Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Pa šta su očekivali, da nije bilo psiholoških posledica skoro dvomesečnog lockdowna i temeljnog iživljavanja vlasti kroz konstantne promene stanja? Da se ja pitam, doktorka ne bi trebalo da se bavi urgentnom medicinom ako ne može da hendla ove situacije.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Bukvalno. A ona bi još da uvede policijski čas noću "za vijek i vijekova" :rolleyes: 

verovatno je baš ta izjava i poenta te vesti...

Jeste, doktorka je kriva što je narod poludeo posle otključavanja pa je bila navala na Urgentni.
U pogrešnu metu ciljate

Ma nije ona kriva što se ljudi ponašaju tako, ali jeste opičeno što ne uviđa da je to izazvala upravo mera koju bi ona uvela zanavek.

Meni samo ide na kurac to moralističko zgražavanje i narod govna diskurs.

Doktorka je kriva što daje takve izjave i šlagvort psihopati za sledeće ludilo.

Valjda je jasno da je izjava data u afektu i  iz revolta.

A Psiho sigurno ne dobija ideje od doktora iz urgentnog. 

Možda od Kona ili Nestorovića dobija...:fantom:

U Juri ukupno zaraženo od korone 35 radnika, najveći udar u maju, na bolničkom lečenju 21

Autor: Milica Ivanović
Objavljeno: 07.05.2020. u 16:28

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Leskovac Aleksandra Nikolić iznela je danas konačne podatke za broj obolelih u korejskoj fabrici „Jura“, čija se epidemiološka situacija pogorašava poslednjih dana. Po njenim rečima, ukupno je od 4. marta zaraženo 35 radnika, a trenutno se u Covid bolnici u Leskovcu leči 21 zaposlen, računajući i sedmoro novoobolelih.

Nikolićeva, koja je i diplomirani epidemiolog, hronolški je iznela je na konferenciji za novinare broj obolelih. Virus korona prvi put se u Juri pomenuo i napravio paniku (p.n.) 4. marta zbog bolesnog supruga jedne radnice. Već 6. aprila potvrđeno je 6 slučajeva oboljevanja, a od 7. do 30. aprila potvrđivan je po jedan slučaj. Već 2. maja zabeležena su 3 slučaja, zatim 3. maja još 3, 4. još 2, 5. i 6. maja po 7 slučajeva, ukupno 35.

Uzeti su brisevi za još 200 radnika, a oni što su ranije poslati nisu stigli do današnje pres konferencije.

U međuvremenu, kazala je Nikolićeva, Zavod za javno zdravlje je dva puta izricao mere zabarane rada „Juri“ na po 14 dana ili pridržavanja mera da 50 radnika radi na prostoru od 5.000 metara kvadratnih, uz mere dezenfekcije i druge propisane zaštitne mere.

„Zavod za javno zdravlje je 5.5.2020.godine prosledio zahtev za hitan sastanak Republičkom štabu za vanredno stanje, komnadantu Kriznog štaba grada Leskovca i menadžmentu Jure zbog pogoršane epidemiološke situacije, s obzirom da smo toga dana imali 12 obolelih za poslednjih 48 sati.  ZZJ je na sastanku predložio protivepidemijske mere u skladu sa važećim propisima i preporukama, stavljanje zbog bliskih kontakata u samoizolaciju u trajanju od 14 dana, prema sada važećim propisima, i testiranje 200 zaposlenih koji nisu ostvarivali bliske kontakte zbog proširenog testiranja. Sada se prvi kontakti stavljaju u izolaciju, a drugi testiraju.

Kada je 6. maja registrovano još 7 slučajeva oboljevanja u Juri, istog dana stavljeno je 30 bliskih kontakata u samoizolaciju.

„Nastavljaju se ispitivanja bliskih kontakata i dalje i stavljanje u samoizolaciju, po propisama“, naglasila je Nikolićeva s napomenom da su i ranije preuzimane mere samoizolacije.

https://jugmedia.rs/u-juri-ukupno-zarazeno-od-korone-35-radnika-najveci-udar-u-maju-na-bolnickom-lecenju-21/

Edited by vememah

2 hours ago, Milosh76 said:

"Izašla sam iz dežurstva. Ljudi, ceo grad je poludeo. Previše tuča, previše pijanih po gradu. Dolazili su pretučeni, prebijeni", ovako je prethodnu noć u Beogradu, prvu posle vanrednog stanja u videu na svom Instagram profilu opisala doktorka Kristina Davidović.

- Umrla sam noćas. Dolazili su alkoholisani, pretučeni, prebijeni. Kako se završio policijski čas i vanredno stanje, tako je narod poludeo. Da se ja pitam, ja bih uvela policijski čas svaku noć od 11 sati uveče o 5 ujutru za vijek i vjekova - kazala je doktorka Davidović.

juce u mom kraju grupa klinaca satima divljala, bukvalno satima. pijani, urlaju, napusavanje sa stanarima, trka unaokolo, samo sam cekao da se zapuca. policije, naravno, nigde.

Troje umrlo. Sada je tri, što je bilo pet pre nedelju, dve. 95 novoobolelih.

Pobedili smo coronu :fantom:

Posetih tri lokala, u razmaku od pola sata i osecao sam se kao prase u Teheranu. Osim osoblja i mene, bukvalno niko nije imao masku.

Danas su usvojene zdravstvene preporuke, da je za ulazak u Srbiju neophodan negativan test na koronu, ne stariji od tri dana.Oni koji ga nemaju, moraju u izolaciju 14 dana, potvrdio je za Kurir dr Branimir Nestorović.

Naši ljudi koji budu želeli da lete u inostranstvo poštovaće procedure zemlje u koju idu, a test na koronu u Srbiji će ih koštati 6.000 dinara.

Da podsetimo, prema najavama avio saobraćaj u Srbiji počeće da funkcioniše od 18.maja.

Er Srbija uvodi 4 leta, ka Cirihu, Beču, Frankfurtu i Londonu.

I sad, kriva doktorka što je revoltirana, kriv je Vučić zbog vanrednog stanja, svi krivi osim - naše dece.:isuse:

Malo je srbima 1 Vučić i 1 korona

:isuse:

Background Picker
Customize Layout