May 6, 20205 yr 1 hour ago, vememah said: I nemojte ni slučajno da držite odstojanje i da nosite rukavice. blic.rs/vesti/drustvo/sada-je-vreme-da-svi-izadu-napolje-i-zaraze-se-osim-najstarijih-dr-nestorovic-tvrdi/qgeee4k Štetočina dakle nastavlja krvavi pohod. Kad za koju nedelju opet bude 400 novoobolelih dnevno, opet će Kon u prvi plan. ja iskreno sumnjam da ce se ovako nesto desiti. pre sam misljenja da ce se na kraju ispostaviti nestorovic biti sve u pravu. prvo ce da proglase pobedu nad virusom (i zbog izbora i zbog biznisa koji ne moze da trpi), pa ce da rasformiraju korona strucnjake i ukinu sve zabrane i vise nece biti ni konferencija ni bilo kakvih drugih vesti o virusu. ako se i bude testiralo, bice sporadicno i s vremena na vreme ce provejati koja o tome da je sve pod kontrolom, pozitivnih ima manje od regularnog gripa i sve je to u redu. a stanje na terenu - ko te pita. i tako do jeseni pa onda u zavisnosti od trenda. ako se opet digne globalna frka, ukljucice se da ne strce i pravice se da se nesto kao preduzima al sumnjam da ce biti policijski cas i zatvaranje poslova. pre apelovanje da se drzi distanca i nose maske. i da se stariji cuvaju. nestorovic ce biti genije koji je sve vreme bio u pravu sto nije plasio narod ko razni belosvetski lelemudi al sumnjam da ce dobiti neku funkciju. pre mi se javlja da ce ga vodati ko mecku iz jednog studija u drugi da prica o svemu od zdravlja preko teslinih izuma do horskog pevanja. Edited May 6, 20205 yr by adam
May 6, 20205 yr Nema teorije. Do jeseni sa ovakvim guranjem glave u pesak imaćemo na hiljade mrtvih i bolnice koje se raspadaju. Teško da to može da se sakrije. Edited May 6, 20205 yr by vememah
May 6, 20205 yr Quote Sem povratnika na posao, počelo je i testiranje onih čiji su članovi domaćinstva bili zaraženi koronom. Cilj je, kako su ranije najavili epidemiolozi, utvrđivanje kolektivnog imuniteta, a u Nišu će se njihovi uzorci uzimati u montažnom objektu, postavljenom danas kod glavnog ulaza u Dom zdravlja. Juzne vesti Dakle, poceli (!) su da testiraju one ciji su clanovi domacinstva (to su, ako se ne varam, valjda oni sa kojima zive i u svakodnevnom su kontaktu) bili zarazeni? A ovamo, testiraju se kontakti...Dobro se mi i drzimo, kako se radi...
May 6, 20205 yr mogu oni da proglase šta hoće, dok se kovid bolnice ne vrate uobičajenim aktivnostima nema pobede - kada ponovo krenu pregledi i operacije u npr zemunskoj bolnici itd, kada samo na infektivnim klinikama u bg, ns i ni bude ležalo po desetak pacijenata onda možemo da kažemo da je korona pobeđena - ako bude moralo da se hospitalizuje 100 ljudi dnevno, to neće moći da se sakrije
May 6, 20205 yr 1 hour ago, Lancia said: znaci kucnuo je pravi cas. i posle svi u Milano. pa sve iznova. Pa vidi,meni je propala Sicilija ovog aprila, sad kad se sjurimo svi u Milano, ima da spasemo talijanski turizam
May 6, 20205 yr U gradu se još delimično nešto i poštuje, na selu apsolutno ništa. Od sutra apsolutno niko ništa neće da poštuje a i mere su propisane tako da je nemoguće da se poštuju. Mislim da su tu reda radi i da to niko živ neće ni kontrolisati. Ostaju 2 opcije. Da je virus stvarno oslabio i da sve to nema veze ili da za koju nedelju sledi potop. Trećeg nema bukvalno.
May 6, 20205 yr Danas na ulici u centru nikada vise ljudi sa maskama, nisam brojao ali sam stekao utisak da je jedno 80% ljudi koje sam video nosilo maske. Moja bolja polovina ima teoriju sa kojom se slazem, da su ljudi od danas zakljucili da su prepusteni sami sebi i da samo od njih zavisi da li ce se zastititi ili nece. Onaj fazon - samo drzava da se skloni, znacu ja kako treba.
