May 6, 20205 yr 2 hours ago, mraki said: Dr Darija Kisić Tepavčević pre toga je rekla da bi, zašto je to rekao, trebalo pitati dr Nestorovića, ali i dodala "nije ništa neistina što je on izneo, osim što je on uvek optimističniji". - Ne bih rekla da su to suprtona mišljnja, ali su različita. Ali gledamo različite aspekte, ali svi podaci koje pratimo idu u dobrom pravcu - rekla je doktorke Kisić Tepavčević. Poserem im se u struku. Što se tiče "slabljenja" virusa, nije daleko od pameti da je zbog distanciranja količina virusa kojom se ljudi zaražavaju manja, što i te kako može uticati na tok bolesti. Quote The amount of particles a person is exposed to can affect how likely they are to become infected and, once infected, how severe the symptoms become. The amount of virus necessary to make a person sick is called the infectious dose. ... A high infectious dose may lead to a higher viral load, which can impact the severity of Covid-19 symptoms. Viral load is a measure of virus particles. It is the amount of virus present once a person has been infected and the virus has had time to replicate in their cells. With most viruses, higher viral loads are associated with worse outcomes. https://www.statnews.com/2020/04/14/how-much-of-the-coronavirus-does-it-take-to-make-you-sick/ Edited May 6, 20205 yr by vememah
May 6, 20205 yr Ja cu unapred da se izvinim ako je ovo negde pisano, premotao sam olovkom samo 10ak strana. Danas cisto znatizelje radi okrenem burazera u Nisu da vidim sta mu rade kumovi i kumice, najblizi drugari njih 10+ koji su "dijagnosticirani" koronom jos pre mesec dana (pisao sam negde u nekom pdf-u ali ukratko. Dijagnosticiranje pre mesec dana kod svih 10+ ljudi se sastojalo u razgovoru sa doktorom u legitimate covid-19 klinici, te snimanjem pluca, pa nazad kod doktora. Kasalj, upala pluca iz snimka, temperatura...svima je upisano na onom plavom papiru, uput, pa anamneza doktora - covid -19. To je bilo pre mesec dana, kada se nije testiralo puno. Svi lezali u kucnom karantinu po mesec dana, neko manje neko vise jer osim paracetamola i "sedi kuci" nista drugo nisu dobili. Pa danas pitam sta se desava i jel neko testiran, normalnim testom koji prolaz kroz labaratoriju. Od njih 10 je testirano njih dvoje. Od to dvoje jedan je negativan jedan je pozitivan. Ostali nisu testirani niti usli u bilo koji registar (ovo znam jer jebiga ljudi imaju veze pa zvali doktore pa ovi zvali covid doktore). Ovaj sto je negativan mesec dana bio u kucnoj izolaciji imao 12 dana temperaturu preko 38, kasalj i sve ostalo, prestalo pre 15 dana, uzeli mu bris pre 10 dana, javili mu pre par dana. Ova sto je pozitivna: njenom muzu upisano u "anamnezu" da je covid 19 pacijent sve proslo pre 20 dana, njegov cale bio u improvizovanoj bolnici sa "anamnezom" da je covid19 (lik je inace 76 godina), dete nista. Zakljucak koliko god banalan: oni sad testiraju na covid 19 NE na antitela ljude koje su pre 30 dana lekari iz infektivne slali kuci kao nosioce covid 19 pa tek neke od njih SADA testiraju nakon 10-12-15 dana od prestanka simptoma i to izrazavaju u procentima, tj da procenat pada. Pa jebote, naravno da procenat pada kad testiras ljude na covid umesto da ih testiras na antitela. Mnogo psovki ali ne mogu da razumem da ljude koji su vec "dijagnosticirani" na covid19, kojom god metodom uvrstis u statistiku a onda prikazujes "manje od 5%". Pa jebemmumisa, manje od 5% kad testiras na bolest a ne na antitela. Prvorodjeni da pod hitno ode i sam utovari te testove. Ne razumem se statistiku ali mogu da pogledam: ako je prosek na pocetku bio 10% zarazenih neki realan broj, kad su jos lecili decije bolesti virusologije i epidemiologije na broj testiranih pa je tokom vremena na neki figirani broj spao na 5% to meni kaze da je laz negde oko 8%. Ako je uzorak 117 000+ testiranih sto je iz prethodnog napisanog budalastina neka bude i 6% realnih zarazenih, sto na Slinisivih Malih od 5.5 miliona punoletnih dodje 275 000. Ne znam, mozda bi realan broj stvarno testiranih pao mnogo nize od 8% i sve sto sam racuna je cista spekulacija na osnovu informacija i razmisljanja koje imam te molim admine da ne brisu te ako nadju tekst informativnim otvore pdf "Liverpool - Premier champions covid19/20". Hvala.
