May 5, 20205 yr Just now, freakns said: nemoj se kurcis tu sada, kad svi znamo da ces ici kad ti zena naredi Ne, vec kad dobijem slobodan sat na poslu... Od nedelje u 18 do danas u 18 imao sam ukupno 10 sati pauze, od kojih sam spavao 8... :(
May 5, 20205 yr 5 minutes ago, freakns said: nemoj se kurcis tu sada, kad svi znamo da ces ici kad ti zena naredi Meni pricao, kako je njegova zakon u kuci
May 5, 20205 yr 4 hours ago, Jumanji said: Ma kakav skupstina, sluzbeni glasnik, dovoljno on da kaze valja. Postavicu i ovde ovaj tvit, samo zbog komentara, a to da su mnogi koje znam bili veoma ozbiljno bolesni kod nas u januaru, i to cele porodice od nekog navodnog gripa. Doduse od njih niko nije umro, dalekobilo... u Vojvodini je na zimu bio pakao. skole nisu imale ni cetvrtinu djaka... kolega moj je zaglavio(pocetak februara), bukvalno 10 dana nije mogao da spusti temperaturu. pricao da mu nikad u zivotu nije bilo tako lose, nije mogao da spava od kaslja i temperature. nemam pojma jel bila gadna gripcina ili korona ili nesto trece, ali definitivno nije bio uobicajeni grip. sta god da je bilo, mozda je uticalo na imunitet i ljudi su imali antitela koja su pomagala i oko virusa korone. to bi definitivno objasnilo manje obolelih ovde
May 5, 20205 yr 8 minutes ago, freakns said: u Vojvodini je na zimu bio pakao. skole nisu imale ni cetvrtinu djaka... kolega moj je zaglavio(pocetak februara), bukvalno 10 dana nije mogao da spusti temperaturu. pricao da mu nikad u zivotu nije bilo tako lose, nije mogao da spava od kaslja i temperature. nemam pojma jel bila gadna gripcina ili korona ili nesto trece, ali definitivno nije bio uobicajeni grip. sta god da je bilo, mozda je uticalo na imunitet i ljudi su imali antitela koja su pomagala i oko virusa korone. to bi definitivno objasnilo manje obolelih ovde vec sam dosadila svima ovde, ali skole i vrtici su imali ogroman broj obolelih, i to ne asimptomatskih, naprotiv - skoro da su deca bila ubedljivo prva uzrasna grupa po broju obolelih. to se nimalo ne poklapa sa koronom. na imunitet ljudi bi eventualno (jos ne zna) uticalo da je taj virus bio iz porodice korona virusa, mislim da nisu utvrdili jacanje imuniteta ako je u pitanju influenca - cak opet suprotno, organizam oslabljen gripom verovatno bi jos teze podneo koronu. (ovo je neko moje prisecanje, nisam skoro citala o tome, pa ne znam da li dobro prenosim)
May 5, 20205 yr pa pričao je kon da je ove godine bio kod nas baš gadan grip, čak je pričao i o tipu, čini mi se pretpostavljam da nije to pričao napamet inače, epidemiolozi svake godine prate te infekcije gripom, tj. koliko mogu, jer se masa naroda ni ne javlja lekaru ed. i onaj ludi nestorović je pričao o tome, pa je rekao da su jednu njihovu sestru morali da stave na respirator i da je još na respiratoru, dakle od gripa Edited May 5, 20205 yr by dùda
May 5, 20205 yr Slovenci već imaju rezultate za prokuženost: od 2 do 4 posto populacije Quote SLOVENSKA vlada sutra će službeno predstaviti rezultate nacionalnog istraživanja o raširenosti novog koronavirusa u populaciji, a ministar zdravstva kazao je u utorak da je "prokuženost" populacije virusom relativno niska. "Prokuženost je negdje između dva i četiri posto, što je relativno malo", kazao je Gantar novinarima nakon sjednice vlade na kojoj je na dnevnom redu bilo i serološko ispitivanje koje je proveo mikrobiološki laboratorij ljubljanskog Medicinskog fakulteta, na uzorku 1368 ljudi iz svih dobnih skupina i različitih regija. Kako prenose slovenski mediji, istraživanje je na tom uzorku pokazalo da je bolest covid-19 preboljelo od 42 tisuće do 84 tisuće slovenskog stanovništva, odnosno između dva i četiri posto cijele populacije, što je više od očekivanja, ali ipak pokazuje razmjerno nisku prokuženost, odnosno dio populacije koja je bila u kontaktu s koronavirusom.
