na čemu smo.

1 hour ago, Dzudi said:

Mi ćemo imati samo jedan talas.....

na osnovu čega?

Na osnovu toga što zaraženih i dalje ima svaki dan i sa ovim, očigledno - gde god da se okreneš - totalnim opuštanjem naroda - virus će samo nastaviti da kruži u narodu. 

Background Picker
Customize Layout