May 6, 20205 yr @Zlurad izvini brate, da li ti živiš u Srbiji? Pa šta te to čudi? Ovde se sve tako radi. Ima stari aforizam: Quote Statistika naša dika, šta god poželiš - ona naslika. Edited May 6, 20205 yr by dvb-t manijak
May 6, 20205 yr Ne zivim, pratim, znam i razumem ali mi i dalje nije jasno cemu. Dobro znam ali nije pdf politika pa necu da nastavim.
May 6, 20205 yr izvini, mislio da živiš... Ovde je sve izgubilo smisao odavno (da ne idem i ja u politiku). Naravno da brljaju. Naravno da su na KZŠ Kon i ekipa više puta uhvaćeni u lažima, samo zato što nisu imali tačne informacije. Jednostavno, ovde se "odozdo na gore" raportira da je sve u redu i da su sva naređenja izvršena. Niti je to tačno, niti to neko "odozgo" proverava
May 7, 20205 yr 4 hours ago, Dankan Ajdaho said: Ima li negde spisak mera koje ostaju nakon ukidanja vanrednog stanja? Mene takođe zanima, pogotovu mere za kafiće i njima slične objekte. Unapred zahvalan vaš, Mil@n
May 7, 20205 yr 1 hour ago, Zlurad said: Zakljucak koliko god banalan: oni sad testiraju na covid 19 NE na antitela ljude koje su pre 30 dana lekari iz infektivne slali kuci kao nosioce covid 19 pa tek neke od njih SADA testiraju nakon 10-12-15 dana od prestanka simptoma i to izrazavaju u procentima, tj da procenat pada. Pa jebote, naravno da procenat pada kad testiras ljude na covid umesto da ih testiras na antitela. Mnogo psovki ali ne mogu da razumem da ljude koji su vec "dijagnosticirani" na covid19, kojom god metodom uvrstis u statistiku a onda prikazujes "manje od 5%". Pa jebemmumisa, manje od 5% kad testiras na bolest a ne na antitela. Prvorodjeni da pod hitno ode i sam utovari te testove. Koliko sam razumeo, neka me neko ispravi, taj test na antitela ne govori ništa određeno, ne zna se ni da li je taj test uopšte precizan, a ako i jeste, ne zna se da li je ta osoba imuna.
May 7, 20205 yr 44 minutes ago, Mil@n said: Mene takođe zanima, pogotovu mere za kafiće i njima slične objekte. Unapred zahvalan vaš, Mil@n Nije baš spisak: Quote Ukidanje vanrednog stanja, uključujući i policijski čas, ne znači i da neke mere uvedene tokom borbe sa virusom neće ostati na snazi. Među njima su - zabrana okupljanja, nošenje rukavica i maski u javnom prevozu, restoranima i kafićima, kao i držanje fizičke distance. Do daljeg će morati da se izbegavaju kontakti - zagrljaji i rukovanja, a stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode kod kuće. Pozorišta i bioskopi ostaju zatvoreni, a nema nastave u školama - učenice će časove i dalje pratiti preko televizije i interneta.
May 7, 20205 yr Standardno opšta mesta. Realno, sve mere se ukidaju osim većih organizovanih okupljanja, a i to ćemo tek da vidimo da li funkcioniše.
May 7, 20205 yr blago vama. cekam manikira ko ozeblo sunce...sramota na sta mi lice nokti. ima da se pocastim sa gel i to crveno jarkom bojom, da ispunim muzu fantaziju grrrrrrrr Edited May 7, 20205 yr by mustang
May 7, 20205 yr Ide to prilično kilavo, juče sedeo sa drugaricom zubarkom, pokazala mi je fotku na šta liči na poslu, ko da je na intenzivnoj, a ne u ordinaciji. Mora da digne cene zbog tih mera, a svesna je da je narod pukao sa parama, narod će do daljneg ići krezub.
May 7, 20205 yr a koje mere mora postuje i sta da ekstra obezbedi? stvarno, odakle ljudima sada pare za popravke, al ne moze ni ona da radi za dzabe? ko sto kazes, ici ce krezubi Edited May 7, 20205 yr by mustang
May 7, 20205 yr Neprobojni mantil, maska, rukavice, plus vizir, potputno izgleda kao one sestre sa infektivne, sve što nije jednokratno se krvnički dezinfikuje, a pipav joj je posao, uopšte mi nije jasno kako može u tome da radi. Quote Inače do sada je narod imao love za zubara Muka je što je dosta ljudi ostalo bez posla, a ovi moraju da dižu cene, tako da će sad ići tamo samo oni sa ozbiljnom upalom. Edited May 7, 20205 yr by Anonymous