May 5, 20205 yr Pa da. Ljudi se nadaju da su prelezali a nisu znali, "ma proslo je to kroz narod" i slicno Kad ono dva posto. Nije još ni načeo. Edited May 5, 20205 yr by Caligula
May 5, 20205 yr 1 hour ago, Ayatollah said: istraživanje je na tom uzorku pokazalo da je bolest covid-19 preboljelo od 42 tisuće do 84 tisuće slovenskog stanovništva a samo 1.8-3.5 % tih obolelih su otkrili na PCR testovima. 1445 ljudi iako su uradili više nego duplo tih testova per capita od nas
May 5, 20205 yr Author U Domu kod mog caleta su odradili test u nedelju prepodne. Juce oko 13h su dosli rezultati za zaposlene, pa oko 15h za deo korisnika, a njih 12 je ostalo za danas. Naravno, ni danas nismo dobili rezultate, nego su odlozeni za sutra. Navodno su radili neke testove u bolnici Bezanijska kosa, hitno i zaposlene i familije istih, stotine ljudi, pa zato kasne. Eto, imamo preko 4000 testiranih dnevno, a i dalje se ceka 2 i vise dana... Inace testiranje se vrsi na PREPORUKU, a ne naredbu Ministarstva i disa se ubio dok nije ubedio sve korisnike i familije da pristanu na testiranje. Posle toga je presekao i uprkos nekim protivljenjima zvao Batut da odrade svima test. Za sada su svi negativni, za 12 korisnika cekamo sutra. Edited May 5, 20205 yr by Milosh76
May 5, 20205 yr 2 minutes ago, Milosh76 said: Navodno su radili neke testove na u bolnici Bezanijska kosa Quote U Kliničkom bolničkom centru Bežanijska kosa u subotu je sproveden pilot projekat testiranja prokuženosti svih zaposlenih. „Testirani su svi i niko nije imao simptome. To je urađeno kako bismo sprečili da neko ko nema značajnu simptologiju u nekovid bolnicu unese infekciju. Takva predstudija služi da vidimo šta će biti problem", objasnio je direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović. Quote Direktorka KB Bežanijska kosa Marija Zdravković juče je na viber grupi naložila svim zaposlenima da se danas odazovu masovnom testiranju u bolnici. Danas, nakon što je oko 1.000 zaposlenih sate provelo što napolju po kiši, ali i zgurano unutar bolnice, bez mogućnosti da drže fizičku distancu, zbog loše organizacije testiranje je naprasno i obustavljeno.
May 5, 20205 yr 1 hour ago, Ayatollah said: Slovenci već imaju rezultate za prokuženost: od 2 do 4 posto populacije Pitanje je sta su od testova koristili, a i ne zna se da li postoji imunitet na virus nakon sto se prelezi i ako postoji koliko traje.
May 5, 20205 yr 14 hours ago, Kampokei said: Mogli bismo jedan #firstworldproblems topic tipa "Koja su vam putovanja propala zbog kovida?" prolećovanje u hurgadi, delimično plaćeno. za 15 dana bih obavljao poslednje pripreme.
May 5, 20205 yr 1 hour ago, Milosh76 said: U Domu kod mog caleta su odradili test u nedelju prepodne. Juce oko 13h su dosli rezultati za zaposlene, pa oko 15h za deo korisnika, a njih 12 je ostalo za danas. Naravno, ni danas nismo dobili rezultate, nego su odlozeni za sutra. jel to prvi test ili su ih ranije testirali? Nisu valjda cekali dva meseca da ih testiraju?
May 5, 20205 yr Quote 14 hours ago, Conspirator said: Radovanović se u svojoj kolumni suptilno posrao po Dariji koja nedavno izjavi da virus nikada više neće biti ovako jak https://www.danas.rs/drustvo/nije-nuzno-da-ce-novi-talas-korone-biti-blazi/ Quote Pored toga, klice koje imaju u nosu skoro bez izuzetka im se nađu na prstima pa tako zagađuju predmete. Edited May 5, 20205 yr by halloween