May 6, 20205 yr 43 minutes ago, Nesh said: Sem povratnika na posao, počelo je i testiranje onih čiji su članovi domaćinstva bili zaraženi koronom. Cilj je, kako su ranije najavili epidemiolozi, utvrđivanje kolektivnog imuniteta, a u Nišu će se njihovi uzorci uzimati u montažnom objektu, postavljenom danas kod glavnog ulaza u Dom zdravlja. Juzne vesti Quote Dakle, poceli (!) su da testiraju one ciji su clanovi domacinstva (to su, ako se ne varam, valjda oni sa kojima zive i u svakodnevnom su kontaktu) bili zarazeni? A ovamo, testiraju se kontakti...Dobro se mi i drzimo, kako se radi... ja ovo gore ne razumem kao testiranje da li netko ima koronu, vec kao testiranje da li je netko prelezao koronu ako je moje tacno, onda ne vidim kako ce testiranje clanova dmacinstva dati pravu sliku prokuzenosti populacije drugim recima, prazna prica (i u mom i u tvom shvatanju sta se testira)... a sustine/akcije nigde Edited May 6, 20205 yr by cedo
May 6, 20205 yr 14 minutes ago, cedo said: ja ovo gore ne razumem kao testiranje da li netko ima koronu, vec kao testiranje da li je netko prelezao koronu ako je moje tacno, onda ne vidim kako ce testiranje clanova dmacinstva dati pravu sliku prokuzenosti populacije drugim recima, prazna prica (i u mom i u tvom shvatanju sta se testira)... a sustine/akcije nigde Ideja je, bar do juce, bila da se reprezentativan uzorak domacinstava testira i da se vidi koliko je njih prelezalo koronu itd... U clanku pise da ce biti testirani clanovi domacinstava u kojima je neko prelezao koronu... Ti clanovi su valjda vec bili testirani kao bliski kontakti zarazenog i, ukoliko su bili pozitivni, smesteni u odgovarajuce ustanove... Ako clanovi domacinstva zarazenog nisu bili do sada testirani, to znaci da su kao potencijalni zarazeni isli naokolo i potencijalno sirili zarazu... Ili je pogresno preneseno ili je izvor informacije lupio ili kontakti zarazenih nisu testirani kao sto se sve vreme pricalo na konferencijama za stampu... Edited May 6, 20205 yr by Nesh
May 6, 20205 yr Just now, Nesh said: Ideja je, bar do juce, bila da se reprezentativan uzorak domacinstava testira i da se vidi koliko je njih prelezalo koronu itd... U clanku pise da ce biti tetsirani clanovi domacinstava u kojima je neko prelezao koronu... Ti clanovi su valjda vec bili testirani kao bliski kontakti zarazenog i, ukoliko su bili pozitivni, smesteni u odgovarajuce ustanove... Ako clanovi domacinstva zarazenog nisu bili do sada testirani, to znaci da su kao potencijalni zarazeni isli naokolo i potencijalno sirili zarazu... Ili je pogresno preneseno ili je izvor informacije lupio ili kontakti zarazenih nisu testirani kao sto se sve vreme pricalo na konferencijama za stampu... to meni govori da bi test trebao da bude seroloski tj. da se utvrdi prokuzenost stanovnistva (da li je covek imao koronu) samo sto ... testiranje domacinstava gde je netko prelezao koronu nije reprezentativan uzorak ... ocekivanje je da tu ima vise onih koji su prelezali koronu izgleda nije dobro preneto
May 6, 20205 yr 5 hours ago, Milosh76 said: Voditeljka je inteligentna k`o Vulin Poznata sns-ovka.Ona slinu zove nesa,
May 6, 20205 yr jel to prvi test ili su ih ranije testirali? Nisu valjda cekali dva meseca da ih testiraju?I kod moje keve prošle nedelje isto radili, sad uveli neke dodatne detalje, karantina. Izgleda da im povlače vojsku ako ukidaju vanredno stanje... ... Shiit has hit the fan...
May 6, 20205 yr Meni je to neshvatljivo...cak i za Srbiju. Da se ceka prakticno dva meseca sa testiranjem koroisnika domova za stare koji su najugrozeniji, a pogotovu da se ceka skoro mesec dana posle onog sto se desilo u Gerontoloskom centru u Nisu.